Burdur

Burdur'da Deprem Master Planı Talebi Artıyor! Şimşek sözü verdi

Burdur'da 1971 depreminden bu yana geçen zamana rağmen hala bir deprem master planı hazırlanmamış olması endişe yaratıyor. Cumhur İttifakı'nın Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek, 31 Mart seçimlerinde göreve gelir gelmez ilk iş olarak "Burdur Şehir Merkezi Deprem Master Planı"nın hazırlanmasını sağlayacağını vadediyor.

Burdur'da Deprem Master Planı Talebi Artıyor! Şimşek sözü verdi

31 MART YEREL SEÇİMLER SONRASI BELEDİYE MECLİSİNİN İLK GÜNDEMİ “BURDUR DEPREM MASTER PLANI” OLACAK

Cumhur İttifakının Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek yaptığı yazılı basın açıklamasıyla “Burdur’un neden deprem master planı yok?” diye sordu. Şimşek yazılı açıklamasında deprem gerçeğinin altını çizerek şunları ifade etti:

“Deprem ülkemizin bir gerçeği ve biz bu gerçekle yaşamak zorundayız. 17 Ağustos Gölcük, 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri bizim nasıl bir gerçekle karşı karşıya olduğumuzu gösteren acı tecrübelerimiz olarak kayda geçti.

Hatırlayın! Burdur olarak 12 Mayıs 1971 tarihinde yaşadığımız depremle de bu gerçeği en acı şekliyle bizler de tecrübe ettik

Bunca acı tecrübeye rağmen Burdur belediyesi olarak ne yaptık? Burdur’u depreme karşı dirençli ve güvenilir bir şehir yapmak için hangi adımları attık?

Üzülerek söylüyorum ki, hala daha Burdur’da mahalle mahalle sokak sokak jeolojik olarak deprem risklerini haritalandıran, yapı stoğumuzun ne durumda olduğu, nerede, ne kadar riskli yapımız olduğunu ve bu riskli yapılara dair alınacak önlemleri içeren bir deprem master planımız yok. Neden bilime kulak verip Burdur belediyesi olarak, bir deprem master planı oluşturmuyoruz? Güvenli ve sağlıklı yapılaşma için neyi bekliyoruz? Yeterince acıyı ve göz yaşını tecrübe etmedik mi? Deve kuşu gibi başımızı kuma gömerek ne kadar daha bu gerçekleri halının altına süpüreceğiz?

Biz artık buna YETER, DUR! diyoruz. Biz deprem gibi doğal afetlere karşı dirençli ve güvenli yeni bir Burdur’u istiyoruz.

Bu nedenle göreve gelir gelmez yapacağımız ilk belediye meclis toplantımızın, ilk gündem maddesi, “Burdur şehir merkezinin deprem master planın” hazırlanması olacaktır. Bilimin sesine kulak vererek, kısa sürede hazırlayacağımız “Burdur Deprem Master Planı’yla afetlere karşı dirençli ve güvenli bir şehir Burdur’un temellerini birlikte atacağız. Böylece rant odaklı olmayan, yap boz tahtasına dönmeyen, önceliği insan hayatının güvenliği olan yeni bir Burdur inşasına başlayacağız. Bunu hep birlikte başaracağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Hazırız ve kararlıyız. “

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 2
    ÜZÜLDÜM
  • 2
    KIZDIM
  • 2
    BEĞENDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ŞAŞIRDIM
  • 1
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Kahramanmaraş'da yıkım çalışmaları devam ediyor
Bölgesel

Kahramanmaraş'da yıkım çalışmaları devam ediyor

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası devam eden hasarlı binaların yıkımı yüzde 94 sevilerine ulaştı. Ekiplerin il geneli yıkım işlemi ve enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.

Burdur Çavdır'da Deprem
Bölgesel

Burdur Çavdır'da Deprem

Yazır Köyü Çavdır Burdur’da 29 Nisan 2024 pazartesi gece 00.33 de Deprem meydana geldi.

 Depremin merkez Üçyol köyünde çatlaklar oluştu
Bölgesel

Depremin merkez Üçyol köyünde çatlaklar oluştu

Tokat'ın Turhal ilçesinde meydana gelen depremin merkez üssü olan Üçyol köyünde çatlaklar meydana geldi.

Malatya Milletvekili Ölmeztoprak: Deprem İzlerini Sileceğiz
Bölgesel

Malatya Milletvekili Ölmeztoprak: Deprem İzlerini Sileceğiz

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde temaslarda bulunan AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, depremin izlerini silmekte kararlı olduklarını kaydederek, tek bir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini söyledi.

Sulusaray'da Deprem Sonrası Yollarda Çatlaklar Oluştu
Bölgesel

Sulusaray'da Deprem Sonrası Yollarda Çatlaklar Oluştu

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından, bazı yollarda çatlaklar meydana geldi. Sulusaray ilçe merkezindeki Malum Seyit Tekke Mahallesi ile Buğdaylı köyü arasındaki yollarda beliren çatlaklar dron ile görüntülendi.

77 kişinin hayatını kaybettiği Serin-2 Apartmanı'nın sanıkları hakim karşısında
Bölgesel

77 kişinin hayatını kaybettiği Serin-2 Apartmanı'nın sanıkları hakim karşısında

Diyarbakır'da geçen yıl 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Serin-2 Apartmanı'nda 77 kişinin hayatını kaybetmesi, 29 kişinin de yaralanmasına ilişkin biri müteahhit 4 tutuksuz sanığın yargılanmasına başlandı. İddianamede, sanıklar hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis isteniyor