Burdur'un Bucak ilçesinde inşası süren Taziye Evi ve Sosyal Tesis projelerinin ilerleyişini yerinde inceleyen Belediye Başkanı Emrullah Ünal, önemli açıklamalarda bulundu.
Başkan Ünal, incelemeler sırasında yaptığı açıklamada, taziye kültürünün önemine değinerek, yakınlarını kaybeden insanların acılarını paylaşmanın ve onların yanında olmanın kültürlerinde önemli bir yer tuttuğunu vurguladı. Bu nedenle Burdur iline bağlı Bucak ilçesinde ilk defa bir taziye evi ve sosyal tesis inşa edildiğini belirtti.
Başkan Ünal, taziye evi projesinin sadece taziye amaçlı kullanılmayacağını, aynı zamanda mahalle sakinlerinin buluşma noktası olacağını ifade etti. Planların, tesislerin her yaştan insana hitap etmesini sağlamak olduğunu belirten Ünal, çocuklardan yaşlılara kadar herkesin burada bir araya gelip eğitim alabileceği, kurslar görebileceği bir mekan olacağını söyledi.
Başkan Ünal, taziye evi ve sosyal tesisin inşaat aşamasında olduğunu ve elektrik ile su tesisatlarının tamamlandığını dile getirdi. Kaba yapının tamamlandığını ve sıva işleminin gerçekleştiğini belirtti. Planlara göre tesisin yaklaşık 2 ay içerisinde tamamlanarak faaliyete geçmesi bekleniyor.
Taziye evi projesinin, gençlerden kadınlara, her yaştan insanın kendine ait etkinlikleri gerçekleştirebileceği bir sosyal alan oluşturmayı hedeflediğini söyleyen Başkan Ünal, mahalle sakinlerinin tesis sayesinde bir araya gelip etkileşimde bulunabileceklerini ve beraber vakit geçirebileceklerini ifade etti.
Başkan Ünal, çalışmaların sadece Fatih Mahallesi ile sınırlı kalmayacağını belirterek, Barbaros Mahallesi'nde bir iş insanının bağışta bulunarak taziye evi yapılması amacıyla 3 arsayı belediyeye bağışladığını açıkladı. Bu projenin de en kısa zamanda başlaması planlanıyor.
Bağışlayan hayırseverlere teşekkür eden Başkan Ünal, bu tür projelerin toplumun dayanışma ve birlik duygusunu güçlendirdiğini ve insanların ihtiyaç duyduğu hizmetleri sunmanın önemine vurgu yaptı. Barbaros Mahallesi'nde projenin de en kısa zamanda hayata geçirilmesinin planlandığını belirtti.


Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)