Burdur / Bucak

Bucak Ziraat Odası’nda Bu İddialar Başkanı Koltuğundan Edebilir!

Bucak Ziraat Odası Genel Kurulu’na üyelerin seçileceği mahalle ve köy delegesi seçimleri 8 Aralık 2018 Cumartesi günü mahalle ve köy muhtarlıklarında yapılacak.

Bucak Ziraat Odası’nda Bu İddialar Başkanı Koltuğundan Edebilir!

Bucak Ziraat Odası  Genel Kurulu’na üyelerin seçileceği mahalle ve köy delegesi seçimleri 8 Aralık 2018 Cumartesi günü  mahalle ve köy muhtarlıklarında yapılacak.

Geçen hafta 1 Aralık 2018 tarihinde üyelere duyuru yapılmadan ve mahalle ve köylerde oy kullanacak üyelerin listelerinin askıya çıkartılmadan seçime bir gün önce muhtarlara verilmesi üzerine ve  bazı üyelerin yazılı talepleri olmamasına rağmen kayıtlı oldukları mahallenin değiştirilmesi üzerine konu Bucak Kaymakamlığı’na intikal etmiş ve  Bucak Kaymakamı’nın kararı ile delege seçimleri bu hafta Cumartesi gününe ertelenmişti.

DELEGE SEÇİMLERİ 8 ARALIK CUMARTESİ GÜNÜ

Bucak Kaymakamlığı’nın el koyduğu seçimlerin yarın sabah 08:00’de başlayacağı öğrenilirken, mahalle ve köy muhtarlıklarında kurulacak sandıklarda üyeler,mahalle veya köy delegelerini seçecekler.

BASKIN SEÇİM YAPILACAKTI, İTİRAZLAR SONUCU ERTELENDİ

Geçen hafta yapılması planlanan seçimlerin”Baskın Seçim” olarak değerlendirilirken,söz konusu seçimlerde mevcut Başkan Muzaffer Özdemir’in mahalle ve köylerde bulunan üye listelerini seçim tarihi olarak açıkladığı 1 Aralık 2018 tarihinden sadece bir gün önce muhtarlıklara gönderdiği, listelerin askıya çıkartılmadığı, muhtarlara teslim edilen listelerde de kendisine muhalif gördüğü bazı üyelerin talepleri olmamasına rağmen kayıtlı oldukları mahalleleri değiştirdiği, kendisine oy vereceğini düşündüğü bazı üyelerin adreslerini de ikamet etmedikleri ve tarımsal faaliyet göstermedikleri mahallelere taşıdığı iddia edildi.

HABERİ OLMADAN MAHALLESİNİ DEĞİŞTİRMİŞLER!

Konuyla alakalı olarak açıklamada bulunan Ziraat Odası’na kayıtlı üyelerden Bucak Alaattin Mahallesi’nden Durmuş KARACA, 53 yaşında olduğunu, çiftçilik yaptığını, çok uzun yıllardan bu yana Alaattin Mahallesi’nde ikamet ettiğini, beş dönemdir Alaattin Mahallesi delegesi olduğunu, hayatı boyunca başka mahallede ikamet etmediğini, Muzaffer ÖZDEMİR’in kendisinin talebi olmamasına rağmen mahallesini keyfi olarak değiştirdiğini, Muzaffer ÖZDEMİR’in seçimden bir gün öncesine kadar seçmen listelerini kendilerinden ve muhtarlardan gizlediğini, bu durumun demokratik ve hukuki olmadığını, Bucak Ziraat Odası’na ve Bucak Kaymakamlığı’na kayıtlı olduğu mahallenin talebi olmaksızın değiştirilmesi nedeniyle dilekçe verdiğini söyledi.

“YAPILAN AHLAKLI DAVRANIŞ DEĞİL”

Bucak Mehmet Akif Mahallesi’nde ikamet eden Osman KIZILTAN ise “65 yaşında olduğunu, kendini bildiği günden bu yana çiftçilikle uğraştığını, Muzaffer ÖZDEMİR’in talebi olmamasına rağmen kayıtlı olduğu mahalleyi değiştirdiğini, bu durumu 30 Kasım tarihinde öğrenebildiğini, her şeyi haber yaptıran Muzaffer ÖZDEMİR’in binlerce üyesi olan odanın delege seçimlerini önceden açıklamadığını, yapılanın ahlaklı bir davranış olmadığını, ÖZDEMİR’in seçmen listelerinde oynama yaparak usulsüz davrandığını ifade etti.

“GEÇEN AY CAMİ MAHALLESİ’NDEYDİM, SEÇİMDE BARBAROS MAHALLESİ’NDEYİM”

Bucak Cami Mahallesi’nden Ahmet ÖZCAN “Doğduğu günden bu yana Cami Mahallesi’nde yaşadığını, çok uzun yıllardır hayvancılıkla uğraştığını, dört dönemdir Cami Mahallesi delegesi olduğunu, bu durumu bildiği halde Muzaffer ÖZDEMİR’in kendisinin talebi olmamasına rağmen rakip olarak gördüğü için seçim çevresinin keyfi biçimde Barbaros Mahallesi’ne kaydırdığını, hâlbuki bir ay önce üyesi olduğu Oda’dan aldığı çiftçilik belgesinde kayıtlı olduğu mahallenin Cami Mahallesi yazdığını, talebi olmamasına ve kanuni ikametgâhının Cami Mahallesi olmasına rağmen kayıtlı olduğu mahallenin değiştirilmesinin kanuni olmadığını ve durumu Cuma günü Bucak Kaymakamlığı’na bildirdiğini” ifade etti.

KAYMAKAMLIĞA ŞİKAYET ETTİM

Bucak Pazar Mahallesi’nden mevcut mahalle delegesi Mustafa GÜNEŞ de bu dönemde de mahallesinden delege adayı olmak istediğini gerek Oda Başkanı Muzaffer ÖZDEMİR’in gerekse de Pazar Mahallesi Muhtarının üye listesini kendisine vermekten kaçındıklarını, bu durumu İlçe Kaymakamı’na aktardıklarını, yapılanın doğru olmadığını ve bun duruma göz yumulmaması gerektiğini ifade etti.

“HUKUKİ OLARAK HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ”

Aynı şekilde çok uzun yıllardır Bucak Çamlıca Mahallesi’nde ikamet eden çiftçi Salih GÜNEY’in, hayatı çiftçilikle geçmiş Konak Mahallesi’nden Hüseyin COŞKUN’un  da talepleri olmadan mahallelerinin değiştirilmesinin kendilerini üzdüğünü, mesleği çiftçilik olmayanların çiftçi ve hayvancıları mağdur ettiğini söylediler. İlgililer yapılan keyfiliğin peşini bırakmayacaklarını, hukuki olarak haklarını arayacaklarını ifade ettiler.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

BUCAK AK PARTİ DELEGE SEÇİMLERİNİ TAMAMLADI
Yerel Yönetim

BUCAK AK PARTİ DELEGE SEÇİMLERİNİ TAMAMLADI

AK Parti Bucak İlçe Başkanlığı 7. Olağan Kongre için delege seçimi gerçekleştirdi.

AK Parti Burdur Delege Seçimleri Başladı
Bölgesel

AK Parti Burdur Delege Seçimleri Başladı

AK Parti Burdur delege seçimleri, Merkez İlçe ve Ağlasun ilçe mahalle delege seçimleri ile başladı. Diğer ilçeler ile devam edecek olan delege seçimleri 15 Aralıkta sona erecek.

CHP BURDUR VE İLÇELERİ ÖRGÜT SEÇİM TARİHLERİ BELLİ OLDU
Yerel Yönetim

CHP BURDUR VE İLÇELERİ ÖRGÜT SEÇİM TARİHLERİ BELLİ OLDU

Burdur CHP İL Örgütü il merkezi ve ilçelerde delege seçimlerini tamamladı.

CHP Bucak Teşkilatı’nda Delege Seçimleri Tamamlandı
Bölgesel

CHP Bucak Teşkilatı’nda Delege Seçimleri Tamamlandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bucak İlçe Başkanlığı delege seçimleri tamamlandı. 15 Kasım'da başlayan delege seçimleri için CHP Bucak İlçe Başkanlığı parti binasında iki sandık kuruldu. Sandıklardan çıkan sonuca göre toplam 109 delege seçildi.Bucak mahalle,köy,beldeleri için kurulan …

Burdur Ziraat Odası, Delegelerini Seçti
Yerel Yönetim

Burdur Ziraat Odası, Delegelerini Seçti

Her dört yılda bir yapılan Burdur Ziraat Odası delege seçimleri geçtiğimiz Pazar günü 104 mahallle ve köy muhtarlığında yapıldı.

Bucak Ziraat Odası Mahalle ve Köy Delege Seçimleri Yapıldı.
Bölgesel

Bucak Ziraat Odası Mahalle ve Köy Delege Seçimleri Yapıldı.

Bucak Ziraat Odası Mahalle ve Köy Delege Seçimleri 08.12.2018 cumartesi günü Bucak köy ve mahallelerde yapıldı.