Burdur

Burdur'da çiftçilere müjde Kota arttırıldı

AK Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı, yağışların etkisiyle hububat veriminin yüksek olduğunu ve kotaların artırıldığını duyurdu

Burdur'da çiftçilere müjde Kota arttırıldı

AK Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı, Burdur'da yaşanan aşırı yağışlar nedeniyle hububat veriminin yüksek olduğunu ve çiftçilerin ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) belirlemelerinden daha fazla mahsül elde ettiklerini belirtti. Bu durumda, çiftçilerin ürün kotalarının artırılması talebi olduğunu ifade etti.

Başkan Özboyacı, bu konuda Burdur Milletvekilleri Prof. Dr. Adem Korkmaz ve Mustafa Oğuz ile birlikte İl Tarım Müdürlüğü ile görüşmeler yapıldığını aktardı. İl Tarım Müdürlüğü'nün yeniden değerlendirme yapması sonucunda, ÇKS'de (Çiftçi Kayıt Sistemi) yer alan TMO'ya (Toprak Mahsulleri Ofisi) verebilecekleri ürün miktarının %50 oranında arttırıldığını belirtti.

Bu şekilde çiftçilerin ürünlerini daha fazla TMO'ya satma imkanına kavuşacaklarını ve böylece ekonomik açıdan daha iyi bir duruma gelebileceklerini ifade etti. AK Parti hükümetinin, Cumhurbaşkanı liderliğinde Türk çiftçilerine destek olmak için sürekli çalıştığını ve çiftçilere yönelik taleplerin dikkate alındığını belirterek, tüm çiftçilere bereketli kazançlar diledi.

Burdur Çiftçilerine Bereketli Destek: Kotalar arttırıldı

AK Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı yaptığı açıklamada, "Burdur'umuzun çok değerli çiftçileri; Bu yıl yağmurların fazla yağması nedeniyle hububat veriminin yüksek olduğunu ve ÇKS’de belirtilenden daha fazla mahsul olup kotaların artırılması isteğini Burdur Milletvekillerimiz Prof. Dr. Adem Korkmaz ve Mustafa Oğuz ile birlikte İl Tarım Müdürlüğümüzle görüştük. İl Müdürlüğümüzün yeniden değerlendirilmesi sonucunda ÇKS’deki TMO’ya verebileceğiniz ürün miktarı %50 oranında arttırılmış olup yarından itibaren bu şekilde alım yapılacaktır. Tüm yararlanacak olan çiftçilerimize hayırlı olsun. AK Parti hükümeti olarak Cumhurbaşkanımız liderliğinde Türk çiftçimize destek olmak için gece gündüz çalışıyoruz. Allah bereketli kazançlar nasip etsin.." ifadelerini kullandı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Erzurum'da ÇKS Son Müracaat Tarihi 30 Haziran 2024 Olarak Belirlendi!
İş Dünyası

Erzurum'da ÇKS Son Müracaat Tarihi 30 Haziran 2024 Olarak Belirlendi!

Erzurum Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, bitkisel üretim yapan çiftçiler için 2024 yılı ÇKS Başvuru tarihinden sonra edinilen ve kullanıma alınan araziler için ÇKS son müracaat tarihi 30 Haziran 2024 olarak belirlendiğini açıkladı.

Kemer Belediyesi Kick Boks Takımı, Denizli'deki Turnuvada Başarıya Ulaştı
Spor

Kemer Belediyesi Kick Boks Takımı, Denizli'deki Turnuvada Başarıya Ulaştı

Kemer Belediyesi Kick Boks takımı, Denizli’de düzenlenen 6. İller Arası Kick Boks Ligi 1. Etap müsabakalarından 5 madalya ile döndü.

Çiftçilere ÇKS uyarısı geldi
Bölgesel

Çiftçilere ÇKS uyarısı geldi

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce, 2024 yılı için Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) başvurunun 2 Ocak’ta sona ereceği duyurularak, çiftçilere başvurularının son güne bırakmamaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

Gazipaşa'da Tarım Toplantısı: Çiftçi Kayıt Sistemi Değişiklikleri Anlatıldı!
Bölgesel

Gazipaşa'da Tarım Toplantısı: Çiftçi Kayıt Sistemi Değişiklikleri Anlatıldı!

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik, muhtarlar ile bir araya gelerek Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) değişikliklerini anlattı.

 Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) İşlemlerini Gece Gündüz Yürütülüyor
Yaşam

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) İşlemlerini Gece Gündüz Yürütülüyor

Diyarbakır’ın Çermik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri gündüzleri kurumda çiftçilerin Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) iş ve işlemlerine yardımcı olurken, akşamları ise mahalleleri gezerek ÇKS hakkında son gelişmeleri bizzat ilk ağızdan duymalarını sağlıyor.

 ÇKS toplantısı yapıldı
Yaşam

ÇKS toplantısı yapıldı

Bilecik Tarım ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş başkanlığında Ziraat Odası Başkanları ile teknik personelin katıldığı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) uygulama talimatındaki yeniliklerin değerlendirilme toplantısı yapıldı.