Burdur / Bucak

Bucak Ziraat Odası’nda Seçim Heyecanı: Oy Verme İşlemi Başladı

Bucak Ziraat Odası'nda olağan genel kurulu başladı. Bilal Özel ve Suat Atalay'ın aday olduğu seçimlerde 63 delege başkanını seçecek

Bucak Ziraat Odası’nda Seçim Heyecanı: Oy Verme İşlemi Başladı

Bucak Ziraat Odası’nda olağan genel kurulu başladı. Bilal Özel ve Suat Atalay’ın aday olduğu seçimlerde 63 delege başkanını seçecek.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Bucak Ziraat Odası Olağan Genel Kurulunda divan başkanlığına Burdur Ziraat Odası Başkanı Kemal Kubilay getirildi. Divanın görevi almasının ardından Bucak Ziraat Odası Başkanı Muzaffer Özdemir, 4 yıllık faaliyet raporunu delegelerle paylaştı. Başkan Özdemir, “2004 yılında odaya yaptırdığım kayıttan sonra odanın çeşitli kademelerinde üye, yönetim kurulu üyelikleri, başkan yardımcılığından sonra 2011 yılında Bucak Ziraat Odası Başkanlığı yapmaya başladım. Burdur’da, Burdur Ziraat Odası’ndan sonra 14 bin 63 üye sayısı ile en fazla sivil toplum örgütlerinden birisiyiz. Bu üyelerimizden 8 bin 800 üyemiz aktif şekilde çalışmaktadır. Göreve geldiğimiz süreçte ilk olarak Bucak Ziraat Odası’nı kendi binasına kavuşturmak için çalışmalar yaptık. 2013’te başladığımız çalışmalar sonucu, 2015 yılında Bucak Ziraat Odası binası inşaatını ihaleye vererek 1 milyon 120 bin liraya bina ve tüm masraflarla birlikte yaklaşık 1 milyon 700 bin liraya binanın tüm yapımını tamamladık.” diye konuştu.

2018 yılında ucuz gübre ve ilaç sattıklarını vurgulayan Özdemir, “Amacımız çiftçimizin kalkınması ve oda olarak katkı sağlayabilmek için, odamız kanalı ile 2018 yılı içerisinde 400 ton gübre ve buna ek olarak tohum, ilaç sattık. Çiftçilerimizden oda ile ilgili evrak ve dosyalardan üyelik aidatı haricinde ücret almadık. Çiftçilerimizi bilgi alışverişi için tarımsal fuarlara götürdük” dedi.

Başkan Muzaffer Özdemir’in faaliyet raporu ve tahmini bilançonun ödenmesinin ardından oylamaya geçildi.Oylamaya sunulan çalışma raporu ve faaliyet raporu delegelerden kabul görmedi.İbra edilmeyen Başkan Muzaffer Özdemir, “Seçimlerin ardından yeni gelecek yönetim bu konuyu araştırmak bilançoları denetlemek için komisyon kurulabilir” dedi.

Ziraat Odası Başkanlığına aday olan Bilal Özel,seçildiği takdirde çiftçilere yönelik yapacağı hizmetleri anlattı. Özel, “Üreticimizin sıkıntıya düşmemesi için elimden geleni arkadaşlarımızla birlikte yapacağız. Üreticilerimizle bir araya gelerek istişarelerde bulunacağız.Şeffaf ve denetlenebilir bir yönetim olacağız.Diğer ilçe ve il Ziraat Odaları ile birlikte çalışarak odamızı en verimli hale getireceğiz.Ayrıca Toprak Mahsülleri Ofisi’nin sadece haşhaş için değil diğer ürünler içinde yaz döneminde açılması için çaba göstereceğiz” diye konuştu.

Diğer Başkan Adayı Suat Atalay da kürsüden yaptığı konuşmada kendisinin hem çiftçi hem de hayvancılık ile uğraştığını belirterek, Bucak Ziraat Odası için uygun isim olduğunu dile getirdi. “Ziraat Odası Başkanlığı şunu yapacam bunu yapacam demekle olmuyor.Ben kendimin bu odaya daha faydalı olabileceğimi düşünüyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Seçimlerde Bilal Özel’in listesi ile Suat Atalay’ın listesi delegelerden oy alacak.Saat 17’de sandıkların kapanmasının ardından Bucak Ziraat Odası’nın yeni başkanı belli olacak.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak'ta Çocuklar Ziraat Odası Başkanlığı Koltuğuna Oturdu!
Bölgesel

Bucak'ta Çocuklar Ziraat Odası Başkanlığı Koltuğuna Oturdu!

Bucak Ziraat Odası'nda her yıl olduğu gibi bu sene de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Bu yılki kutlamalarda Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel'in makam koltuğuna çocuklar oturdu.

Çiftçilerin dikkatine! Bunu sakın yapmayın
Bölgesel

Çiftçilerin dikkatine! Bunu sakın yapmayın

Çiftçilerin dikkatine! Bunu sakın yapmayın - Bucak Ziraat Odası, sıcak havada yapılan ilaçlamanın etkisiz olduğunu ve çiftçilere maddi kayıp yaşatabileceğini açıkladı.

Bucak Ziraat Odası'nda TARSİM Bitkisel Ürün Sigortaları Tekamül Eğitimi!
Bölgesel

Bucak Ziraat Odası'nda TARSİM Bitkisel Ürün Sigortaları Tekamül Eğitimi!

Bucak Ziraat Odası, 14 Mart Perşembe günü Antalya Bölge Müdürlüğü personelleri ile birlikte "Bitkisel Ürün Sigortaları Tekamül Eğitimi" düzenliyor.

Başkan Bilal Özel'e Başkan Büyükçetin'den ziyaret
Bölgesel

Başkan Bilal Özel'e Başkan Büyükçetin'den ziyaret

Antalya ili Korkuteli ilçesi Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri BÜYÜKÇETİN Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal ÖZEL'İ makamında ziyaret etti.

Bucak Belediye Başkanı Ünal'dan Bucak Ziraat Odası'na Ziyaret
Bölgesel

Bucak Belediye Başkanı Ünal'dan Bucak Ziraat Odası'na Ziyaret

Bucak Belediye Başkanı ve AK Parti Bucak Belediye Başkan Adayı Emrullah Ünal, AK Parti İlçe Başkanı Osman Taşkın ve beraberindekiler Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel'i ziyaret etti. Ziyarette 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerin ilçeye ve ülkeye hayırlara vesile olması dile getirildi.

Bucak'ta meyve kurutma ve gıda güvenliği eğitimi
Bölgesel

Bucak'ta meyve kurutma ve gıda güvenliği eğitimi

Burdur Kadın Gelişim Birimi öncülüğünde, FAO işbirliğinde düzenlenen meyve kurutma ve gıda güvenliği eğitimi gerçekleştirildi. Eğitime, üretken kadın çiftçiler ve kadın kooperatifleri katıldı.