Burdur

Burdur'da Hafif Raylı Sistem Heyecanı! İlk Çalışmalar Başladı

Cumhur İttifakı Burdur Belediye Başkan Adayı Mehmet Şimşek'in seçim vaatleri arasında yer alan hafif raylı sistem projesi için ilk çalışmalar başladı. TCDD Teknik Mühendislik ve Müşavirlik A.Ş. heyeti, Burdur'da fizibilite çalışmaları gerçekleştirdi.

Burdur'da Hafif Raylı Sistem Heyecanı! İlk Çalışmalar Başladı

Burdur'da Hafif Raylı Sistem Heyecanı! İlk Çalışmalar Başladı - Cumhur İttifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek, Ankara'da yaptığı girişimler sonucunda Burdur'un doğusu ile batısını birleştirecek olan hafif raylı sistem projesinde fizibilite çalışmalarının başladığını duyurdu.

MEHMET ŞİMŞEK’TEN BURDUR KENT İÇİ ULAŞIMIYLA İLGİLİ KRİTİK AÇIKLAMA

Cumhur İttifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek’in geçtiğimiz günlerde Ankara’da AK Parti Milletvekilleriyle birlikte “Burdur Hafif Raylı Sistem Projesi” için TCDD’de yaptığı girişimler neticesinde TCDD Teknik Mühendislik ve Müşavirlik A.Ş’den gelen heyet bugün Burdur’da fizibilite çalışmalarına başladı.

Cumhur İttifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek, Burdur’un doğusu ile batısını birleştirecek olan hafif raylı sistem projesinde çalışmalara başlandığını duyurdu. Şehrin geleceğinin parlak olduğunu söyleyen Cumhur İttifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek, Diş Hastanesi’nden Devlet Hastanesi’ne ve yeni yapılmakta olan Millet Bahçesi’ne kadar ulaşımın alternatif olarak neler yapılabileceğini hep beraber değerlendirdiklerini ifade ederek “Vatandaşlarımızın desteğiyle biz bu şehri geliştirmeye hep birlikte devam edeceğiz.” dedi. AK Parti Burdur Milletvekili Adem Korkmaz’da projenin uzun soluklu olduğunu söylerken projenin Burdur’un önümüzdeki 50 yıllık gelişimini de merkeze alan bir proje olduğunu ve proje için düğmeye bastıklarını ifade ederek, “Mehmet Şimşek başkanımız da mazbatasını aldıktan sonra Burdur’daki her meselede olduğu gibi her konuya titizlikle teknik arka planı da oluşturarak çalışmalara başlayacağız. Bizde bunun Ankara ve proje ayaklarına destek vereceğiz. Başkanım yerel destek ve çalışma kısmını yapacak. Güçlü bir iş bölümü içerisinde inşallah Burdur’umuza hizmet üretmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek, AK Parti Burdur Milletvekili Adem Korkmaz, AK Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı ve Ankara’dan gelen TCDD Teknik Mühendislik ve Müşavirlik A.Ş. Etüt Proje Müdürü Dr. Kamil Demircan ile mühendislerden oluşan heyet, Burdur’un doğusu ile batısını birleştirecek olan hafif raylı sistem projesi güzergahı üzerinde incelemelerde bulundu ve fizibilite çalışması gerçekleştirerek fikir alışverişinde bulundu.

Heyet incelemelerin ardından Burdur Tren Garı’nda açıklama yaptı.

“BURDUR’U DOĞU’DAN BATI’YA BAĞLAYAN BİR HAT İÇİN DÜĞMEYE BASTIK!”

AK Parti Burdur Milletvekili Adem Korkmaz, açıklamasında; “Bugün Ankara’dan ulaştırma uzmanı arkadaşlarımız geldi. Geçen hafta biz Ankara’da Gölbaşı Belediyesi’nin yapmış olduğu şehir içi ulaşımda alternatif bir ulaşım olarak kullandığı bir tramvay projesi vardı onu yerinde gözlemledik. Önümüzdeki günlerde de bir Bozüyük ve Denizli ziyaretimiz olacak. Denizli’de tramvay üretimi yapan firmalar var. Bozüyük’te de belediyenin yaptığı bir başka tramvay projesi var. Onu da yerinde gözlemleyeceğiz. Ama biz önce Burdur’u bir harita üzerinde çalışmamız lazım. Burdur’un güzergahlarını, alternatiflerini, şehir ulaşımı, şehrin gelişimi kısa ve uzun vadeli gelişim projeksiyonu çerçevesinde uzmanlarımız bir ön fizibilite çalışması yapacaklar. Bu proje uzun soluklu bir proje. Esasında Burdur’un önümüzdeki 50 yıllık gelişimini de merkeze alan bir proje olacak. Yeniden bir alternatif ulaşım ağı oluşturma düşüncesinin bir parçası bu ve şehrin gelişimine yön verecek bir parça. Burdur’un doğusunu, batısına bağlamayı düşündüğümüz, organize sanayilerimiz var, yeni sanayimiz var, Kışla mahallemiz var. Bu hattan, bu bölgeden yeni Hastanemize kadar Burdur’u doğudan batıya bağlayan bir hat olacak. Düşüncemiz bu ve çalışmalara başlıyoruz. Düğmeye bastık. Allah nasip ederse yerel yönetimde Mehmet Şimşek başkanımız da mazbatasını aldıktan sonra Burdur’daki her meselede olduğu gibi her konuya titizlikle teknik arka planı da oluşturarak çalışmalara başlayacağız. Bizde bunun Ankara ve proje ayaklarına destek vereceğiz. Başkanım yerel destek ve çalışma kısmını yapacak. Güçlü bir iş bölümü içerisinde inşallah Burdur’umuza hizmet üretmeye devam edeceğiz.” dedi.

“ŞEHRİMİZ ULAŞIMDA FARKLI NOKTALARA, FARKLI SEVİYELERE GELECEK”

Cumhur İttifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek ise şunları söyledi;

“Her zaman söylediğimiz gibi doğup, büyüdüğüm, aşık olduğumuz Burdur’umuza hizmet için yollara çıktık. Malum aday adaylığımız sürecinde ve adaylığımız süresince de Burdur’a daha neler yapabiliriz bunun derdindeyiz. Ekibimizle hep beraber çalışıyoruz. Sayın vekilimin de söylediği gibi geçen hafta Ankara’da Gölbaşı Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmayı yerinde gördük. Yine bunun üstüne Bozüyük Belediyesi’ne gidip oradaki projeyi yerinde izleyeceğiz. Şehrimiz doğu-batı uzantılı bir şehir. Diş Hastanesi’nden Devlet Hastanesi’ne ve yeni yapılmakta olan ve bitecek olan Millet Bahçesi’ne kadar ulaşımın alternatif olarak neler yapılabileceğini hep beraber değerlendiriyoruz. Ulaştırma uzmanı arkadaşlarımız da aramızdalar. Geçen hafta birlikte Ankara’da inceleme yaptık. Sağ olsunlar buraya kadar geldiler. İnşallah şehrimiz ulaşımda daha farklı noktalara daha farklı seviyelere gelecek. Küçük basit düşünmemek gerekiyor. En az 50-80-100 yıllık perspektifte düşünmek gerekiyor. Çünkü bu şehrin geleceği çok parlak. İnşallah vatandaşlarımızın desteğiyle biz bu şehri geliştirmeye hep birlikte devam edeceğiz.”

Burdur'da Hafif Raylı Sistem Heyecanı! İlk Çalışmalar BaşladıBurdur'da Hafif Raylı Sistem Heyecanı! İlk Çalışmalar BaşladıBurdur'da Hafif Raylı Sistem Heyecanı! İlk Çalışmalar Başladı

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    BEĞENDİM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur'a Hafif Raylı Sistem Geliyor: Teknik Ekip Altyapıyı İnceledi
Bölgesel

Burdur'a Hafif Raylı Sistem Geliyor: Teknik Ekip Altyapıyı İnceledi

Cumhur İttifakı Burdur Belediye Başkan Adayı Mehmet Şimşek'in seçim vaatleri arasında yer alan hafif raylı sistem için teknik ekip Burdur'da incelemelerde bulundu.

Bucak'ta Düğün Heyecanı Yaşayanlar Dikkat! Aden Gelinlik Dünyası Açıldı!
Bölgesel

Bucak'ta Düğün Heyecanı Yaşayanlar Dikkat! Aden Gelinlik Dünyası Açıldı!

Bucak'ta yepyeni bir gelinlik mağazası açıldı! Aden Gelinlik Dünyası'nda geniş ürün yelpazesi, cazip fiyatlar ve şık tasarımlar sizi bekliyor. Aden Gelinlik Dünyası'nda gelinlik, damatlık, bindallı, abiye, nişanlık ve aksesuarlar bulabilirsiniz.

Süper Lig 34. Hafta Heyecanı Başlıyor! Şampiyonluk yarışı sürüyor
Spor

Süper Lig 34. Hafta Heyecanı Başlıyor! Şampiyonluk yarışı sürüyor

Trendyol Süper Lig’in 34. haftası yarın oynanacak Adana Demirspor - Galatasaray maçıyla başlayacak. Hafta, 27 Nisan Cumartesi günü de Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki dev derbiye sahne olacak.

Denizli'de Toplu İftar Heyecanı: Merkezefendi Mahallesi'nde Buluşuyoruz! - Haberler
Etkinlik

Denizli'de Toplu İftar Heyecanı: Merkezefendi Mahallesi'nde Buluşuyoruz! - Haberler

Merkezefendi Belediyesi’nin düzenlediği toplu mahalle iftar sofrası Merkezefendi Mahallesi’nde 5 Nisan 2024 Cuma günü kurulacak.

Erzincan 13 Şubat Şehir Stadı'nda Heyecan Dorukta - Haberler
Spor

Erzincan 13 Şubat Şehir Stadı'nda Heyecan Dorukta - Haberler

A Milli Kadın Futbol Takımı’nın 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup'taki Azerbaycan maçı, 31 Mayıs 2024 cuma günü Erzincan 13 Şubat Şehir Stadı'nda oynanacak.

Heyecan Dolu Müsabakalarda Kayseri Voleybol Kulübü İl Birincisi Oldu
Spor

Heyecan Dolu Müsabakalarda Kayseri Voleybol Kulübü İl Birincisi Oldu

Kayseri Genç Kız Voleybol İl Birinciliği tamamlandı. Kayseri Voleybol Kulübü’nün şampiyon olduğu maçlar büyük heyecana sahne oldu.