Burdur

Burdur bayram namazı saati! Bayram Namazı Burdur'da saat kaçta kılınacak? İşte bayram namazı saati

Vatandaşlar tarafından Burdur'da bayram namazı saat kaçta kılınacak soruları sorulmaya başlandı. Peki Burdur'da bayram namazı saat kaçta kılınacak? Burdur bayram namazı saat kaçta? İşte Diyanet tarafından belirlenen Burdur Bayram namazı saati....

Burdur bayram namazı saati! Bayram Namazı Burdur'da saat kaçta kılınacak? İşte bayram namazı saati

11 Ayın Sultanı Ramazan Ayının tamamlanması ile birlikte 10 Nisan Çarşamba günü, tüm İslam Aleminde olduğu gibi Burdur'da bayram namazının kılınmasının ardından Ramazan Bayramı coşkusu yaşanacak. Vatandaşlar tarafından Burdur'da bayram namazı saat kaçta kılınacak soruları sorulmaya başlandı. Peki Burdur'da bayram namazı saat kaçta kılınacak? Burdur bayram namazı saat kaçta? İşte Diyanet tarafından belirlenen Burdur Bayram namazı saati....

BURDUR'DA BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA KILINACAK?

Burdur'da vatandaşlar tarafından merak edilen Burdur'da Bayram namazı saat kaçta kılınacak sorusunun cevabı Diyanet İşleri Başkanlığından geldi. Buna göre Burdur'da Ramazan Bayramı namazı saat 07:01'de kılınacak.

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Niyet edilirken hangi bayram namazı kılınacaksa o zikredilir.

Örnek olarak “Niyet ettim Allah’ım senin rızan için Ramazan Bayramı namazı kılmaya, uydum hazır olan imama” veya aynı şekilde “Niyet ettim Allah’ım senin rızan için Kurban Bayramı namazı kılmaya, uydum hazır olan imama” şeklinde niyet edilir.

Bundan sonra imamla birlikte hareket edilerek:

1. Rekat

- Bayram namazına niyet ettikten sonra tekbir alınır ve eller bağlanır,

- Sırasıyla imam hatip ve cemaat sessizce "Sübhaneke duası"nı okur, sonra fasılalar halinde;

- Tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,

- Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

- Ardından 3. Tekbir alınır ve bu sefer eller göbek hizasında bağlanır.

- İmam; gizlice “Euzü besmele” çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.

- Rüku ve secde yapılarak 2. Rekata kalkılır.

2. Rekat

- İmam; gizlice “Besmele” çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.

- Ardından tekrar tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,

- Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

- Ardından 3. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

- Son olarak 4. Tekbir alınır ancak bu sefer eller kulak hizasına kaldırılmaz ve rükuya gidilir.

- Rüku ve secdenin ardından oturulur, "Tahiyyat, Salli-Barik duaları" okunur ve önce sağ tarafa sonra sol tarafa selam verilerek namaz tamamlanır.

Bundan sonra müezzinin refakatinde hep birlikte 3 defa tekbir (teşrik) getirilir.

Bu tekbirlerle birlikte imam hatip bayram hutbesi okumak üzere minbere çıkar.

BAYRAM NAMAZI FARZ MI, SÜNNET Mİ?

Bayram namazı Hanefî mezhebinde, cuma namazının vücûb şartlarını taşıyan kimselere vâciptir. Şâfiî ve Mâlikîler'e göre müekked sünnet, Hanbelîler'e göre ise farz-ı kifâyedir.

Bayram namazının sıhhat şartları, Hanefîler'e göre, hutbe hariç, Cuma namazının sıhhat şartları ile aynıdır. Sadece hutbenin hükmü bakımından aralarında fark vardır. Yani cuma namazında hutbe sıhhat şartı olduğu halde, bayram namazında sünnettir. Yine hutbe cuma namazında namaz-dan önce, bayram namazında ise namazdan sonra okunur.

BAYRAM NAMAZI EVDE KILINIR MI?

Hanefî mezhebine göre bayram namazının sahih olması için hutbe dışında Cuma namazında aranan şartların yerine gelmesi gerektiğinden, bayram namazının cemaatle kılınması şarttır.

Herhangi bir sebepten dolayı bayram namazını cemaatle kılamayan kimsenin bunu kaza etmesi gerekmediği gibi bu kişinin tek başına bayram namazını kılması da gerekmez.

Bayram namazını camide cemaatle kılamayanların, evlerinde iki veya dört rekât olarak duhâ/işrak (kuşluk) namazı niyetiyle nafile namaz kılmaları müstehabtır.

Şafiî mezhebine göre de bayram namazının bir yerde ve topluca kılınması esastır. Bununla birlikte değişik sebeplerle cemaate katılamayanların münferit olarak kılması da caizdir.

Buna göre; cemaate katılmayan kişiler, kadınlar, çocuklar ve yolcular evlerinde münferiden bayram namazını kılabilirler. Bayram namazlarını sünnet olarak gören Şafiilere göre yalnız başına kılacak kimsenin hutbe okuması şart değildir.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak bayram namazı saati! Bucak'ta bayram namazı saat kaçta?
Bölgesel

Bucak bayram namazı saati! Bucak'ta bayram namazı saat kaçta?

Vatandaşlar tarafından Bucak'ta bayram namazı saat kaçta kılınacak soruları sorulmaya başlandı. Peki Bucak'ta bayram namazı saat kaçta kılınacak? Bucak bayram namazı saat kaçta? İşte Diyanet tarafından belirlenen Bucak Bayram namazı saati....

Burdur ve ilçeleri bayram namazı saatleri! Burdur ilçelerinde bayram namazı saat kaçta? İşte bayram namazı saati
Bölgesel

Burdur ve ilçeleri bayram namazı saatleri! Burdur ilçelerinde bayram namazı saat kaçta? İşte bayram namazı saati

Vatandaşlar tarafından Burdur'un ilçelerinde bayram namazı saat kaçta kılınacak soruları sorulmaya başlandı. Peki Burdur'un ilçelerinde bayram namazı saat kaçta kılınacak? Burdur ve ilçeleri bayram namazı saat kaçta? İşte Diyanet tarafından belirlenen Burdur ve ilçeleri Bayram namazı saati....

Burdur'da bayram namazı saat kaçta? İşte detaylar...
Bölgesel

Burdur'da bayram namazı saat kaçta? İşte detaylar...

Burdur'da Kurban Bayramı için belirlenen bayram namazı saati açıklandı. Detaylar ve saat bilgisi burada.

Burdur'da Bucak'ta bayram namazı saat kaçta kılınacak?
Bölgesel

Burdur'da Bucak'ta bayram namazı saat kaçta kılınacak?

Burdur'da Bucak'ta bayram namazı saat kaçta kılınacak? Ramazan Ayının tamamlanması ile birlikte kılınacak olan bayram namazı saatleri belli oldu. İşte yanıtı....

Burdur ve İlçelerinde Bayram Namazı Saat Kaçta?
Bölgesel

Burdur ve İlçelerinde Bayram Namazı Saat Kaçta?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 81 il ve ilçelerinde Ramazan Bayramı namazı saatlerinin yer aldığı takvimi yayınladı.

İYİ Parti Burdur İl Başkanı Altındal, 'Meral Akşener'e Teşekkür, Dervişoğlu'na Hayırlı Olsun!'
Bölgesel

İYİ Parti Burdur İl Başkanı Altındal, 'Meral Akşener'e Teşekkür, Dervişoğlu'na Hayırlı Olsun!'

İYİ Parti Burdur İl Başkanı Yusuf Altındal, 5. Olağanüstü Genel Kurul'da yaşananları ve yeni genel başkan Müsavat Dervişoğlu'na tebriklerini iletti. Altındal, Meral Akşener'e de teşekkür ederek yeni hayatında sağlık ve huzur diledi.