Burdur / Bucak

Bucak'ta vatandaşlar TEDAŞ'tan şikayetçi! Kendi paralarıyla rezil oluyorlar

Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Alaattin Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, mahallelerinde yaşanan elektrik kesintilerinden şikayetçi. İşte detaylar...

Bucak'ta vatandaşlar TEDAŞ'tan şikayetçi! Kendi paralarıyla rezil oluyorlar

Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Alaattin Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, mahallelerinde yaşanan elektrik kesintilerinden şikayetçi. Videonun devamında haberin tamamını okuyabilirsiniz...

Burdur Bucak Alaattin Mahallesi'nde Elektrik Kesintileri

Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Alaattin Mahallesi Muhtarı İsmail Tuncer, mahallede yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili bir açıklama yaptı. Tuncer, mahalle sakinlerinin kendi imkanlarıyla ödedikleri trafoların sökülerek yerine daha küçük trafolar konulduğunu, bunun sonucunda ise sık sık elektrik kesintileri yaşandığını söyledi.

Tuncer, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

" Buradaki TEDAŞ'la ilgili sıkıntımız evlerimize gelen elektrikle ilgili Alaattin Mahallesi Kurtönü mevkiindeyiz. TEDAŞ burada milletlerin ücretleriyle ödemelerini yapıp kendilerine trafo aldırmış. Trafoyu gelmiş direğe bağlamış. Belli bir süre sonrasında o dönemin TEDAŞ'taki yetkililer ansızın buraya gelip büyük bedel ödedikleri 200 veya 250 kVA'lık trafoyu sökmüşler. Bu size yeterli demişler. Buraya 50 kVA'lık bir tane trafo koymuşlar. Dokuz buçuk yıldır muhtarlık yapıyorum sürekli bu problemleri yaşıyoruz. Dokuz buçuk yıldır burada akşamları her gün olmasa da ara sıra elektriklerimiz yine gitti diye millet telefon yağdırıyor bize. TEDAŞ'ı arıyoruz, elinde iş olmazsa buraya geliyor. Vatandaşlar, evlerine cihazları yanmış şekilde 'Muhtarım bu elektrik kesintisinden dolayı bizim cihazlarımız yandı. Trafomuzu kim öncülük yaptı da nereye bağışladılarsa buraya söküp de kendi bedelini ödediğimiz trafomuzu geri getirsinler.' diyorlar.

"Trafo yetersizliğinden (Bu nedenle sürekli elektrik kesintisi yaşanıyor ) dolayı şu anda buraya ev yapmış, elektrik aboneliğini almış, plan projesini çizdirmiş hanelerimiz elektrik alamıyor. Sorduğumuzda ise, 'Oranın trafosu yetersiz. Size elektrik veremeyiz' diye söylüyorlar. Elektrik bekleyen hanelerimiz var. Burada, aileler, insanlar yaşıyor. Burayla ilgilenen, 'Acaba bu insanlar da burada ne yapıyor?' diye düşünüp gelip de kontrol eden yok. "

"Bununla beraber bir de Sazak mevkiimiz var. Aynı sistemi oraya yapmışlar, orada da elektrik kesintisi ile ilgili aynı problemleri yaşıyoruz. TEDAŞ'a gidip bunun izahını yapıyoruz. Adamlarda bizden çok zeki oldukları için gündüz bir tane personel göndererek ' Panodan ölçün, gelin bakalım elektriğin değerini görelim.' diye personeli görevlendiriyor. Panodan elektriğin değerini ölçüp geliyorlar. 'Muhtar, elektrik ölçümünü yaptık, hatta fotoğrafını çektirdim' diyor. Elektrik buraya yeterli diyor. S alak mıyız biz? Bir de akşam dokuzda gelsin de ölçsün bakalım. Milletin çamaşır makinası, televizyonu, elektronik eşyası yanıyor arkasında duran yok. Burayı Bucak'ın kendi yerli vatandaşı ses çıkarmıyor diye bu kadar da ezmeye gerek yok. Sayın milletvekillerim, sayın vali beyimiz sesimizi duyun. Mahallenin içeresindeki öbür gösterdiğim yerlerle beraber bu kadar yeri anlatmam size bir şey uyandıracaktır. Mutlaka burada bir şey var. 'Alaattin Mahallesi'yle alakalı problemlere öncülük yapmayın veya gidip de işini yapmayın, Mağdur olsun adamlar' diye birisi talimat verdi bunlara. adamlar bedelini ödedikleri, trafoyu istiyor. Burada sağlıklı bir şekilde yaşam sürmek istiyorlar."

Açıklamada bulunan Mustafa Tutum yaptığı açıklamada, "TEDAŞ, ' 2013 yılında elektrik yokken devlet vatandaş birliğine sokalım, trafoları siz alın, hattı da biz çekelim' dedi. Bütün hane sahipleri katkıda bulundu. Buraya iki tane trafo alındı, bir buraya, bir içeriye. Buradaki trafo bir müddet sonra TEDAŞ tarafından sökülüp götürüldü. Ama şu anda trafomuz yetersiz. Akşam olduğu zaman da benim lambam gece lambası gibi yanıyor. Evim buraya 400 metre mesafede. Mesafe uzadıkça voltaj iyice düşüyor. Ne bir ütü çalıştırabiliyorum, ne çamaşır makinesi çalıştırabiliyorum, buzdolabı bir çalışıyor, bir duruyor. Yani bu konuda biz mağduruz" ifadelerine yer verdi.

Diğer bir vatandaş ise, "Paranın zamanında yüz bin lira para verdim bu trafoya, götürdüler gittiler, bir daha geri getirmediler. " dedi.

Bir diğer vatandaş ise, " Kışın devamlı buradayız. Şimdi yazlıkçılar buradan birazı gittiği an dahil, burada kışın elektrikten kısıtlama olduğu için elektriğin kesmesi geldiği için buz dolabı, televizyon inanın kaç defa tamir yaptırdık, yaktı. Gerçekten çok büyük bir sıkıntı var burada. Bu sıkıntının yetkililerden giderilmesi. " sözlerini kullandı.

NNC Haber'e konuşan başka bir vatandaş ise "Arkadaşlar biz konuşuyoruz ama gerçekleri konuşalım, gerçekleri yansıtalım. En azından şu anda 8-9 hane evinde kalıyor, yaz kış sürekli oturuyoruz. Buzdolabı çalıştıramıyoruz, çamaşır makinemizi çalıştıramıyoruz. O zaman herkes yardım edecek bu trafo alınacak. diyerek 250 lira para verdik, 3.500 lira para toplandı. O zamanın parasıyla, bu zamanın bilmiyorum, 250 lira para verdik, insan başı dedik, topladık, bunu tedarik ettik, yaptık, getirdik. Ama şu anda yerinde yok, fazın biri gidiyor, bu elektrik hiçbir işimize yaramıyor, çok mağdur durumdayız. Burada Kurtönü mevkiinde ve aynı sorun Sazakta da varsa artık buraya bir el atılsın. " dedi.

Başka bir vatandaş ise, "Sanayi, elektriğinin olmadığı ev elektriğinin çekildiği bu alanda sorunların giderilerek, sanayi elektriğinin de çekilmesini isteriz." ifadelerini kullandılar.

Muhtar İsmail Tuncer ise konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Buraya kafama göre çıkıp gelmedim. Vatandaşlar beni sürekli çağırdı. ' bu arızaya son verelim, toplanalım' diyerek, bu sorunları dile getirelim, yukardaki büyüklerimiz bizi dinlesin, buna bir çözüm bulsun dediler. Örnek olarak şöyle bir bakalım, yukarıya hazırlanan trafo yatağı ne kadar büyük olduğunu ve şu anki trafonun orda bir kuş yuvası gibi kaldığını dikkat ederseniz göreceksiniz. Biz, mevcutta vatandaşların üzerinden toplanıp da bedel ödedikleri trafomuzu buraya geri istiyoruz. Bucak'ın içerisinde inanın bana TEDAŞ ile ilgili her yerde problem var. Ama benim mahallemin birçok noktasında problem var. Herkes dile getirebilir ama benim Alaattin Mahallesi'nde çok büyük bir problem var. Bu problemle alakalı bunun arkasında kim varsa bizim yakamızı bıraksın. Bu insanlar buraya boşu boşuna toplanmadı. Cumartesi günü milletin işi gücü var, Vallahi devletimize yalvarmaya geldik. Devlet büyüklerinden beklemeyeceğiz de kimden bekleyeceğiz? Adama varıyoruz, TEDAŞ'ta müdür yok, emanete oraya birisini koymuşlar. Emanet adamı ne yapayım, imza yetkisi bile yok adamın. Gariban çocuklar çalışıp duruyor. Arızayı bildiriyoruz, gelip lambayı değiştiriyor. Lambayı değiştirmeyle olmuyor. Devlet sadece buna mı bakıyordu? Şimdi kurum özelleşince adam kendi kafasına göre, yemin olsun kendi şirketi gibi çalışıyor. Şirket senin ama hizmette devletin biri duysun artık bizim sesimizi. " 

Son olarak kısa bir açıklamada bulunan bölgede yaşayan Mustafa Tutum, "Ben elektrik faturamı yatırmadığım zaman ertesi gün benim elektriğim kesiliyorsa, benim de hizmetimi günümde ver arkadaş. Benim isteğimde bu şirketten." ifadelerine yer verdi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 3
    BEĞENDİM
  • 2
    ŞAŞIRDIM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (1)

Yadigar

5 ay önce / 01.11.2023

Merhaba aynı durumdan çamlıca mahallesi 1549 sokak sakinleri olarak bizlerde muzdaribiz düşük voltaj nedeniyle sürekli ampuller yanıyor,cihazlar yanıyor klima desen çalışmıyor voltaj düşüklüğü nedeniyle defalarca bildirdik ama bir yol kat edemedik son çare klimayı kullanmamakta aynı anda birden fazla cihaz çalıştırmamakta bulduk cumhuriyetin 100. Yılında bu gibi sorunlarla yaşamak Türkiye elektrik kurumunun ve bu kurumları özelleştirenlerin bir ayıbıdır.inşaallah çözüme kavuşur.ümidimiz 101 ,inci yıl

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

İlgili Haberler

Ağlasun'da Vatandaşlara Uygun Fiyatlı Aşılı Zeytin Fidanı Dağıtıldı!
Bölgesel

Ağlasun'da Vatandaşlara Uygun Fiyatlı Aşılı Zeytin Fidanı Dağıtıldı!

Burdur'un Ağlasun İlçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2500 adet aşılı zeytin fidanı vatandaşlara dağıtıldı.

Sinop'ta Başıboş Köpeklerin Sorunu: Vatandaşlar Yetkililerden Çözüm İstiyor
Bölgesel

Sinop'ta Başıboş Köpeklerin Sorunu: Vatandaşlar Yetkililerden Çözüm İstiyor

Sinop’ta sürü halinde gezen başıboş köpekler vatandaşları tedirgin ediyor.

Tavas’ta çiftçiler ve vatandaşlar yağmur duasına çıktı
Bölgesel

Tavas’ta çiftçiler ve vatandaşlar yağmur duasına çıktı

Denizli’nin Tavas ilçesinde çiftçiler ve vatandaşlar, yeterli yağışların olmaması nedeniyle yağmur duasına çıktı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı dua sonrası, hayır yemeği dağıtıldı.

Zonguldak'ta Hava Yazı Aratmadı! Sahile Akın Ettiler
Bölgesel

Zonguldak'ta Hava Yazı Aratmadı! Sahile Akın Ettiler

Zonguldak’ta hava sıcaklıklarının 24 dereceye göstermesinin ardından vatandaşlar cadde ve sahillere akın etti.

Eskişehir IQ Sıralamasında 1. Sırada! Vatandaşlar Neden Şaşırmadı?
Bölgesel

Eskişehir IQ Sıralamasında 1. Sırada! Vatandaşlar Neden Şaşırmadı?

Yapılan bir araştırma sonucunda en zeki iller sıralamasında 1'inci sırada yer alan Eskişehir'de, sonucu değerlendiren vatandaşlar, kentin eğitimli göç aldığı için toplum olarak geliştiğini, bu sebeple durumun şaşırtıcı olmadığını söyledi.

Alanya'da 80 Yıllık Duvar Çöktü! Turizm Cennetinde vatandaş isyan etti
Bölgesel

Alanya'da 80 Yıllık Duvar Çöktü! Turizm Cennetinde vatandaş isyan etti

Antalya'nın Alanya ilçesinde turistik bir bölgede bulunan yaklaşık 80 yıllık duvarda çökme meydana geldi. Vatandaşlar isyan etti. Detaylar haberimizde...