Bucaklı Hacılar Arafat'ta! Kutsal Topraklardan Hemşerilerimize Selam Var: 25 Dakikada Çadırlara Ulaştılar

Mekke’den yola çıkan Bucaklı hacı adayları, kendilerine tahsis edilen özel yol sayesinde 21 kilometrelik Arafat mesafesini rekor sürede aşarak çadırlarına yerleşti. Memleketlerine selam gönderen Bucaklı hacılar, bu yıl ilk kez devreye alınan 3 kat daha aydınlık LED çadırlarda vakfe saatini bekliyor.

Bucaklı Hacılar Arafat'ta! Kutsal Topraklardan Hemşerilerimize Selam Var: 25 Dakikada Çadırlara Ulaştılar

 

Bucaklı Hacılar Arafat'ta! Kutsal Topraklardan Hemşerilerimize Selam Var

Mekke’den Arafat’a doğru yola çıkan Talha Gökmen Tur Bucaklı hacı adayları, kendilerine tahsis edilen özel güzergah sayesinde 21 kilometrelik mesafeyi 25 dakikada aşarak Arafat çadırlarına ulaştı. Yeni teknoloji LED sistemlerle donatılan konforlu çadırlarda vakfe saatini bekleyen Bucaklı hemşerilerimiz, kutsal topraklardan memleketlerine selam ve dua gönderdi.

Kutsal topraklarda hac farizasını yerine getiren milyonlarca Müslüman için haccın en önemli rüknü olan Arafat vakfesi heyecanı başladı. Mekke'deki konaklama yerlerinden araçlarla hareket eden Bucaklı hacı adayları, bu yıl kendileri için ayrılan özel güzergah sayesinde Arafat'a son derece konforlu, güvenli ve hızlı bir şekilde intikal etti.

21 Kilometrelik Yol Sadece 25 Dakika Sürdü

Yoğun araç trafiğine takılmadan ilerleyen Bucak kafileleri, 21 kilometrelik yolculuğu rekor bir sürede, sadece 25 dakikada tamamlayarak Arafat'taki çadırlarına yerleşti. Çadırlardaki konfor düzeyinden ve sunulan hizmetlerden çok memnun olduklarını dile getiren Bucaklı hacılar, özellikle bu yıl kurulan yeni teknolojiye dikkat çekti. Altyapı çalışmaları kapsamında devreye alınan LED sistemler sayesinde, çadırlarda geçen seneye oranla 3 kat daha fazla aydınlatma sağlandı.

İslam alemi için büyük önem taşıyan Zilhicce ayının 9. gününde (Arefe günü), kutsal topraklardaki tüm hacı adayları gibi Bucaklı hemşerilerimiz de Arafat ovasında buluştu. Haccın en önemli farzlarından biri kabul edilen bu ibadette, Arafat ovasında eller semaya açılarak memleketimiz, ülkemiz ve tüm İslam alemi için dualar ediliyor.

Bir Sonraki Durak Müzdelife

Arafat'taki vakfe ibadetini gün batımı ile birlikte eksiksiz şekilde tamamlayacak olan Bucaklı hacı adayları, kutsal topraklardaki yolculuklarına devam edecek. Günün kararmasıyla birlikte milyonlarca hacı ile birlikte dualarla bir sonraki durakları olan Müzdelife bölgesine doğru inişe geçecekler.

 

 

Bucaklı Hacılar Arafat'ta! Kutsal Topraklardan Hemşerilerimize Selam Var: 25 Dakikada Çadırlara UlaştılarBucaklı Hacılar Arafat'ta! Kutsal Topraklardan Hemşerilerimize Selam Var: 25 Dakikada Çadırlara UlaştılarBucaklı Hacılar Arafat'ta! Kutsal Topraklardan Hemşerilerimize Selam Var: 25 Dakikada Çadırlara Ulaştılar

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.