Burdur / Burdur

Burdur’da 9 ayda 9 bin 725 taşınma hareketi gerçekleşti

CK Enerji Akdeniz Elektrik’in ilk kez açıkladığı ‘Gayrimenkulün Enerjisi Raporu-Burdur’, yılın ilk 9 ayında kentteki gayrimenkul hareketini gözler önüne serdi

Burdur’da 9 ayda 9 bin 725 taşınma hareketi gerçekleşti

CK Enerji Akdeniz Elektrik’in ilk kez açıkladığı ‘Gayrimenkulün Enerjisi Raporu-Burdur’, yılın ilk 9 ayında kentteki gayrimenkul hareketini gözler önüne serdi. Rapora göre Ocak-Eylül 2018 arasında Burdur’da toplam 9 bin 725 taşınma hareketi yaşandı.

Yılın ilk 9 ayında 2017’ye göre taşınma hareketinde toplam yüzde 19’luk bir artış gözlendi. 2018’in ilk 9 ayında Burdur’da yaşanan hareketin 5 bin 534’ü ikinci el, 4 bin 191’i ise yeni binaya oldu. Her gün ortalama 16 gayrimenkulün kapısı ilk kez açıldı.

Elektrik perakende sektörünün öncü şirketlerinden CK Enerji Akdeniz Elektrik, teknolojiye yaptığı yatırımlar sayesinde abonelerinin ikamet bilgilerini baz alarak hazırladığı Gayrimenkulün Enerjisi raporunun ‘Burdur’ bölümünü açıkladı. Kentte yaşanan gayrimenkul hareketini gözler önüne seren rapora göre Burdur’da 2018’in ilk 9 ayında 9.725 taşınma hareketi gerçekleşti. Geçen yılın aynı dönemine göre taşınma hareketinde yüzde 19’luk bir artış gözlendi.

CK Enerji Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Erol Değerli, geçtiğimiz ay ilk kez açıkladıkları Gayrimenkulün Enerjisi raporunu il bazında tekrar değerlendirdiklerini dile getirerek, “Burdur ve Isparta’daki hareketi de net olarak görmek için bu illere yönelik olarak arkadaşlarımız özel çalışma yaptı. Gayrimenkulün Enerjisi raporuna il bazında baktığımızda bu kentlerdeki gelişmeyi, yapılaşmayı, yeni konutların nereye kaydığını ve taleplerin nereden geleceğini de net olarak görüyoruz. Sadece bizim değil, birçok sektörün yapacağı yatırım planlarında bu bilgiler altın değerinde” değerlendirmesinde bulundu.

HER GÜN 16 GAYRİMENKULÜN KAPISI İLK KEZ AÇILDI

CK Enerji Akdeniz Elektrik’in ‘Burdur’a yönelik hazırladığı Gayrimenkulün Enerjisi raporuna göre ilk 9 aydaki taşınma hareketinin 5 bin 534’ü ikinci el, 4 bin 191’i ise yeni gayrimenkulde yaşandı. Rapora göre Burdur’da her gün ortalama 16 gayrimenkulün kapısı ilk kez açıldı. 2018’de geçen yılın ilk 9 ayına oranla yeni gayrimenkule taşınma sayısında yüzde 24’lük artış yaşandı. Kentte 2017’nin ilk 9 ayında yeni gayrimenkule taşınma hareketi 3 bin 379 düzeyindeydi. Geçen yılın aynı dönemine göre ikinci el taşınma sayısındaki artış oranı ise yüzde 15 seviyelerinde gerçekleşti.

EN HAREKETLİ İLÇE BUCAK

Rapora göre ikinci elde ve yeni gayrimenkulde en fazla taşınma hareketi Burdur Merkez’de yaşandı. Yılın ilk dokuz ayında merkezde ikinci el gayrimenkullerde toplam 3 bin 390, yeni binalarda ise 1.951 taşınma gözlendi. Bu dönemde en hareketli ilçe ise Bucak oldu. Bucak’ta ikinci elde 916, yeni konutlarda ise 1.117 taşınma harekete yaşandı.

CK Enerji Akdeniz Elektrik’in Gayrimenkulün Enerjisi Raporu ildeki kentsel dönüşüm rakamlarını ortaya çıkardı. Burdur’da yılın ilk 9 ayında 510 abone kentsel dönüşüm nedeniyle tahliye talebinde bulundu. En yüksek tahliye talebi 86 adet ile mayıs ayında gerçekleşti.

ELEKTRİK TÜKETİMİ YÜZDE 16 ARTTI

Gayrimenkulün Enerjisi raporunda ildeki elektrik tüketimi verilerine de yer verildi. Burdur’un elektrik tüketimi 2017 yılının ilk 9 ayında 353 milyon kilovatsaat iken bu yıl aynı dönemde yüzde 16’lık artışla 408 milyon kilovatsaate ulaştı. Bu yılın en yüksek tüketimi 57 milyon kilovatsaat ile eylül ayında gerçekleşti. Burdur’da en yüksek elektrik tüketimi 151,6 milyon kilovatsaat ile Merkez’de iken en düşük tüketim 5,2 milyon kilovatsaat ile Altınyayla’da yaşandı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.