Burdur / Burdur

Burdur'da depremzedeler kendi ihtiyaçlarını üretiyor

Burdur’da yurtta kalan depremzedeler için Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan el sanatları kursunda kadınlar kendi ihtiyaçlarını üretiyor.

Burdur'da depremzedeler kendi ihtiyaçlarını üretiyor

Burdur’da yurtta kalan depremzedeler için Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan el sanatları kursunda kadınlar kendi ihtiyaçlarını üretiyor.

6 Şubat’ta meydana gelen depremin ardından çeşitli illerdeki yurtlara yerleştirilen depremzedeler acılarını unutup eski hayatlarına dönmek için çabalıyor. Burdur’daki Gençlik ve Spor Müdürlüğüne ait Asımın Nesli Yurdu’nda kalan depremzedeler için de gelen talep üzerine Halk Eğitim Merkezi tarafından yurt içinde “El Sanatları Kursu” açıldı. Bu kursa başvuran depremzedeler burada öğretmenlerinden öğrendikleri farklı el işi sanatlarıyla çanta, lif, cüzdan, atkı, bere gibi ürünler örerek hem kendi ihtiyaçlarını karşılıyor, hem de deprem bölgesinde çadırda kalan ailelere gönderip onları bir nebze de olsa mutlu etmek istiyorlar.

Depremzedeler için açılan kursta eğitim veren El Sanatları eğitmeni Sema Düdek, “Kursumuz 14 Mart'ta başladı. Halk Eğitim Merkezi Müdürümüzden kurslara dair bir başlangıç talebi geldi. Biz de severek bu görevde olmak istedik. El sanatlarına dair arkadaşlarımızla güzel şeyler yapıyoruz. Onların ihtiyaçları dahilinde ne ihtiyaçları var ise onları üretmeye çalışıyoruz. Çanta, lif, yelek bu tür şeyler yapıyoruz. Bir yandan da sosyalleşiyoruz.” dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Mustafa Özçelik ise açılan kurs için, “Burdur Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Hamit hocam ile depremzedeler için neler yapabileceğimiz hakkında istişarede bulunduktan sonra özellikle bayanlar ile ilgili örgü örme kurs açmaya karar verdik. Ablalarımız şu anda bu örgü işlerini yapıyorlar. Ördükleri ürünlerin bir kısmını kendilerine yapıyorlar bir kısmını ise çadırda kalan depremzede kardeşlerimize yapıyorlar. Bitirdikleri zaman inşallah hep birlikte bu ürünleri onlara göndereceğiz.” dedi.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamit Kayacıoğlu ise yaptığı açıklamada, “İlimizde iki KYK Yurduna depremzedelerimiz yerleştirildi. Bu manada Yurt müdürlerimiz ile yaptığımız iş birliği çerçevesinde 6 adet el sanatları kursu açtık. Bu kurslarımız ahşap boyama, örgü, oya, el sanatları gibi değişik alanlardan oluşuyor. Bu kursu açama amacımız depremzedelerin sadece vakit geçirmesi değil kendi ihtiyaçlarını da kendilerinin üreterek karşılayabilmesidir.” dedi. El Sanatları Kursuna katılıp kendine çanta ören Hataylı depremzede Pınar Başak, “Yaklaşık 40 gündür buradayız. İlk başlarda burada kıyafet dağıtımına yardım ediyordum, gönüllü olarak. Sonrasında kendimi geliştirebilmek ve farklı şeyler öğrenebilmek için bu kursa gelerek kendime yeni bir hobi edindim. Bu şekilde kendime çanta örmeyi öğrendim, yeni bir şeyler kattı bana. Keçeden, örgü ipinden çanta örüyoruz burada. Bu şekilde hem el becerimi geliştiriyorum, hem da daha çok üreterek deprem bölgesindeki arkadaşlarımıza göndermeyi planlıyoruz. Umarım güzel bir proje olur, onlara da bir umut olur.” diye konuştu.

Burdur'da depremzedeler kendi ihtiyaçlarını üretiyorBurdur'da depremzedeler kendi ihtiyaçlarını üretiyorBurdur'da depremzedeler kendi ihtiyaçlarını üretiyorBurdur'da depremzedeler kendi ihtiyaçlarını üretiyorBurdur'da depremzedeler kendi ihtiyaçlarını üretiyorBurdur'da depremzedeler kendi ihtiyaçlarını üretiyorBurdur'da depremzedeler kendi ihtiyaçlarını üretiyor

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere nnchaber.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.