Burdur Valiliği’nin aldığı yeni kararla, il genelinde akaryakıt istasyonlarından bidon, şişe veya benzeri kaplarla yakıt temini büyük ölçüde yasaklandı.
Bucak Belediyesi’ne bağlı BELPAŞ tarafından kamuoyuyla paylaşılan açıklamada, sadece istisnai durumlarda (örneğin tarımsal faaliyetlerde kullanılan traktörler veya çim biçme makineleri gibi ekipmanlar için) belirli şartlar altında yakıt alımına izin verileceği belirtildi.
Yeni karar kapsamında, Burdur il sınırları içinde faaliyet gösteren tüm akaryakıt istasyonları, araç dışı ekipmanlara zorunlu haller haricinde yakıt satışı yapamayacak. Vatandaşların, bidon, şişe veya benzeri kaplarla benzin, mazot ve LPG gibi yakıtları doğrudan alma girişimleri yasak kapsamına girdi.
Bucak Belediyesi BELPAŞ tarafından yapılan açıklamada, " Burdur Valiliğinin 24/06/2022 karar tarih ve 2022/3 karar sayılı Burdur İl Sınırları içerisinde faaliyet gösteren Akaryakıt İstasyonlarının;
▪️ Burdur il sınırları içerisinde zorunlu haller (herhangi bir nedenle hareket kabiliyetini kaybetmiş ve akaryakıt ikmali için istasyona getirilmesi mümkün olmayan her türlü taşıt, çim biçme makinası, ağaç kesme motoru gibi çalışma alanında kullanılması zorunlu olan motorlu aletler ve benzeri ekipmanlar, traktörler için kullanılacak ve uygun koşullarda tarım arazisi yakınlarında muhafaza edilecek yedek akaryakıt vb.) dışında akaryakıt istasyonlarından bidon, şişe ve benzeri kaplarla ya da açıktan yakıt alımı ve satışı yasaklanmıştır.
▪️ İlgili diğer mevzuat hükümleri saklı kalmak şartıyla, açıktan yukarda belirtilen zorunlu hallerde bidon, şişe ve benzeri kaplarla benzin, mazot, gaz vb. yakıt satışı yapılmadan önce akaryakıt istasyonları işletmecileri tarafından ilgili kolluk birimine bilgi verilecek, yakıt almak isteyen kişi tarafından kendi el yazısı ile EK-1 deki formun doldurulması sağlanacak, ayrı ve sadece firma yetkilisinin erişebileceği, gizliliğe ilişkin tedbirler alınmış olarak 1 yıl süre ile muhafaza edilecek ve 1 nüshası bağlı bulunduğu Polis Merkezi Amirliğine/Jandarma Karakol Komutanlığına 24 saat içerisinde teslim edilecektir. Kolluk tarafından teslim alınan bu belge, içeriğine dair gerekli araştırma yapıldıktan sonra dosyasında muhafaza edilecektir.
▪️ Akaryakıt istasyonlarında açıktan yakıt alan kişilerin kimlik bilgilerini içeren EK-1 deki formun belgelerinin tutulduğu dosya ve klasörler, bağlı bulunulan Polis Merkezi Amirliğince/Jandarma Karakol Komutanı tarafından gerekli görülen hallerde denetlenebilecektir. " ifadelerine yer verildi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)