Burdur

Burdur Bucak'ta KBRN Tatbikatı

Burdur'da AFAD, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Bucak İtfaiye Müdürlüğü ve UMKE'nin katılımıyla Bucak Devlet Hastanesi'nde KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer) tehlikeleri karşısında farkındalıklarını arttırmak, basit kişisel korunma bilgi ve beceri kazandırmak amacıyla olay tatbikatı gerçekleştirildi.

Burdur Bucak'ta KBRN Tatbikatı

Burdur Bucak'ta KBRN Tatbikatı

Burdur AFAD İl Müdürlüğü koordinesinde, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Bucak İtfaiye Müdürlüğü ve UMKE'nin katılımıyla Bucak Devlet Hastanesi'nde KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer) tehlikeleri karşısında farkındalıklarının arttırılması, basit kişisel korunma bilgi ve beceri kazandırmak amacıyla olay tatbikatı gerçekleştirildi.

Tatbikata, Burdur AFAD İl Müdürü İsa Akdemir, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ali Arslan, Bucak İtfaiye Müdürü Mehmet Karaca ve UMKE ekibi katıldı.

Tatbikat, senaryo gereği hastanede kimyasal madde sızıntısı yaşanmasıyla başladı. Hastane yönetimi ve personelleri, AFAD, İtfaiye ve UMKE ekiplerinin yönlendirmesiyle gerekli önlemleri aldı.

Sızıntı bölgesindeki hasta ve yaralılar, AFAD ve UMKE ekiplerince tahliye edildi. Kimyasal maddeye maruz kalanlar ise, dekontaminasyon (arındırma) işlemine alındı.

Tatbikat sonunda, katılımcılara KBRN tehlikeleri ve alınması gereken önlemler konusunda bilgi verildi.

KBRN Tehlikeleri

KBRN terimi; Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer kelime grubunun kısaltması olarak kullanılmaktadır. Genel olarak bu terim kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer maddelerin kasten veya kazaen yayılmasıyla oluşan, insan ve çevre için zararlı ve tehlikeli durumları ifade etmektedir.

KBRN Riskleri

KBRN; kimyasal, biyolojik, radyasyon ve nükleer tehlikeli maddelerden kaynaklanan zararlı ve tehlikeli durumların hepsini ifade eder. Günümüzde savaş, sanayi ve endüstri sahasında yaşanan gelişmeler KBRN risklerini artırır. Bütün bu riskler, geniş halk kitlelerin yaşamını olumsuz yönde etkiler.

KBRN Etkileri

KBRN tehlikeleri, geniş halk kitleleri için ciddi riskler oluşturabilir. Bu riskler arasında panik ve kargaşa, sağlık hizmetlerine aşırı yük, zor ve zaman alıcı müdahale, ilk müdahale eden kişinin risk altında olması, kişisel koruyucu malzeme gerektirmesi, dekontaminasyon (arındırma) gerektirmesi ve hazırlıklı olmak zorluğu sayılabilir.

KBRN'ye Karşı Hazırlanmak

KBRN tehlikelerine karşı hazırlıklı olmak için yapılması gereken bazı şeyler vardır. Bunlar arasında, KBRN tehlikeleri ve alınması gereken önlemler konusunda bilgi edinmek, kişisel koruyucu malzemeler bulundurmak, acil durum planları yapmak ve acil durum ekiplerine katılmak sayılabilir.

KBRN tehlikeleri, her zaman ve her yerde yaşanabilecek olasılıklardır. Bu nedenle, bu tehlikelere karşı hazırlıklı olmak, hem kendimizi hem de sevdiklerimizi korumak için önemlidir.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    BEĞENDİM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur'da Afetlere Hazırlık Eğitimi ve Tatbikatı!
Bölgesel

Burdur'da Afetlere Hazırlık Eğitimi ve Tatbikatı!

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü, AFAD ve Burdur İtfaiyesi iş birliğinde afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışları kazandırmak amacıyla eğitim ve tatbikat düzenledi.

Öğrenciler İçin Deprem Farkındalık Eğitimi - Haberler
Yaşam

Öğrenciler İçin Deprem Farkındalık Eğitimi - Haberler

Aydın'ın Didim ilçesinde jandarma ekipleri öğrencilere yönelik deprem eğitimi ve tatbikatı gerçekleştirdi.

Eskişehir'de okulda yapılan deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı
Bölgesel

Eskişehir'de okulda yapılan deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı

Eskişehir Doğa Arama Kurtarma ve Yardım Derneği (ESDAK) tarafından Eskişehir’de faaliyet gösteren bir özel okulda 450 öğrencine 3 kademeli afet bilinci eğitimi verildi.

Türkiye ve Pakistan Arasında Ortak Tatbikat: CİNNAH-2024 - Haberler
Bölgesel

Türkiye ve Pakistan Arasında Ortak Tatbikat: CİNNAH-2024 - Haberler

Türkiye ve Pakistan arasında Ortak Komando ve Özel Kuvvetler Tatbikatı CİNNAH-2024 icra edildi.

Düzce’de orman yangınlarına karşı eğitim tatbikatı düzenlendi
Bölgesel

Düzce’de orman yangınlarına karşı eğitim tatbikatı düzenlendi

Düzce’nin Gölyaka ilçesi Orman İşletme Müdürlüğünde orman yangınlarına karşı eğitim tatbikatı düzenlendi.

Orman yangınları için tatbikat gerçekleştirildi
Yaşam

Orman yangınları için tatbikat gerçekleştirildi

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından orman yangınlarıyla mücadele hazırlıkları dahilinde Yığılca Orman İşletme Müdürlüğünde yaşanabilecek orman yangınlarına karşı eğitim tatbikatı düzenlendi.