Burdur

Bucaklı ikizlerin gururlandıran başarısı

Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği'nin rehabilitasyon merkezinde yetişen Bucaklı ikiz kardeşler Abdurrahman Selim ve Mehmet Fatih Çin, binbir zorluğa rağmen üniversiteyi bitirerek matematik öğretmeni oldular.

Bucaklı ikizlerin gururlandıran başarısı

Bucaklı Mesut Çin'in ikiz oğulları Abdurrahman Selim Çin ve Mehmet Fatih Çin, başarı hikayeleriyle herkesi gururlandırdı.

Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği'nin rehabilitasyon merkezinde yetişen ikiz kardeşler, bin bir zorluğa rağmen üniversiteyi bitirerek matematik öğretmeni oldular.

Azim ve Başarıyla Dolu Bir Yolculuk

1998 yılında Antalya'da doğan Abdurrahman Selim ve Mehmet Fatih Çin, ilk, orta ve lise eğitimlerini Antalya'da tamamladı. Akdeniz Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümüne 2017 yılında başlayan ikizler, 2021 yılında mezun oldular. Eğitimlerini tamamladıktan sonra, 2023 yılı Eylül ayında öğretmen olarak atanarak meslek hayatlarına başladılar.

Abdurrahman Selim Çin, başarı hikayelerini şu sözlerle anlattı: "1998 doğumluyum. Antalya'da doğduk, büyüdük. İlk, orta ve lise eğitimimizi Antalya'da tamamladık. Daha sonra Akdeniz Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümünde eğitim aldık. 2017 yılında başladığımız üniversite eğitimimizi 2021 yılında bitirdik. 2022-2023 yıllarında öğretmenlik atamalarında 2023 Eylül ayında öğretmenliğimize başladık. Şu an birinci yılımızı çalışıyoruz, bitirmek üzereyiz. Ortaokul Matematik öğretmeniyim."

Mehmet Fatih Çin ise, "1998 Antalya doğumluyum. İkiz kardeşim gibi ben de ilk, orta ve lise eğitimimi Antalya'da tamamladım. Daha sonra Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümünde 2017-2021 yılları arasında okudum. 2023 yılı Eylül ayında öğretmen olarak atandım ve halen çalışmaya devam ediyorum. Antalya Hamza Taş İmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğünde görev yapıyorum," dedi.

İlham Veren Bir Başarı Öyküsü

Abdurrahman Selim ve Mehmet Fatih Çin, azim ve kararlılıklarıyla herkes için ilham verici bir başarı öyküsü yazdı. Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği'nin rehabilitasyon merkezinde aldıkları destekle, tüm zorluklara rağmen başarılı birer eğitimci olarak topluma katkı sağlamaya devam ediyorlar.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 31
    SEVDİM
  • 23
    BEĞENDİM
  • 22
    ALKIŞ
  • 1
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Germencik Belediye Başkanı Mazbatasını ikizleriyle birlikte aldı
Bölgesel

Germencik Belediye Başkanı Mazbatasını ikizleriyle birlikte aldı

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Germencik'te yarışı birinci sırada bitirerek belediye başkanlığı koltuğuna oturan Burak Zencirci, mazbatasını ikiz bebekleri ile beraber aldı. Seçim çalışmaları dolayısıyla çocukları ile yeterli vakit geçiremeyen Zencirci’nin törene katılan ikizleri neşe kaynağı oldu.

Şırnak'ta Sevinç Dolu Haber: Koyunlar İkiz Doğurdu, Besicilerin Yüzü Güldü
Yaşam

Şırnak'ta Sevinç Dolu Haber: Koyunlar İkiz Doğurdu, Besicilerin Yüzü Güldü

Şırnak’ta bu yıl yüzlerce koyun ikiz doğurdu. Verimli geçen yıl besicilerin yüzünü güldürdü.

Hiç ayrılmayan ikiz kardeşleri, askerlikte de ayıramadı
Yaşam

Hiç ayrılmayan ikiz kardeşleri, askerlikte de ayıramadı

Kastamonu'da çocukluklarından itibaren okul yıllarında da hiç birbirinden ayrılmayan ikiz kardeşler, askerlikte de ayıramadı.

İkiz kuzular evin neşesi oldu
Yaşam

İkiz kuzular evin neşesi oldu

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde küçükbaş hayvancılık yapan Tacettin Alptekin, ikiz kuzuları üşümesinler diye evine aldı. Bebek gibi bakılan ikiz kuzular, ailenin yeni fertleri oldu.

Çocuk hasreti çeken eltilerden ikiz bebek müjdesi
Yaşam

Çocuk hasreti çeken eltilerden ikiz bebek müjdesi

İstanbul’dan Diyarbakır’a gelen eltiler, aldıkları prp, akupunktur ve fitoterapi tedavileriyle ikiz gebelik heyecanı yaşıyor.

İkiz kulelerde, kadın girişimcilere ödül töreni
Bölgesel

İkiz kulelerde, kadın girişimcilere ödül töreni

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) iş birliğinde düzenlenen "Türkiye'nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması"nın ödül töreni TOBB İkiz Kulelerde gerçekleştirildi.