Burdur / Bucak

BUCAK’TA YARIN PAZAR KURULACAK VATANDAŞIN SAĞLIĞI İÇİN PAZAR 3 GÜN OLACAK

BUCAK’TA HALK PAZARI SAYISI 3’E ÇIKARILDI Bucak İlçesinde Koronavirüs tedbirleri kapsamında tek güne indirilen ve Perşembe günleri açılan halk pazarındaki yoğunluktan ötürü vatandaşların sağlığı da düşünülerek pazar sayısı 3’e çıkarıldı. Bu çerçevede Bucak’taki halk pazarı Perşembe …

BUCAK’TA YARIN PAZAR KURULACAK VATANDAŞIN SAĞLIĞI İÇİN PAZAR 3 GÜN OLACAK

BUCAK’TA HALK PAZARI SAYISI 3’E ÇIKARILDI Bucak İlçesinde Koronavirüs tedbirleri kapsamında tek güne indirilen ve Perşembe günleri açılan halk pazarındaki yoğunluktan ötürü vatandaşların sağlığı da düşünülerek pazar sayısı 3’e çıkarıldı. Bu çerçevede Bucak’taki halk pazarı Perşembe günü Hacı Ömer Ağa Camiinin karşısındaki açık alanda (eski Perşembe pazarının kurulduğu açık alan), Pazar günleri Pazar Pazarının kurulduğu açık alanda ve Cumartesi günüde Alaattin Mahallesindeki Pazar yerinde hizmet vermeye başlayacak. Tüm pazarlar en geç saat 19.00’a kadar faaliyet yürütebilecek. Ayrıca, sergi ve tezgâhlarda giyim, oyuncak, süs eşyası, çanta vb. zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satışının yapıldığı tüm pazarların faaliyetleri geçici bir süreliğine durdurulacak.
Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal yaptığı açıklamada“İçişleri Bakanlığı’nın, Koronavirüs tedbirleri kapsamında 81 il valiliğine gönderdiği Genelge ile il, ilçe ve beldelerdeki mahalle ile semt pazar yerlerinde uyulması gereken kurallar yeniden düzenlenmiştir.

*Genelgeye göre; vatandaşların sebze, meyve, tahıl, bakliyat, temizlik malzemesi gibi temel gıda, temizlik maddelerinin karşılandığı pazarlarda giyim, oyuncak gibi zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satışına izin verilmeyecektir.

*Bunun yanında ilçede yaşayan vatandaşlarımızın temel gıda/temizlik maddelerinin karşılanması için mevcut pazarlardaki yoğunluk göz önünde tutularak Halk Pazarı sayımız yeniden üçe çıkarılmıştır.

* Bu çerçevede Bucak’taki halk pazarı Perşembe günü Hacı Ömer Ağa Camiinin karşısındaki açık alanda (eski Perşembe pazarının kurulduğu açık alan), Pazar günleri Pazar Pazarının kurulduğu açık alanda ve Cumartesi günüde Alaattin Mahallesindeki Pazar yerinde hizmet vermeye başlayacak.

*Mevcut Pazar yerlerinde ve yoğunluğu dağıtmak için belirlenen yeni pazar/satış yerlerinde her bir satış yeri (tezgah/sergi) arasında en az 3 metre mesafe olacak şekilde pazar/satış yerleri düzenlenecektir. Bu amaçla mevcut pazar yerlerinin genişletilmesi (ilave cadde ve sokakların dahil edilmesi vb), yeni satış yerlerinin belirlenmesi, gerek görüldüğünde geçici süreliğine zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satışının yapıldığı pazar yerlerinin/parsellerinin bu amaçla tahsis edilmesi tedbirlerinin biri veya hepsi birlikte kullanılacaktır.

*Pazar/satış yerlerinde ambalajsız satılan yaş sebze ve meyvelerin tüketicilerce temas edilmeden, doğrudan pazarcı esnafı tarafından hijyen koşullarına dikkat edilerek poşetlenmesi/satışının yapılması sağlanacak. Bu husus pazar/satış yerlerinde görevlendirilecek zabıta memurlarımız tarafından sürekli kontrol edilecek.

* Pazarcı esnafı kişisel hijyen kurallarına uyması konusunda uyarılarak koruyucu önlemleri alınması sağlanacak; bu husus belediye zabıtamız ve ilgili esnaf odaları tarafından denetlenerek gerekli işlem yapılacaktır.

*Bucak’taki tüm pazarlar en geç saat 19.00’a kadar faaliyet yürütecektir.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Ali Orkun Ercengiz'e halk pazarında sevgi ve destek
Bölgesel

Ali Orkun Ercengiz'e halk pazarında sevgi ve destek

Ali Orkun Ercengiz'e halk pazarında sevgi ve destek Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Halk Pazarında vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlar, Ercengiz’e desteklerinin devam edeceğini söyledi.

Halk pazarında fiyatlar düşüyor
Yaşam

Halk pazarında fiyatlar düşüyor

Zonguldak’ta halk pazarında fiyatların ucuz olması vatandaşın yoğun ilgisine neden oldu.

Halk pazarı vatandaşın yanında
Yaşam

Halk pazarı vatandaşın yanında

Zonguldak’ta marketlerdeki sebze-meyve fiyatları halk pazarına ilgiyi artırdı. Detaylar haberimizde

BAŞKAN GÜNGÖR HALK PAZARINDA KUŞ UÇURTMUYOR
Bölgesel

BAŞKAN GÜNGÖR HALK PAZARINDA KUŞ UÇURTMUYOR

Kızılkaya Halk Pazarında önlemler sürüyor.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Deniz Kurt, Yürekleri Isıttı
Bölgesel

AK Parti Belediye Başkan Adayı Deniz Kurt, Yürekleri Isıttı

2019 Yerel Seçim çalışmalarına ‘’Gönüller Alacağız’’ sloganıyla yola çıkan AK Parti Burdur İl Başkanlığı, Burdur Halk Pazarında, tarhana çorbası dağıtarak, vatandaşın içini ısıttı.

 81 İle Genelge Gönderilmişti! Artan Vakalardan Sonra Bugün Başladı!
Bölgesel

81 İle Genelge Gönderilmişti! Artan Vakalardan Sonra Bugün Başladı!

81 İle Genelge Gönderilmişti! Artan Vakalardan Sonra Bugün Başladı!