Burdur / Burdur

Burdur'da Nurcan Seçer Cinayetinde mahkeme talebi reddetti

Burdur'da meydana gelen Nurcan Seçer cinayetinde, mahkemede yapılan yayın yasağı talebine red kararı verildi. İşte detaylar...

Burdur'da Nurcan Seçer Cinayetinde mahkeme talebi reddetti

Burdur’da kocası tarafından öldürülen Nurcan Seçer davasında sanık avukatının yayın yasağı talebine mahkeme heyeti tarafından ret verildi.
Burdur’da 8 Nisan 2022 tarihinde çalıştığı iş yerinde eşi Nurcan Seçer’i silahla vurarak öldüren Serhan Seçer’in yargılandığı davanın dördüncü duruşması bugün Burdur Adliyesi’nde gerçekleşti. Duruşmaya iki tarafın aileleri katılırken tutuklu olarak yargılanan Serhan Seçer SEGBİS ile bağlandı.
Duruşmada sanık Serhan Seçer’in avukatı kamunun genel ahlakı bakımından bundan sonra ki duruşmalara yayın yasağı getirilmesini talep ederken karşı taraf ve savcı bunun reddini istedi. Mahkeme heyeti tarafından değerlendirilen bu talep kamu güvenliğini ve genel ahlakı etkileyen herhangi bir durum olmadığından reddedildi.

Mahkemeye SEGBİS ile bağlanan sanık Serhan Seçer mahkemede kendini sözlü olarak doğru bir şekilde ifade edemeyeceği için yazılı olarak vermek istediğini beyan ettiği konuşmasında “Başımdan geçen olaylar çok kafa karıştırıcı meselelerdir. Bu yüzden ifademi yazılı olarak beyan etmek istiyorum" dedi.
Mahkemeye tanık olarak katılan M. K. olay anını; Ben Nurcan Seçer’in çalıştığı iş yerinin yan tarafında duruyordum. Kafamı çevirdiğimde Serhan Seçer’in elinde silahla içeri girdiğini ve içerde eşine “ Ben sana demedim mi?” diyerek 1 el ateş ettiğini gördüm” sözleriyle anlattı. Savcı duruşmada verdiği mütalaasında “Eşe karşı kasten öldürme ve kardeşine karşı adam öldürmeye teşebbüs suçlarından sanığın cezalandırılmasını talep etti
Maktul Nurcan Seçer’in kardeşi ve avukatları sanığın kendilerini de tehdit ettiğini, en ağır cezayı almasını talep ederken savcının mütalaasını reddedip sanığın tasarlayarak adam öldürme suçundan yargılanmasını talep etti.
Duruşma sonunda mahkeme heyeti sanık Serhan Seçer’in ifadesinin yazılı olarak alınması ve mütalaaya karşı beyanda bulunması için 1 ay süre verirken tutukluluk halinin devam etmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Duruşma sonrasında açılama yapan Nurhan Seçer’in avukatı Süleyman Kesici, “Olayın gerçeklemesinin üzerinden 1 yıl geçti ve henüz bir karar çıkmadı ve 15 Haziran tarihine ertelendi. Bu duruşmada dikkatimizi çeken olay sanık müdafinin duruşmaların basına kapalı olarak yapılmasını talep etmesi oldu. Böyle bir olayın basına kapalı olarak yapılmasında elde edilecek bir fayda olmaz. Aksine bütün toplumun zararına olur. Bir sonraki celsede sanığın en ağır ceza ile cezalandırılmasını ümit ediyoruz ve inanıyoruz. Bu celsede savcı vermiş olduğu mütalaasında müvekkillerimizden birine yönelik kasten öldürmeye teşebbüs suçunu gerçekleştirdiğini söylemekle beraber diğer müvekkillerimize yönelik herhangi bir suçun gerçekleşmediğini söyledi. Biz bu mütalaaya kısmen katılmıyoruz. Çünkü kasten öldürmeye teşebbüs suçu her iki müvekkilimize yönelik gerçekleşmişti. Aynı zamanda mütalaa da eşe karşı kasten öldürme suçlamasından bir bahis var ancak olayda tasarlamanın da olduğu yani eşe karşı tasarlayarak öldürmenin gerçekleştiği ortadadır. Bu noktada beyanlarımızı sonraki celseye kadar sunacağız.” dedi.

 

 Burdur'da Nurcan Seçer Cinayetinde mahkeme talebi reddettiBurdur'da Nurcan Seçer Cinayetinde mahkeme talebi reddettiBurdur'da Nurcan Seçer Cinayetinde mahkeme talebi reddettiBurdur'da Nurcan Seçer Cinayetinde mahkeme talebi reddettiBurdur'da Nurcan Seçer Cinayetinde mahkeme talebi reddettiBurdur'da Nurcan Seçer Cinayetinde mahkeme talebi reddetti

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Müebbet hapis cezası kardeşin acısını dindirmedi
3. Sayfa

Müebbet hapis cezası kardeşin acısını dindirmedi

Burdur'da eşini öldürmekle suçlanan Serhan Seçer, mahkeme tarafından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılırken, kardeşi ölen Gülcen Yar ise, 'içim rahatladı diyemiyorum' dedi.

Eşini öldüren kocaya indirim yok! Ağırlaştırılmış Müebbede çarptırıldı
3. Sayfa

Eşini öldüren kocaya indirim yok! Ağırlaştırılmış Müebbede çarptırıldı

Burdur’da eşi Nurcan Seçer’i öldürmekle suçlanan Serhan Seçer, beşinci kez hakim karşına çıktı. Burdur Adliyesi’nde görülen karar duruşmasında Serhan Seçer, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti cezada indirim yapmadı.

Burdur'da Nurcan Seçer davasında duruşma ertelendi
3. Sayfa

Burdur'da Nurcan Seçer davasında duruşma ertelendi

Burdur’da eşi Nurcan Seçer’i av tüfeğiyle öldüren Serhan Seçer, üçüncü kez hakim karşına çıktı.

Burdur'da Nurcan Seçer Davasında karar çıkmadı
3. Sayfa

Burdur'da Nurcan Seçer Davasında karar çıkmadı

Nurcan Seçer, Burdur’da eşi tarafından öldürülmüştü. Cinayetin bugün görülen ikinci duruşmasında karar çıkmadı.

Burdur’da Eşini Öldüren Zanlı Çıkarıldığı Mahkemece Tutuklandı
3. Sayfa

Burdur’da Eşini Öldüren Zanlı Çıkarıldığı Mahkemece Tutuklandı

Burdur’da uzaklaştırma kararı aldıran eşini av tüfeği ile vurarak öldüren şahıs çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuklandı.

Burdur’da Eşini Av Tüfeği İle Öldürmüştü Zanlı Adliyeye Sevk Edildi
3. Sayfa

Burdur’da Eşini Av Tüfeği İle Öldürmüştü Zanlı Adliyeye Sevk Edildi

Burdur’da uzaklaştırma kararı kararı aldıran eşini av tüfeği ile vurarak öldüren şüpheli adliyeye sevk edildi.