Burdur / Bucak

Bucak'ta Yangının İzleri Silindi, Orman Yeniden Yeşerdi

Bucak Orman İşletme Müdürlüğü, 2021 yılında çıkan ve büyük bir yıkıma neden olan yangının izlerini sildi. Yangından zarar gören alan, yoğun bir çalışma ile yeniden ormanlaştırıldı. Orman Bölge Müdürü Rifat Ataş, hava güçlerinin önemini vurgulayarak, ekipman ve araç filosunun da güçlendirildiğini açıkladı.

Bucak'ta Yangının İzleri Silindi, Orman Yeniden Yeşerdi

Bucak Orman İşletme Müdürlüğü Çobanpınar köyü Sarıdere mevkiindeki yangının silinen izlerini gözler önüne serdi.

"Ateş Savaşçıları unutulup gitmesine izin vermediler..."

Burdur'un Bucak İlçesine bağlı Çobanpınar köyü Sarıdere mevkiindeki yangında 11.08.2021 tarihinde saat 12.00'da bir yerden başlamış olan yangın, Pamucak İlk Müdahale Ekibinin yakında bulunması nedeniyle saat 12.10'da İ42 ilk müdahale aracı, Kuyubaşı ilk müdahale ekibinden A46 arazöz ve Çobanpınar ilk müdahale ekibinden S41 su İkmal aracı ile ilk müdahale yapıldı.

12 Ağustos 2021 günü saat 14.30 itibariyle de yangın kontrol altına alınarak daha büyük bir felaketin önüne geçilmişti. Yangının çıkış sebebi ise tespit edilememişti ve kayıtlara nedeni bilinmeyen yangın olarak geçmişti. Yangını havadan 5 helikopter ve 1 yangın söndürme uçağı ile karadan da 66 arazöz 10 müdahale aracı, 12 su İkmal aracı, 4 Dozer, 5 Greyder, 2 Treyler ile 35 teknik eleman, 30 orman muhafaza memuru, 210 Orman yangın işçisi, 16 çeşitli itfaiye aracı ile personeli, 3 TOMA ile personeli ve 500 orman yangınları gönüllüsü müdahale ederek seferberlik sağlandı.

Yangında Bucak Orman İşletme Müdürlüğü; Sığla, Melli ve Pamucak Orman İşletme şefliklerinden 564,9 hektar orman alanı ile 46,8 hektar orman dışı alan olmak üzere toplam 611,7 hektar alan zarar görmüştü. Bu feci yangını takiben de hızla üretim çalışmalarına başlanılmış üretim çalışmalarından hemen sonra saha hazırlıkları bitirilmiş ve 2.200 kilogram kızılçam tohumu 8.500 adet kızılçam 1500 adet Servi ve 1200 adet incir fidanı dikilmiş yanan saha başarı ile tekrar ormanlaştırılıp, yeşillendirilip, gençleştirildi.

Yangının üzerinden bir yıl geçmeden verilen büyük emeklerle zarar gören ormanlık alan temizlenerek gençleştirildi. Yangının verdiği zararı ilmek ilmek temizleyip bir yeni ormanlık alan kazandıran ekiplere Isparta Orman Bölge Müdürü Rifat Ataş yaptığı konuşmada; ''Yangının başından sonuna kadar zor şartlar altında bu işi gerçekleştirdiler, Ateş savaşçılarının emeklerine sağlık diyorum. İnşallah yöremizde böyle yangın bir daha olmaz. Biz istiyoruz ki hiç bir zaman yangın çıkmasını ama çıkarsa da ekiplerimiz güçlü...'' sözleriyle Ateş savaşçılarına teşekkürlerini iletti.

Bu yıl ekibine 4 tane arazöz katan Bölge Müdürlüğü yıl sonuna doğru 4 tane daha arazöz katacaklarını ve su tankı , 40 tonluk liber marka 1 dozer kattıklarını ve ekiplerinin her türlü zorluğa sahip yangına anında müdahale edebilecek.

"Orman Genel Müdürlüğümüzün hava güçleri çok iyi!"

Yapılan etkinlikte Orman Bölge Müdürü Rifat Ataş hava güçlerinin çok iyi olduğunu belirterek ''Hava güçlerimiz müdahale edebilecek kabiliyete sahip. Antalya'da çok büyük bir hava gücü konuçlanmış durumda her ihtiyacız olduğunda bize bir şekilde ulaşıyor.'' dedi.

Bucak'ta Yangının İzleri Silindi, Orman Yeniden YeşerdiBucak'ta Yangının İzleri Silindi, Orman Yeniden YeşerdiBucak'ta Yangının İzleri Silindi, Orman Yeniden YeşerdiBucak'ta Yangının İzleri Silindi, Orman Yeniden YeşerdiBucak'ta Yangının İzleri Silindi, Orman Yeniden Yeşerdi

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    BEĞENDİM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya'da yangın gökyüzünü siyah dumanlar kapladı
Bölgesel

Antalya'da yangın gökyüzünü siyah dumanlar kapladı

Antalya’da bir deponun bahçesinde bulunan plastik kasalar nedeniyle çıkan yangında, gökyüzünü siyah dumanlar kapladı.

Korkuteli'nde Orman  Yangını
Bölgesel

Korkuteli'nde Orman Yangını

Antalya ili Korkuteli ilçesi Bayat mahallesi Domur Çukuru mevkiinde hayvan üretim çiftliğinde ormanlık alanın yanında çıkan yangında 60 dönümlük çalılık yandı.

Kastamonu'da ormanlık alanda yangın çıktı
3. Sayfa

Kastamonu'da ormanlık alanda yangın çıktı

Kastamonu'nun Doğanyurt ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Ekipler yangının kontrol altına alınması için çalışmalarını sürdürüyor.

Bucak Kestel Köyü çöplüğünde yangın! Ekipler seferber oldu
Bölgesel

Bucak Kestel Köyü çöplüğünde yangın! Ekipler seferber oldu

Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Kestel Köyünde çıkan çöplük yangını sonrasında ekipler seferber oldu. Ekiplerin müdahalesi sonrası yangın söndürüldü.

Burdur'da Kafeye İki Gün Üst Üste Giren Hırsızlar Güvenlik Kameralarına Yakalandı!
Bölgesel

Burdur'da Kafeye İki Gün Üst Üste Giren Hırsızlar Güvenlik Kameralarına Yakalandı!

Burdur'da bir kafeye iki gün üst üste giren hırsızlar, camdan girip yan apartmanın yangın merdiveninden kaçarak bir miktar parayı ve personelin eşyalarını çaldı. Hırsızlar güvenlik kameralarına yakalandı. Polis hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

Burdur'da ev alevlere teslim oldu
Bölgesel

Burdur'da ev alevlere teslim oldu

Burdur merkeze bağlı Kocapınar köyünde çıkan yangında boş kerpiç ev yanarak kullanılamaz hale geldi.