Burdur / Burdur

Burdur'da 14 yaşında ki Eylül’den depremzedelere moral mektubu

Burdur’da yaşayan 14 yaşındaki Eylül Aliye Türken, depremzedeler için yakın çevresinden para toplayarak hazırladığı yardım kolisine mektup bıraktı.

Burdur'da 14 yaşında ki Eylül’den depremzedelere moral mektubu

Burdur’da yaşayan 14 yaşındaki Eylül Aliye Türken, depremzedeler için yakın çevresinden para toplayarak hazırladığı yardım kolisine mektup bıraktı. Türken'in mektubunda "En büyük sevgimizle yanınızdayız. Her zorlukta yanınızda olmaya hazırız. Elimden gelse hepinizi kucaklayabilsem. Yine de siz öyle düşünün. Kocaman sarılıyorum size. Hayatta kaldığınız için teşekkürler" sözleri, okuyanları duygulandırdı.
Kahramanmaraş merkezli büyük depremzedelerin yaralarını sarabilmek için 7 den 70 e herkes seferber olmuş durumda. Depremin yaşandığı ilk günden itibaren deprem bölgesine yardımlar aralıksız olarak gönderiliyor. Deprem bölgesine gönderilen yardım kolilerinin içine bazı çocuklar da depremzedelerin acılarını paylaştıklarını bildirdikleri mektupları koydular. Burdur’da yaşayan 14 yaşındaki Eylül Aliye Türken, ailesinden ve çevresinden topladığı paralarla hazırladığı yardım kolisinin içine bir mektup bırakarak yardımının ulaşacağı depremzedeye destek mesajlarını iletti.

"Elimden gelse hepinizi kucaklayabilsem"

Eylül Aliye Türken, duygularını dile getirdiği mektupta şu ifadeleri kullandı:
Sevgili depremzede dostlarım, sevgili yardım sever dostlarım, evet hepiniz benim dostlarımsınız. Bir tek benim değil, tüm Türk Milletinin dostusunuz. Ben ve çevrem sizin yanınızda. En büyük sevgimizle yanınızdayız. Her zorlukta yanınızda olmaya hazırız. Elimden gelse hepinizi kucaklayabilsem. Yine de siz öyle düşünün. Kocaman sarılıyorum size. Hayatta kaldığınız için teşekkürler. Ben size ulaşamam ama siz bana ulaşın numaram arkada yazıyor. Hepiniz kardeşimsiniz, arkadaşım olun. Umarım ki, bu ilaçlar yaranıza merhem olur. Ben ve arkadaşlarım aldık bunları, hepinize geçmiş olsun. Sizi, bize bağışlayan rabbime şükürler olsun."

"Neler yapabileceğimi düşündüm ve sosyal medya hesabımdan bir paylaşım yaptım"

Bu fikrin nasıl oluştuğunu anlatan Eylül Aliye Türken, “Depremleri televizyonda gördüm ve boş boş oturmak hiç içime sinmiyordu, rahat edemiyordum. Neler yapabileceğimi düşündüm ve sosyal medya hesabımdan bir paylaşım yaptım. Bir yardım kampanyası olarak paylaştım, arkadaşlarım, ailem, çevrem hepsi destek oldular. Hepsinden belli bir miktar para toplayıp, bütünleştirdim. Onlarla deprem bölgelerine yardım malzemeleri aldım ve gönderdim. Hala kampanyaya para toplamaya devam ediyorum. Devletten gelen bir bursum var, bursumu bağışlıyorum. Depremzedeler için evler hazırlayıp, yerleştirilmelerine yardım ediyorum. Aldığım yardım malzemelerini güzelce paketledik, paketlerken içine bir de mektup yazmak istedim. Mektupta kendi içimden geçenlerden, duygularımdan bahsettim. Bir de numaramı bıraktım, belki ararlar, dertleşmek isterler, acılarını paylaşmak isterler diye onların yanlarında olduğumu belirtmek istedim. Umarım gönderdiğimiz yardım malzemeleri ihtiyaç sahiplerine en güzel şekilde ulaşır" dedi.
Anne Atiye Türken ise, "Ben de biraz ona yardımcı oldum. Ailemden, komşularım herkes onu görünce bir heveslendi, herkes bağış yapmak istedi. Herkese çok çok teşekkür ediyorum" sözlerine yer verdi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Hatay’da depremzedelere müjde İGSAŞ Yaşam Kent açıldı
Bölgesel

Hatay’da depremzedelere müjde İGSAŞ Yaşam Kent açıldı

İGSAŞ, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında 6 Şubat’ta gerçekleşen depremden en çok etkilenen illerden Hatay’ın İskenderun ilçesine toplam 213 konteynerlik Yaşam Kent kurdu.

Rektör, depremzede çocuklar için proje düzenleyen ekiple buluştu
Etkinlik

Rektör, depremzede çocuklar için proje düzenleyen ekiple buluştu

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası Antalya'da misafir edilen depremzedelere yönelik düzenlenen Depremzede Çocuklara, Eğitsel ve Rekreatif Etkinliklerle Destek Projesi tamamlandı.

Öğrenciler deprem bölgesini unutmadılar
Bölgesel

Öğrenciler deprem bölgesini unutmadılar

Burdur’un Gölhisar ilçesinde, 19 Mayıs kutlamaları çerçevesinde Gölhisar şehir stadyumunda düzenlenen programda deprem bölgesinde hayatını kaybeden öğrenciler unutulmadı.

Muhtar Emine Kabak, depremzedelerin yanında
Bölgesel

Muhtar Emine Kabak, depremzedelerin yanında

Burdur Merkez Dere Mahallesi muhtarı Emine Kabak, ülkeyi derin hüzne boğan deprem sonrasında Burdur'a gelen depremzedeleri tek tek ziyaret ediyor.

Burdur'un 'çevrelerine duyarlı' İmam Hatip'lileri depremzede kardeşlerine bayramlık hazırladılar
Bölgesel

Burdur'un 'çevrelerine duyarlı' İmam Hatip'lileri depremzede kardeşlerine bayramlık hazırladılar

Burdur'da “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum’’ Projesi kapsamında öğrenciler, depremzedeler için bayramlık hediye hazırladılar.

Kepez’in sahra mutfağı deprem bölgesini yalnız bırakmıyor
Yerel Yönetim

Kepez’in sahra mutfağı deprem bölgesini yalnız bırakmıyor

Kepez Belediyesi, depremzedeler için kurdukları sahra mutfağında sahur ve iftar yemeği çıkarıyor.