Burdur

Burdur’da Atatürk Unutulmadı: Törenlerle Anıldı

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 81. yıl dönümünde düzenlenen törenlerle anıldı. Çelenk Sunma Töreni ile başlayan 10 Kasım Atatürk’ü anma programları, MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda Burdur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan …

Burdur’da Atatürk Unutulmadı: Törenlerle Anıldı

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 81. yıl dönümünde düzenlenen törenlerle anıldı.

Çelenk Sunma Töreni ile başlayan 10 Kasım Atatürk’ü anma programları,  MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda Burdur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programla devam etti.

Düzenlenen programlara başta Vali Hasan Şıldak ve eşi Fatma Nur Şıldak olmak üzere Garnizon Komutan V. P. Alb. Sedat Göllü, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcı V. Ahmet Deveci, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Hacı Süleyman Arslan, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Baro Başkanı Ramazan Gedik, Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, Vali yardımcısı İbrahim Özkan, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Orhan kılıç, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, siyasi parti İl başkanları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, şehit aileleri, gaziler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen Çelenk Sunma Töreninde, Burdur Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Burdur Barosu, Siyasi Partiler, Meslek Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Çelenkleri Büyük Önder Atatürk’ün manevi huzuruna sunuldu.

Çelenklerin sunulmasının ardından saat 09.05’te çalan sirenler ile birlikte iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Çelenk Sunma Töreni sona erdi.

Anma törenleri MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda Burdur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı ile devam etti.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan anma programında, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Burdur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Yavuz Onur yaptı. Öğrenciler tarafından okunan şiir ve kompozisyonun ardından müzikler eşliğinde Atatürk Oratoryosu ile devam eden anma programı, hafta kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

Vali Hasan Şıldak programın bitiminde, Burdur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci, öğretmen ve idarecilerini hazırladıkları program dolayısıyla tebrik etti. Valimiz beraberinde yer alan protokolle birlikte öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekildikten sonra salondan ayrıldı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Ata'nın portresi Ülker Stadı’nda resmedildi
Bölgesel

Ata'nın portresi Ülker Stadı’nda resmedildi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıl dönümü sebebiyle Atatürk’ün portresi Ülker Stadı’nda resmedildi.

Bucak'ta Atatürk'ü anma töreni
Bölgesel

Bucak'ta Atatürk'ü anma töreni

Burdur'un Bucak ilçesinde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 85. yıl dönümü münasebetiyle Atatürk Anıtına Çelenk sunma töreni düzenlendi.

Karamanlı’da Atatürk’ü Anma Programı Düzenlendi
Bölgesel

Karamanlı’da Atatürk’ü Anma Programı Düzenlendi

Karamanlı’da, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete intikalinin 80’inci yılı dolayısıyla anma töreni düzenlendi. Program, Atatürk anıtı önünde düzenlenen törenle başladı. Törene, Karamanlı Kaymakamı Abdulselam Bıçak, Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, …

Otobüsün açık kapısından düşerek hayatını kaybeden kadın son yolculuğuna uğurlandı
3. Sayfa

Otobüsün açık kapısından düşerek hayatını kaybeden kadın son yolculuğuna uğurlandı

Adana'da otobüste ücret ödemek için ayağa kalktığı sırada açık bırakılan kapıdan 24 Nisan günü aşağı düşerek ağır yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede dün hayatını kaybeden yaşlı kadın gözyaşları arasında toprağa verildi.

‘DÖSİAD Akademi’ ilk dersini verdi
Yaşam

‘DÖSİAD Akademi’ ilk dersini verdi

DÖSİAD’ın kendi bünyesinde başlattığı ‘DÖSİAD Akademi’, ilk dersini ‘İletişim Becerileri’ başlığı altında verdi.

Avcılar Belediyesi Spor Kulübüne 34 madalya
Spor

Avcılar Belediyesi Spor Kulübüne 34 madalya

Türkiye Muay Thai Federasyonu’nun Kocaeli’nde düzenlediği 23 Nisan Muay Thai Turnuvası’na 34 sporcu ile katılan Avcılar Belediyesi Spor Kulübü 34 madalyayla geri döndü.