Oğuzhan ilkokulu öğretmeni Esra GÜNHAN ve Cumhuriyet ilkokulu öğretmeni Emine ALBAYRAK koordinatörlüğünde Deprem ve Yardım konulu projem okullarda yürütülmüştür. Bu projenin amacı öğrencilerde deprem bilinci oluşturmak, yardımseverlik değerini geliştirmek, empati kurmalarını sağlamaktır. Elazığ da yaşanan deprem felaketinde etkilenen Akcakiraz Yüzbaşı ilk ve ortaokuluna okulların öğretmenleri, öğrencileri, okul aile birliği ve ilçe esnaflarının desteğiyle yardımlar toplanmıştır. Projeye Boğazköy Ruhi Mutlu İlkokuluda destek vermiştir. Öğrencilerin depremde etkilenen arkadaşlarina mektuplar yazarak duygularını paylaşmışlardır.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Neşet YAZAR; “Projede görev alan, minik kalplere iyilik yardımlaşma ve hoşgörü tohumları eken tüm eğitim neferlerine, bu doğrultuda yardımlarını esirgemeyen yardımsever veli ve esnafımıza, mektup yazan ve yardım toplamak için çalışan tüm öğrencilerimize teşekkür ederek, Depremler başta olmak üzere doğal afetlere karşı toplumsal bir bilincin kazandırılmasında ilk ve ortaöğretim son derece önemlidir. Öğrencilerimizin deprem bilinci oluşturma konusundaki hassasiyetlerini kutluyorum” dedi
Fransa’da yaşayan 24 yaşındaki Gülfem Zengin, bir derneğin topladığı yardımları, kendi kullandığı tırıyla deprem felaketinin merkezi olan Kahramanmaraş’a ulaştırdı.
Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan ve ülkemizde 11 ilde büyük yıkımlara sebep olan depremlerden etkilenmeyen bölgelerden yardım seferberliği devam ediyor.
Burdur’da hizmet veren kuaförler, gönüllü olarak depremzedelerin saç ve yüz bakımını yaparak onlara moral oldu.
Yeşilova İlçe Halk Eğitim Merkezi, öğretmen ve kursiyerleri birlik oldu, depremzedeler için nevresim takımlarını tamamlayarak afet bölgesine gönderdi.
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, kente gelen depremzede sayısının 72 bini bulduğunu bildirdi.
Deprem bölgesinde mağdur olan vatandaşlar, Burdur'un Bucak ilçesinde hizmet veren KYK Yurtlarına yerleşiyorlar.
Yorumlar (0)