Burdur / Burdur

Burdur’da 9 ayda 9 bin 725 taşınma hareketi gerçekleşti

CK Enerji Akdeniz Elektrik’in ilk kez açıkladığı ‘Gayrimenkulün Enerjisi Raporu-Burdur’, yılın ilk 9 ayında kentteki gayrimenkul hareketini gözler önüne serdi

Burdur’da 9 ayda 9 bin 725 taşınma hareketi gerçekleşti

CK Enerji Akdeniz Elektrik’in ilk kez açıkladığı ‘Gayrimenkulün Enerjisi Raporu-Burdur’, yılın ilk 9 ayında kentteki gayrimenkul hareketini gözler önüne serdi. Rapora göre Ocak-Eylül 2018 arasında Burdur’da toplam 9 bin 725 taşınma hareketi yaşandı.

Yılın ilk 9 ayında 2017’ye göre taşınma hareketinde toplam yüzde 19’luk bir artış gözlendi. 2018’in ilk 9 ayında Burdur’da yaşanan hareketin 5 bin 534’ü ikinci el, 4 bin 191’i ise yeni binaya oldu. Her gün ortalama 16 gayrimenkulün kapısı ilk kez açıldı.

Elektrik perakende sektörünün öncü şirketlerinden CK Enerji Akdeniz Elektrik, teknolojiye yaptığı yatırımlar sayesinde abonelerinin ikamet bilgilerini baz alarak hazırladığı Gayrimenkulün Enerjisi raporunun ‘Burdur’ bölümünü açıkladı. Kentte yaşanan gayrimenkul hareketini gözler önüne seren rapora göre Burdur’da 2018’in ilk 9 ayında 9.725 taşınma hareketi gerçekleşti. Geçen yılın aynı dönemine göre taşınma hareketinde yüzde 19’luk bir artış gözlendi.

CK Enerji Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Erol Değerli, geçtiğimiz ay ilk kez açıkladıkları Gayrimenkulün Enerjisi raporunu il bazında tekrar değerlendirdiklerini dile getirerek, “Burdur ve Isparta’daki hareketi de net olarak görmek için bu illere yönelik olarak arkadaşlarımız özel çalışma yaptı. Gayrimenkulün Enerjisi raporuna il bazında baktığımızda bu kentlerdeki gelişmeyi, yapılaşmayı, yeni konutların nereye kaydığını ve taleplerin nereden geleceğini de net olarak görüyoruz. Sadece bizim değil, birçok sektörün yapacağı yatırım planlarında bu bilgiler altın değerinde” değerlendirmesinde bulundu.

HER GÜN 16 GAYRİMENKULÜN KAPISI İLK KEZ AÇILDI

CK Enerji Akdeniz Elektrik’in ‘Burdur’a yönelik hazırladığı Gayrimenkulün Enerjisi raporuna göre ilk 9 aydaki taşınma hareketinin 5 bin 534’ü ikinci el, 4 bin 191’i ise yeni gayrimenkulde yaşandı. Rapora göre Burdur’da her gün ortalama 16 gayrimenkulün kapısı ilk kez açıldı. 2018’de geçen yılın ilk 9 ayına oranla yeni gayrimenkule taşınma sayısında yüzde 24’lük artış yaşandı. Kentte 2017’nin ilk 9 ayında yeni gayrimenkule taşınma hareketi 3 bin 379 düzeyindeydi. Geçen yılın aynı dönemine göre ikinci el taşınma sayısındaki artış oranı ise yüzde 15 seviyelerinde gerçekleşti.

EN HAREKETLİ İLÇE BUCAK

Rapora göre ikinci elde ve yeni gayrimenkulde en fazla taşınma hareketi Burdur Merkez’de yaşandı. Yılın ilk dokuz ayında merkezde ikinci el gayrimenkullerde toplam 3 bin 390, yeni binalarda ise 1.951 taşınma gözlendi. Bu dönemde en hareketli ilçe ise Bucak oldu. Bucak’ta ikinci elde 916, yeni konutlarda ise 1.117 taşınma harekete yaşandı.

CK Enerji Akdeniz Elektrik’in Gayrimenkulün Enerjisi Raporu ildeki kentsel dönüşüm rakamlarını ortaya çıkardı. Burdur’da yılın ilk 9 ayında 510 abone kentsel dönüşüm nedeniyle tahliye talebinde bulundu. En yüksek tahliye talebi 86 adet ile mayıs ayında gerçekleşti.

ELEKTRİK TÜKETİMİ YÜZDE 16 ARTTI

Gayrimenkulün Enerjisi raporunda ildeki elektrik tüketimi verilerine de yer verildi. Burdur’un elektrik tüketimi 2017 yılının ilk 9 ayında 353 milyon kilovatsaat iken bu yıl aynı dönemde yüzde 16’lık artışla 408 milyon kilovatsaate ulaştı. Bu yılın en yüksek tüketimi 57 milyon kilovatsaat ile eylül ayında gerçekleşti. Burdur’da en yüksek elektrik tüketimi 151,6 milyon kilovatsaat ile Merkez’de iken en düşük tüketim 5,2 milyon kilovatsaat ile Altınyayla’da yaşandı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı Antalya Kaş Çavdır Mahallesindeki Sorunu Meclise Taşıdı
Yerel Yönetim

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı Antalya Kaş Çavdır Mahallesindeki Sorunu Meclise Taşıdı

CHP Antalya Milletvekili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cavit Arı, Kaş'ta yaşanan elektrik kesintileri ve kısıtlamalarıyla, CK Akdeniz Elektrik şirketine yönelik iddiaları Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine taşıdı.

Antalya Kaş Çavdır Mahalle Sakinleri  Elektrik Sorunlarını Çözecek Yetkili Arıyor
Yerel Yönetim

Antalya Kaş Çavdır Mahalle Sakinleri Elektrik Sorunlarını Çözecek Yetkili Arıyor

Belki Birileri Görürde El atar Bizim Bu Sorunumuza Diyen Antalya Kaş Çavdır Mahalle Sakinlerini Sorunu

Özkan Çelik'in Yeşil Enerji Sertifikası I-REC CK Enerji Akdeniz Elektrik'ten
Bölgesel

Özkan Çelik'in Yeşil Enerji Sertifikası I-REC CK Enerji Akdeniz Elektrik'ten

1953 yılından beri İzmir'de demir çelik sektöründe faaliyet gösteren Özkan Çelik, CK Enerji Akdeniz Elektrik aracılığı ile Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) sahibi oldu.

CK Enerji Akdeniz Bölgesi çalışanları, afetzede öğrenciler için koştu
Bölgesel

CK Enerji Akdeniz Bölgesi çalışanları, afetzede öğrenciler için koştu

CK Enerji, 18. Uluslararası RunAntalya Maratonunda 85 kişilik takım ile afetzede öğrencilerin eğitimleri "Yarıda Kalmasın" diye koştu

AEDAŞ Genel Müdürü İlkay Baydar’dan “yıldızlara” ziyaret
Bölgesel

AEDAŞ Genel Müdürü İlkay Baydar’dan “yıldızlara” ziyaret

AEDAŞ Genel Müdürü İlkay Baydar, Kepez Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde Yüksek Gerilim Dalı’nda eğitim gören Enerjinin Yıldızları’nı ziyaret etti.

KIZILKAYA’DA ELEKTRİK KESİNTİSİ
Bölgesel

KIZILKAYA’DA ELEKTRİK KESİNTİSİ

AKDENİZ ELEKTRİK DAĞITIM BURDUR İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN PLANLI ELEKTRİK KESİNTİSİ 1-Bucak 17.05.2020 10:00-14:00 Yatırım Çalışması Yapılacaktır. Kızılkaya Beldesi'nin Pazar Mahallesi Etkilenecektir.