Burdur

Burdur'da %75 hibeli tohumluk dağıtım töreni

Vali Ali Arslantaş, TAKEP 2. etap projeleri kapsamında tohum dağıtım törenine katıldı.

Burdur'da %75 hibeli tohumluk dağıtım töreni

Burdur Valisi Ali Arslantaş, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında İlimizde uygulanmakta olan 2. Etap “Buğday Üretimini Geliştirme ve Yaygınlaştırma Projesi” ile “Arpa Üretimini Arttırma Projesi” tohum dağıtım törenine katıldı.

Vali Arslantaş, % 75 bütçesi Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen her iki projenin de İlimiz tarım ve hayvancılığına, çiftçilerimize hayırlı olmasını dileyerek, üretim için emek sarf eden tüm çiftçilere bereketli bir sezon diledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda Vali Arslantaş, Milletvekili Bayram Özçelik ve İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul tarafından konuşma yapıldı.

Programın devamında Vali Arslantaş tarafından Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında üreticilerimizden Ayşe Sayın, Gülderen Şengül ve Gülsüm Balcı'ya buğday ve arpa tohumları dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanmaya başlanan TAKEP projeleri kapsamında ilimiz genelinde Tarım ve Orman İl-İlçe Müdürlükleri koordinesinde çiftçilere fidan ve tohum desteği sağlanarak üretimin çeşitlendirilmesi ve verimin artırılması hedefleniyor.

Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanan 2022 yılı 2. Etap TAKEP projeleri ile % 75 bakanlık tarafından desteklenen 153 ton Buğday tohumluğu ve 37 Ton Arpa Tohumluğu İl merkezinde düzenlenen törenle dağıtımına başlanıldı.

1 Milyon 866 bin TL bütçe ayrılan “Buğday Üretimini Geliştirme ve Yaygınlaştırma Projesi’ne” Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından % 75’ini içeren 1 milyon 399 bin TL tahsis edilirken, % 25’lik kısmını içeren 466 bin TL çiftçiler tarafından karşılanıyor.

400 bin TL bütçe ayrılan “Arpa Üretimini Arttırma Projesi’ne” Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından % 75’ini içeren 300 bin TL tahsis edilirken, % 25’lik kısmını içeren 100 bin TL çiftçiler tarafından karşılanıyor.

Vali Arslantaş tohum dağıtım töreninde yaptığı konuşmada; "Hepinizin malumu olduğu gibi 2020 yılının Mart ayında koronavirüs süreci başladı. Nisan ayının hemen başında Bakanlar Kurulu toplantısının akabinde Cumhurbaşkanımız, Milli Emlak’ın elindeki arazilerde dahil olmak üzere ekilmeyen hiçbir yer kalmayacak diye talimat verdi. Dünya yaşadığı bütün salgın hastalıklardan sonra bir kıtlığa gidiyor. Kıtlığa hazırlıklı olmak için devletin elindeki bütün araziler dahil kiraya verdik. Sadece ekmek yetmez dedik Tarım Bakanlığımız o günden sonra ekerken de uluslararası piyasaların istediği kaliteli tohumların kullanılması gerektiğinden hareketle tohum dağıtımına başladı. Az önce Mehmet Tuğrul Müdürümüz sıraladı 2020 yılından bu yana ne yaptığımızı, ayçiçeğinden susama, zeytinden incire, buğdaydan arpaya kadar tarım desenimizin tamamında desteklerimiz oldu. Bu uğurda sadece arpa buğdaya hazırladığımız 2 milyon liraya yakın bir ödenek var dedi müdürümüz, biz bu yeterli olmaz dedik, geçtiğimiz haftalarda İl Genel Meclisimizden 1 milyon lira da İl Özel İdaresi imkanları ile çiftçimize destek sağlayalım diye az bir miktar ama onu da önümüzdeki hafta sizlere ulaştıracağız. Emeğin yemeye, zahmetin rahmete döneceği hasat karşılığında çok daha fazla katkı sağlayacağımızdan eminiz. Önümüzdeki yıllarda da bakanlık olarak bu katkıları kullanabiliyorsunuz, onun için bakanlığımızın ürettiği tohumların, çiftçimizin ambarında bundan sonra bulunacağını temenni ediyorum. Helalinden bol kazançlı bir tarım üretim sezonu diliyorum” dedi.

Burdur'da %75 hibeli tohumluk dağıtım töreniBurdur'da %75 hibeli tohumluk dağıtım töreniBurdur'da %75 hibeli tohumluk dağıtım töreniBurdur'da %75 hibeli tohumluk dağıtım töreniBurdur'da %75 hibeli tohumluk dağıtım töreniBurdur'da %75 hibeli tohumluk dağıtım töreniBurdur'da %75 hibeli tohumluk dağıtım töreniBurdur'da %75 hibeli tohumluk dağıtım töreni

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Vali Ali Arslantaş'a Veda Programı ve Fahri Hemşehrilik Beratı
Bölgesel

Vali Ali Arslantaş'a Veda Programı ve Fahri Hemşehrilik Beratı

10 Ağustos 2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Vali olarak atanan Ali Arslantaş için Burdur'da düzenlenen veda programında Fahri Hemşehrilik belgesi takdim edildi.

Burdur Valisi Ali Arslantaş'tan Veda Mesajı
Bölgesel

Burdur Valisi Ali Arslantaş'tan Veda Mesajı

Burdur Valisi Ali Arslantaş, üç yıl süren görev süresinin sonunda ilimizden ayrılışını veda mesajıyla duyurdu. Arslantaş, Burdur'a ve Burdurlu hemşehrilerine teşekkürlerini sundu. Detaylar haberimizde...

Burdur Valisi Ali Arslantaş, veda ziyaretlerini sürdürdü
Etkinlik

Burdur Valisi Ali Arslantaş, veda ziyaretlerini sürdürdü

Burdur Valisi Ali Arslantaş'ın görevden ayrılması öncesinde İl merkezindeki kamu kurumları, odalar, siyasi partiler ve STK'ları ziyaret etti. İşte veda ziyareti detayları ve fotoğrafları

Vali Arslantaş'tan Kızılkaya'da Başkan Güngör'e veda ziyareti
Etkinlik

Vali Arslantaş'tan Kızılkaya'da Başkan Güngör'e veda ziyareti

Burdur Valisi Ali Arslantaş'ın Vali Mülkiye Başmüfettişliği görevine atanmasının ardından Kızılkaya Belediye Başkanı İlkay GÜNGÖR'e veda ziyaretinde bulundu.

Vali Arslantaş'tan Bucak TSO'ya veda ziyareti
Bölgesel

Vali Arslantaş'tan Bucak TSO'ya veda ziyareti

Vali Ali Arslantaş, Vali-Mülkiye Başmüfettişliği görevine atanmasıyla Bucak Ticaret ve Sanayi Odası'na veda ziyareti gerçekleştirdi.

Burdur Valisi Ali Arslantaş İlçelerde Veda Ziyaretlerinde Bulundu
Bölgesel

Burdur Valisi Ali Arslantaş İlçelerde Veda Ziyaretlerinde Bulundu

Burdur Valisi Ali Arslantaş, üç yıl süren görev süresi boyunca İlçelerde yaptığı hizmetleri tamamlamak üzere veda ziyaretlerinde bulundu.