Burdur

Burdur Belediye Meclisinden, Burdur Maküspor'a 400 Bin TL Nakdi Destek

Burdur Belediye Meclisi oy birliğiyle Bölgesel Amatör Lig'de Burdur'u temsil eden Burdur Maküspor'a 400 bin TL nakdi destek sağladı. İşte detaylar...

Burdur Belediye Meclisinden, Burdur Maküspor'a 400 Bin TL Nakdi Destek

Burdur Belediye Meclisi oy birliğiyle Bölgesel Amatör Lig'de Burdur'u temsil eden Burdur Maküspor'a 400 bin TL nakdi destek sağladı. Başkan Ercengiz, sanayici ve iş adamlarına takıma sahip çıkma çağrısı yaptı.

Burdur Maküspor’a 400 bin TL nakdi destek

Burdur Belediye Meclisi’nde Bölgesel Amatör Lig’de Burdur’u temsil eden Burdur Maküspor’a 400 bin TL nakdi destek verilmesi hususu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Başkan Ercengiz, Burdur Maküspor’a destek çağrısında bulunarak “Lütfen sanayici ve iş adamlarımız Burdur’umuzun markası olabileceğine inandığımız futbol takımımıza lütfen sahip çıkalım.” dedi.

Burdur Belediye Meclisi Ağustos ayı oturumu yapıldı

Burdur Belediye Meclisine ek gündem maddesi olarak sunulan “5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 14. Maddesi B fıkrasında belediyeler gerektiğinde spora teşvik etmek amacıyla gençlere spor malzemesi verir. Amatör Spor kulüplerine ayni ve nakdi yardım yapar ve gerekli desteği sağlar. Her türlü amatör spor karşılaşmalarını düzenler. Yurtiçi ve yurt dışı müsabakalarda üstün başarı gösteren veya derece alan öğrencilere, sporcular, teknik yöneticilere ve amatör antrenörlere ödül verebilir hükmü gereğince ilimizi sezon başında Bölgesel Amatör Lig’de temsil edeceğinden dolayı Burdur Maküspor kulübüne 400 bin TL nakdi yardım yapılması hususunun görüşülmesi.” gündem maddesi görüşüldü.

Gündem maddesinin oylamasına geçilmeden önce Burdur halkına, esnaflarına ve iş adamlarına destek çağrısında bulunan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz şunları söyledi;

“2 yıl önce Bölgesel Amatör Lig’de iki takımımız Burdur’u temsil etti. Geçen yıl Burdur Maküspor iddialı tek takımımız olarak ve ilk 5 haftasında da lider veya ikinci olarak götürdüğü bir sezona başlamıştı. Ama maalesef malumunuz artık dünyanın her yerinde takımlar profesyonelleşmeye başladı. Sporda amatör ruhtan her ne kadar adı Bölgesel Amatör Lig (BAL) da olsa parasının ne kadar çok olduğu takımının ne kadar iyi olduğu ilintili bir bağlantıya döndü. Bu nedenle Mehmet Akif Ersoy Üniversitemizin bünyesinde kurulan ama biz onu şehir takımı olarak görmeye çalıştığımız takımımıza geçen yıl 75 bin lira nakdi yardımda bulunduk. Bir sporcunun transferinde bu parayı kullanmışlardı.

Ve bugün geldiğimiz noktada takımımız Burdur’da esnaf arkadaşlarımızın, gönüllülerin uhdesine kalmış durumda. Gönül ister ki bu memleketin parası çok olan sanayici ve iş adamları da bu takıma sahip çıksın. İnşallah onlarda buradan çağrımızı duyar. Onlara bu çağrımızı duyurmuş olalım. Lütfen sanayi ve iş adamlarımız Burdur’umuzun markası olabileceğine inandığımız futbol takımımıza lütfen sahip çıkalım. Arkadaşlarımız bizi ziyaret etti. İnanın bizde kendi şartlarımızı zorlayarak 400 bin lira bir katkı verebileceğimizi hesap ettik. Ben bu konuda Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi bünyesi altında başlamış, ancak bugün adı Maküspor olan takımın Burdur’un takımı olarak anılmasını ve Burdur’un takımına da herkesin sahip çıkmasını arzuluyorum. Bir kere de daha buradan çağrıda bulunayım. Lütfen tüm Burdurlular, içerisinde yaşayanlar ya da dışarıda olanlar gelin karınca kararınca bu takıma katkı verin. Hiç olmaz ise Bölgesel Amatör Lig’den profesyonel lige doğru bir adım atarsak kazancı daha fazla olacağından bu takım artık bundan sonra yürütebilir diye düşünüyorum.”

Gündem maddesi oy birliği ile kabul edilerek meclisten geçti.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

TÜSÜF Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakaları MAKÜ’de Oynanacak
Bölgesel

TÜSÜF Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakaları MAKÜ’de Oynanacak

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Futbol Takımının da yer aldığı Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakaları fikstürü gerçekleştirilen kura çekimiyle belirlendi.

Burdur MAKÜ Spor'da şok eden ayrılık! Ayrılığı böyle duyurdu
Spor

Burdur MAKÜ Spor'da şok eden ayrılık! Ayrılığı böyle duyurdu

Burdur MAKÜ Spor Futbol takımının antrenörü Murat Türker ve ekibi, MAKÜ Spor Yönetim Kurulu ile yapılan görüşmeler sonucu kendi istekleri doğrultusunda takımdan ayrıldıklarını sosyal medya üzerinden duyurdular. Detaylar ve teşekkür mesajları için tıklayın.

Burdur'da Maç Sonu Gerginlik! Maküspor ve Didim Belediyespor Futbolcuları Kavga Çıkardı!
Spor

Burdur'da Maç Sonu Gerginlik! Maküspor ve Didim Belediyespor Futbolcuları Kavga Çıkardı!

Burdur'da Bölgesel Amatör Lig karşılaşmasında Maküspor ve Didim Belediyespor futbolcuları, maçın bitiş düdüğüyle birlikte birbirine girdi. Gerginliğe polis ekipleri müdahale etti.

Vali Öksüz'den Burdur MAKÜ Spor'a tam destek
Bölgesel

Vali Öksüz'den Burdur MAKÜ Spor'a tam destek

Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur MAKÜ Spor'un Yatağanspor ile oynadığı zorlu maçta takımı yalnız bırakmadı. Öksüz, maçtan beraberlikle ayrılan Burdur MAKÜ Spor'a olan inancını ve güvenini ifade ederek, kalan maçlarında başarılar diledi.

Vali Öksüz'den tam destek
Bölgesel

Vali Öksüz'den tam destek

Burdur Valisi Türker Öksüz, zorlu maçta Burdur MAKÜ Spor'u yalnız bırakmadı.

Burdur MAKÜSpor seriyi sürdürdü Maçı bu skorla kazandı
Spor

Burdur MAKÜSpor seriyi sürdürdü Maçı bu skorla kazandı

Burdur temsilcisi MAKÜSpor, Bölgesel Amatör Lig 5. grupta deplasmanda Sivaslı Belediyespor'u 4-0 mağlup ederek galibiyet serisini 4 maça çıkardı.