Burdur İl Sağlık Müdürlüğü, vatandaşların yeni yıla huzur ve güven içinde girmesini sağlamak amacıyla sağlık ordusunu sahaya sürdü. İl genelinde alınan kapsamlı önlemlerle birlikte, yılbaşı gecesi yaşanabilecek her türlü sağlık ihtiyacına karşı hazırlıklar en üst seviyeye çıkarıldı.
Konuyla ilgili müdürlükten yapılan resmi açıklamada, Burdur genelindeki sağlık ağının büyüklüğüne ve hazırlık aşamasına dikkat çekildi. Toplamda 148 sağlık tesisinin aktif olarak hizmet vereceği belirtilirken, bu tesislerde 4 bin 385 sağlık çalışanının görev yapacağı duyuruldu. Özellikle acil durum yönetimi için oluşturulan 35 dinamik nöbetçi ekip, gece boyunca Burdur merkez ve ilçelerinde teyakkuzdaydı.
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından paylaşılan mesajda, planlama sürecinin titizlikle yürütüldüğü vurgulanarak "Yeni bir yılı karşılarken, Burdur'umuzun sağlığı için görevimizin başındayız. İl Sağlık Müdürlüğü olarak, vatandaşlarımızın sağlık ihtiyaçlarını kesintisiz karşılamak adına tüm planlamalarımızı tamamladık. İlimiz genelindeki sağlık tesislerimizde, büyük bir özveriyle yılbaşında da hizmet sunmaya devam ediyoruz." denildi.
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)