Burdur / Bucak

Bucak’ta SUKAP Projesi Başlıyor! İşte Projenin Detayları…

Bucak Belediye Meclisi 21 Şubat 2019 tarihinde Bucak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Yalçın Sezgin Başkanlığında Belediye Meclis toplantı salonunda yapıldı

Bucak’ta SUKAP Projesi Başlıyor! İşte Projenin Detayları…

Bucak Belediye Meclisi 21 Şubat 2019 tarihinde Bucak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Yalçın Sezgin Başkanlığında Belediye Meclis toplantı salonunda yapıldı.

Meclis toplantısı sonunda bir değerlendirme yapan Bucak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Yalçın Sezgin “Bugün ilçemiz açısından önemli bir meclis toplantısı gerçekleştirdik. İlçemiz için önemli olan ilçemiz içme suyu alt yapılarının yenilenmesi ile ilgili olan SUKAP projesinin İller Bankası vasıtası ile yapılması yönünde karar aldık. Belediyemiz içme suyu alt yapısının eski olduğundan 2015 yılında İller Bankasına proje yapılması hususunda başvuru yapılarak proje ihalesine İller Bankası tarafından çıkılmıştır. İhale çözüm altyapı Mühendislik Müşavirlik Ltd.Şti (Çankaya/Ankara) şirketine ihale edilmiştir. 24.12.2015 tarihinde İller Bankası ile yüklenici firma arasında proje yapım sözleşmesi imzalanmıştır. Sözleşme bedelinin %50 si hibe %50 si ise belediyemiz tarafından karşılanmıştır.

İlçemiz altyapı içme suyu projesi 14.10.2016 tarihinde proje tamamlanarak proje onayı yapılmıştır. Burdur/ Bucak İçme Suyu Projesi keşif bedeli 40.458.172,72 TL’dir. 25.10.2016 tarih ve 26199 sayılı İller Bankası Genel Müdürlüğünün yazısı Ek’inde Belediyemize proje ve ekleri gönderilmiştir. Proje SUKAP kapsamında olup halen 11.04.2017 tarih ve 1458 sayılı Bucak Belediye Başkanlığı Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünün İller Bankası Antalya Bölge Müdürlüğüne SUKAP talebinin devam etmesi hususunda talebi üzerine projemiz 05.02.2019 tarihi itibari ile İller Bankasında SUKAP kapsamındadır.

6107 sayılı Kanun kapsamında SUKAP çalışmaları 2011 yılında başlayan, Belediyelerimizin Su, Kanalizasyon ve Altyapı Projelerini desteklemek amacıyla yürütülen bir projedir. Bu kapsamda; Yüksek Planlama Kurulu Kararı ile nüfusu 25.000 ve altında Belediyelere Genel Bütçe ‘den ayrılan ödenekten proje tutarının %50′ si oranında hibe destek sağlamakta, kalan %50′ si için İller Bankası A.Ş. tarafından Belediyesine uzun vadeli kredi açılmaktadır. Nüfusu 25.000 ‘ den fazla olan ve YPK kararı ekinde yer alan Belediyelere ise 5393 sayılı Belediye Kanunundaki borç stoku limitine uyma şartı aranmaksızın İller Bankası A.Ş.’ ce kredi tahsisi yapılmaktadır. Ayrıca projesi hazır olmayan belediyelerin İller Bankası A.Ş. tarafından öncelikle projelendirilmektedir.

18.01.2019 tarih ve 30659 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan Vergi Kanunları İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair torba Kanun’ un 57. Maddesinde 26/01/2011 tarihli ve 6107 sayılı İller Bankası Anonim Şirketi Hakkında Kanunun 25.000 nüfus şartı kaldırılmıştır. Bu nedenle Bucak Belediyesi İçme Suyu Altyapı Projesi 18.01.2019 tarihinden itibaren SUKAP proje desteklemesi kapsamından yararlanma hakkına sahip olmuştur. 25.000 nüfusunun kaldırılmasından sonra ilk meclis toplantımızda projeyi gündemimize alarak projenin yapılması yönünde karar aldık. Almış olduğumuz kararın ilçemize hayırlı olmasını diliyor, Belediye Meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

GAZİ MECLİSİ GEZİSİ MEYVESİNİ VERDİ İLLER BANKASI İHALEYİ DUYURDU
Bölgesel

GAZİ MECLİSİ GEZİSİ MEYVESİNİ VERDİ İLLER BANKASI İHALEYİ DUYURDU

Ağlasun Belediye Başkanı Ali Ulusoy ve Ağlasun Muhtarlarının yapmış olduğu Gazi Meclisi gezisinde Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur ile görüştüler. Bu görüşmede Ağlasun ilçesinin ihtiyaçları ve yapılması gerekenleri Başkan Ali Ulusoy Burdur Milletvekillerimize …

 Antalya Valisi Hulusi Şahin  Vali yardımcılarının Görevlerini Belirledi
Yerel Yönetim

Antalya Valisi Hulusi Şahin Vali yardımcılarının Görevlerini Belirledi

Ersin Yazıcı’nın yerine Hulusi Şahin’in gelmesinin ardından çok sayıda Vali Yardımcısının sorumluluk alanlarını belli oldu. Valilikten yapılan açıklamaya göre Gülher Sinem Büyüknalçacı ve Nurullah Kaya’ya bağlı birimler ise henüz belli olmadı.

Yeni Antalya Valisi Hulusi Şahin Göreve Başladı
Yerel Yönetim

Yeni Antalya Valisi Hulusi Şahin Göreve Başladı

Ağustos 2023 Cumhurbaşkanı kararnamesi ile Malatya'dan Antalya'da atanan Vali Hulusi Şahin, görevine başladı

Antalya Korkuteli Yelten'deki  Tarhana  Şenliğinde  Kazanlar Dolusu Tarhana İkram edildi
Etkinlik

Antalya Korkuteli Yelten'deki Tarhana Şenliğinde Kazanlar Dolusu Tarhana İkram edildi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Korkuteli’nin Yelten Mahallesi’nde bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen Tarhana Şenliği’ne katıldı.

Antalya Vali Vekili Yalçın Sezgin Yeni Şampiyonlar Çıkaracağız
Spor

Antalya Vali Vekili Yalçın Sezgin Yeni Şampiyonlar Çıkaracağız

Vali Vekili Yalçın Sezgin, Ünsal Mahallesi Spor Salonu Temel Atma Töreni’ne katıldı. Temel atma töreninde konuşan Vali Vekili Sezgin; “Türkiye, geleceğine yatırım yapmaya devam ediyor.” ded

Antalya’nın altın çocukları ödüllendirildi ödülleri Vali Vekili Yalçın Sezgin verdi
Spor

Antalya’nın altın çocukları ödüllendirildi ödülleri Vali Vekili Yalçın Sezgin verdi

Antalya il genelinde Ulusal ve uluslararası düzeyde başarı elde eden 270’i okul sporları 797’si ferdi ve kulüp sporları olmak üzere 1067 sporcunun ödüllendirildiği törene; Vali Vekili Yalçın Sezgin, ilgili kurum müdürleri, ödül alan sporcular ve aileleri katıldı.