Burdur / Bucak

Bucak'ta Yangının Detayları Belli Oldu

Bucak'ta orman yangını sonrasında Orman İşletme Müdürü Mustafa Ersoy, yangınla ilgili bilgi verdi.

Bucak'ta Yangının Detayları Belli Oldu

Burdur'un Bucak İlçesi'nde 4 Ağustos Perşembe günü çıkan orman yangını sonrasında ekiplerin hızlı müdahalesi ile yangın kısa sürede kontrol altına alındı.

4 Ağustos Perşembe günü saat 13:20 sularında çıkan orman yangını bölgesine giden NNC Haber Muhabiri Bucak Orman İşletme Müdürü Mustafa Ersoy'dan yangın ile ilgili bilgi aldı.

YANGIN SABOTAJ OLABİLİR Mİ ?

Canlı yayında NNC Haber'e konuşan Orman İşletme Müdürü Mustafa Ersoy, Yangının çıktığı yer insan hareketinin yaşanmadığı bir bölge, yol kenarı olmaması ve insanların kolay kolay uğramadığı bir bölgede yangının çıkmış olması şüpheli bir durum olabileceğini düşündürüyor. Tüm ihtimalleri göz önünde bulundurarak orman yangınının çıkış sebebinin tespiti için sıcağı sıcağına çalışma başlatıyoruz. Kolluk kuvvetlerimiz ve orman işletme personelimiz ile çevre araştırmalarına hızla başladık. " dedi.

YANGININ DAĞILMASINA GENİŞLEMESİNE MÜSADE EDİLMEDİ

Daha sonra konuşmasına devam eden Müdür Mustafa Ersoy, " Havanın sakin olması bizim için bir avantaj oldu ve ekiplerimiz bölgeye gelerek anında müdahalede bulundular. Yangın söndürme ekiplerimiz ve yer ekiplerimiz hızlı bir şekilde bölgeye gelerek, karşı taraftan hortumları çekip, yangının dağılmasına genişlemesine müsade etmeden anında kontrol altına aldılar. " şeklinde konuştu.

AĞUSTOS SONUNA KADAR RİSK SÜRECEK

Yanan alan ile ilgili bilgilendirmede bulunan Müdür Ersoy, " Yangını takriben Yarım dönüm ila bir dönüm gibi küçük bir alanda kontrol altına aldık. Yani bugünler tabii ki sıcaklığın çok yüksek olduğu günler. riskin fazla olduğu günler. Dolayısıyla vatandaşlarımızın zaten duyarlı olduğunu biliyoruz. Ağustos Ayının sonuna kadar bu yüksek riskin devam ettiğini biliyoruz, daha duyarlı olursak sorunsuz bir sezon geçireceğimize inanıyoruz. Allah beterinden saklasın inşallah. " sözlerini kullandı.

EKİPLERE TEŞEKKÜR

Ayrıca yangın sonrasında yazılı açıklamada bulunan Müdür Mustafa Ersoy, " 5-10 dk içinde yangın mahalline ulaşan,5-6 dk içinde yaklaşık 100-150 mt hortumu çeken ve toplamda 25-30 dk da  1 dekar alanda kontrol altına alan çamlık tim ekibimizi ve yer ekibini candan tebrik ediyorum,  Yüreklerine sağlık. Olağanüstü,Tüm destekler içinde Teşekkür Ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak Kestel Köyü çöplüğünde yangın! Ekipler seferber oldu
Bölgesel

Bucak Kestel Köyü çöplüğünde yangın! Ekipler seferber oldu

Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Kestel Köyünde çıkan çöplük yangını sonrasında ekipler seferber oldu. Ekiplerin müdahalesi sonrası yangın söndürüldü.

Bucak'ta aynı yerde yangın! Ekipler seferber oldu
Bölgesel

Bucak'ta aynı yerde yangın! Ekipler seferber oldu

Burdur'un Bucak ilçesinde çıkan sazlık yangını sonrasında ekipler seferber oldu. Sazlık yangını ekipler tarafından kontrol altına alındı.

Bucak'ta sazlık yangını! Ekipler seferber oldu
Bölgesel

Bucak'ta sazlık yangını! Ekipler seferber oldu

Burdur'un Bucak ilçesinde çıkan sazlık yangını sonrasında ekipler seferber oldu. Yangın ekiplerin müdahalesi sonrasında söndürüldü.

Bucak OSB'de yangın! Ali Orkun Ercengiz incelemede bulundu!
Bölgesel

Bucak OSB'de yangın! Ali Orkun Ercengiz incelemede bulundu!

Burdur'un Bucak ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir fabrikada yangın çıktı. Başkan Ali Orkun Ercengiz de incelemede bulundu.

Başkan Hülya Gümüş, yangın alanında! An be an bilgi aldı
Bölgesel

Başkan Hülya Gümüş, yangın alanında! An be an bilgi aldı

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, bugün Bucak OSB'de yaşanan yangın alanına giderek ekiplerden bilgi aldı.

Sondakika  Bucak OSB Büyük Yangın
Bölgesel

Sondakika Bucak OSB Büyük Yangın

Bucak Organize Sanayi Bölgesinde Yangın