Burdur

Burdur'da İsrail'e tepki 'SayStop'

Burdur'da AK Parti Burdur Gençlik Kolları üyeleri ve partililer, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Protestocular, "SayStop" diyerek İsrail'i vahşete son vermeye çağırdı.

Burdur'da İsrail'e tepki 'SayStop'

Bugün burada Gazze’den günlerdir yükselen acı feryatlara, akan onca masum kana, dökülen göz yaşlarına seyirci kalamayan; mazlum ve masum coğrafyalar için her fırsatta hakkı ve hakikati haykıran AK PARTİ Burdur İl Gençlik Kolları Başkanlığı olarak #SayStop demek üzere toplanmış bulunmaktayız.

1948 Yılından bu yana devam eden çatışmaların kronikleşmiş bir hal aldığı Filistin’de; katil İsrail 7 Ekimden bugüne küresel vicdanı derinden yaralayan, çok sayıda sivil can kaybının yaşandığı yeni bir çatışma ortamı oluşturmuştur.

Her karış toprağının yoğun bombardımana tabi tutulduğu, orantısız gücün, savaşlarda dahi kullanımı yasak olan fosfor bombalarının kullanıldığı, en temel insan haklarının dahi hiçe sayıldığı, insanlık onurunun ayaklar altına alındığı Filistin’de, İsrail tarihe bir kez daha adını kara leke ile yazdırmıştır.

Gazze’deki yaşlı, çocuk, kadın her bir sivilin su ve gıda dahil temel ihtiyaçları edinmelerini bile engelleyen zalim İsrail’in bu gaddarlıkları karşısında ne yazıkki sözde insan hakları savunucuları sus pus olmuş hatta kimileri İsrail’e destek için sıraya geçmiştir.

Saldırıların ilk anından itibaren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendilerine itidal çağrısında bulunulan, sükûnete ve bu zalimliği sona erdirmeye çağrılan; bunun dışında aranan her yolun ve hevesin peşinde koşulmasının sadece daha fazla yıkıma, daha fazla gözyaşına ve daha fazla can kaybına sebep olacağı kendisine hatırlatılan İsrail, ne yazıkki tüm bu çağrılara daha fazla masum kanı dökerek yanıt vermiştir.

41 km uzunluğu 10 km genişliğinde bir alanda 2 milyonun insanın yaşadığı, İsrail tarafından açık hava hapishanesine çevrilen Gazze’de bugün dahi hastaneler bombalanmaya devam etmekte ve Netenyahu Hükümeti soykırım suçu işlemektedir. Savaş hukuku, insan hakları ihlal ediliyor, uluslararası hukuk tanınmıyor ve tüm bunlar Dünyanın gözü önünde yapılıyor. Bu durum, İsrail’in gerek bugün gerekse yarın insanlık için hem bölgesel hemde küresel bir tehdit olduğunu ortaya koymaktadır.

Burada olduğu gibi 81 ilimizin tamamında eş zamanlı olarak AK Parti Gençlik Kolları mensupları olarak;

• Bugün Gazze’de soykırıma dur de

• Bugün Gazze’deki vahşete dur de

• Bugün Gazze’deki zulme dur de

• Bugün Gazze’de yaşanan insanlık suçlarına dur de

• Bugün İsrail’e dur de

Diyerek haykırıyoruz ve #SayStop demeye devam ediyoruz.
 
Bu vatanın gençleri hem kültürü hemde uluslararası değerlere olan bağlılığın bir sonucu olarak Gazze’de yapılan insan hakları ihlallerinin dimdik karşısısındadır.
 
Altını çizerek tekrar ifade ediyoruz;
 
Bugün Anadolu’nun her bir köşesinde milyonlarca genç Gazze’de yavrusunun cenazesini kucağına almış bir annenin yüreğindeki sızıyı en derinden hissetmekte, bu zülme katkı sunan kim varsa hesabını tutmaktadır.
 
Türkiye’nin ötesinde, bölgenin en büyük gençlik hareketi olan AK GENÇLİK olarak Daha Adil Bir Dünya diyerek yola çıkan Cumhurbaşkanımızın izinde; her zaman mazlumların savunucusu olduğumuzu, insanlık ve hukuk bilmez canilerin karşısında olacağımızı belirterek #SayStop diyerek haykırıyoruz.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

AK Gençlik’ten Burdur'un tüm ilçelerde eş zamanlı buluşma
Bölgesel

AK Gençlik’ten Burdur'un tüm ilçelerde eş zamanlı buluşma

AK Parti Burdur Gençlik Kolları teşkilatı tüm ilçelerde eş zamanlı olarak gençlik buluşmaları gerçekleştirdi.

Ak Parti Burdur Gençlik Kolları Başkanlığı farklı bir etkinliğe imza attı.
Bölgesel

Ak Parti Burdur Gençlik Kolları Başkanlığı farklı bir etkinliğe imza attı.

Bugün Cumhuriyet Meydanında çeşitli engeller konularak yapılan parkurda farkındalık oluşturmak adına etkili bir organizasyon gerçekleştirildi.

AK Vekiller, Muhtar Tuncer'e yapılan mobinge tepki gösterdiler
Bölgesel

AK Vekiller, Muhtar Tuncer'e yapılan mobinge tepki gösterdiler

AK Parti Burdur Milletvekilleri Mustafa Oğuz ve Adem Korkmaz, Bucak Belediyesi'nde çalışan ve aynı zamanda üç dönemdir Alaattin Mahallesi Muhtarlığı yapan İsmail Tuncer'a yönelik sosyal medyada dolaşan bir video hakkında açıklama yaptılar.

Burdur'da Cumhur İttifakı tartışması! Gültekin Oktay'dan sert tepki
Bölgesel

Burdur'da Cumhur İttifakı tartışması! Gültekin Oktay'dan sert tepki

MHP Burdur İl Başkanı Gültekin Oktay, son günlerde Cumhur İttifakı'na dair yapılan açıklamalara cevap verdi. Başkan Gültekin Oktay, iddialara sert tepki gösterdi.

Fenerbahçe'den PFDK Kararına Tepki: Futbolcuların Kendilerini Savunma Hakkı Yok Sayıldı - Haberler
Spor

Fenerbahçe'den PFDK Kararına Tepki: Futbolcuların Kendilerini Savunma Hakkı Yok Sayıldı - Haberler

Fenerbahçe Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin, sarı-lacivertli futbolcular Bright Osayi-Samuel, Jayden Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat'ın PFDK'ya sevk edilmelerine tepki gösterdi.

Şehit ve gazi yakınları İmamoğlu'na Büyük Tepki
İş Dünyası

Şehit ve gazi yakınları İmamoğlu'na Büyük Tepki

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun hizmet yapmadığını ileri sürerek eleştirdi.