Burdur

Burdur'da milli kültür ve miras sergiyle canlandı

Burdur Özboyacı İlkokulu'nda düzenlenen "Milli Kültür ve Miras" konulu sergide, veliler tarafından hazırlanan el dokuma kilimler, ahşap beşikler, sepetler, bez bebekler, eskiden kalma tarım aletleri, bakır kaplar, yöresel kıyafetler gibi ürünler sergilendi.

Burdur'da milli kültür ve miras sergiyle canlandı

Burdur Özboyacı İlkokulu 4/C sınıfı öğretmeni Zekiye Armutcu’da öğrenci velileri ile birlikte Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yılını taçlandırmak amacıyla okullarında “Milli Kültür ve Miras” konulu sergi açtı. Açılan sergide veliler tarafından hazırlanan el dokuma kilimler, ahşap beşikler, sepetler, bez bebekler, eskiden kalma tarım aletleri, bakır kaplar, yöresel kıyafetler gibi ürünler sergileniyor.

Sergiye okul idaresi, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Yaptıkları bu çalışmayla öğrencilerinin tarihi kitap sayfalarından değil de yaşayarak öğrenmelerini amaçladıklarını dile getiren 4/C sınıfı öğretmeni Zekiye Armutcu; “ Üç kıtaya hakim olmuş bir milletin izlerini çocuklarıma yaşatarak öğretmen amacıyla yola çıktık. Kültür ve miras ünitemizin kitaplar arasında sıkışıp kalmasını istemedik. Okul idaremizin ve değerli velilerimin de katkılarıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Cumhuriyetimizin de 100’üncü yılı olması sebebiyle bizim için çok daha anlamlı bir etkinlik oldu. Etkinliğimizin başında da geleneksel çocuk oyunlarımız da milli kültürümüzün birer parçası olduğu için çocuklara bunları hatırlatmak amacıyla yumurta taşıma yarışması, halat çekme yarışması, çuval yarışı yaptık. Böylelikle çocuklarımıza unutulmaz bir hatıra yaşatmak istedik. Bu etkinlikte emeği geçen değerli velilerime, okul idareme ve çocuklara ayrı ayrı teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Sınıf Annesi Dilek Öznur Şahin ise; “Böyle bir etkinlikte öğretmenimize destek olmak istedik. Diğer veli arkadaşlar ile beraber evimizde bulunan eşyaları getirip çocuklara sergiledik. Çocuklarımız için daha kalıcı olması adına elimizden geleni yaptık.” açıklamasında bulundu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Eskişehir'de 2’nci Milli Kültür Bilgi Yarışması’nın ilk turu yapıldı
Etkinlik

Eskişehir'de 2’nci Milli Kültür Bilgi Yarışması’nın ilk turu yapıldı

Eskişehir Türk Ocağı’nın geleneksel hale getirdiği Liseler Arası Milli Kültür Bilgi Yarışması’nın 2’ncisinin 1’inci turu 23 Mart 2024 Cumartesi günü 13 okulun katılımıyla 4 ayrı salonda eş zamanlı olarak yapıldı.

Bu mezarların hikayesi duyanları şaşırtıyor
Yaşam

Bu mezarların hikayesi duyanları şaşırtıyor

Türkiye’nin en verimli topraklarına sahip illerin başında gelen Aydın’da yeni nesil toprağın kıymetini bilmeyince yaşlılar kendi yöntemlerine göre bu duruma çare aramaya başladı.

Baba yadigârı ağacı böyle korudu
Bölgesel

Baba yadigârı ağacı böyle korudu

Sivas’ta bir esnaf, baba yadigârı ağacı korumak için ilginç bir yönteme başvurdu. Meyvelerini alırken vatandaşların zarar vermesinin önüne geçmek isteyen esnaf, ağacın dalına ilginç bir not astı.

Samsun'da Dil ve Kültürel Mirasa Vurgu - Haberler
Etkinlik

Samsun'da Dil ve Kültürel Mirasa Vurgu - Haberler

Samsun'un Atakum ilçesinde "Dilimizin Zenginlikleri" adlı sergi ve tiyatro etkinliği düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organize ettiği program, çeşitli okullardan gelen öğrencilerin gösterileriyle renklendi.

’Çorum’un tüm tarih serüveni sergileniyor’
Etkinlik

’Çorum’un tüm tarih serüveni sergileniyor’

Çorum’un kültürel ve tarihi mirasını gün yüzüne çıkarmak amacıyla Belediye tarafından hayata geçirilen Şehir Müzesi, kapılarını ziyaretçilere açtı. Tarihi Veli Paşa Hanı içerisinde oluşturulan Şehir Müzesi geçmişten günümüze ışık tutuyor.

Yusuf Erdoğdu kültürel mirası koruyacak! Bucak yeniden hamama kavuşacak
Bölgesel

Yusuf Erdoğdu kültürel mirası koruyacak! Bucak yeniden hamama kavuşacak

Yusuf Erdoğdu kültürel mirası koruyacak! Bucak'a Modern Hamam yapılacak MHP Bucak Belediye Başkan Adayı Yusuf Erdoğdu, Bucak'ın eksiklerinden biri olan hamamı yeniden inşa edeceğini açıkladı.