Burdur

Burdur'da Ramazan geleneği Her gün 500 kişi aynı sofrada

Burdur'un Gölhisar İlçesi Çamköy Köyü'nde Ramazan ayı boyunca imece usulüyle her gün 300-500 kişi iftar yapıyor. Birlik ve beraberliği simgeleyen bu gelenek büyük ilgi görüyor.

Burdur'da Ramazan geleneği Her gün 500 kişi aynı sofrada

Burdur'un Gölhisar ilçesine bağlı Çamköy köyünde Ramazan ayı boyunca her gün 300-500 kişi aynı sofrada buluşarak imece usulü iftar yapıyor. Çamköy Köyü Muhtarlığı öncülüğünde düzenlenen program kapsamında, köy meydanına kurulan çadırlarda iftar sofraları hazırlanırken, kazanlarda yemekler pişiriliyor. Köy sakinlerinin yanı sıra ilçe merkezi ve çevre köylerden gelen misafirlerin de katıldığı iftar organizasyonu, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ruhunu yansıtıyor. İkramlar ise köyün gençleri tarafından masalara servis ediliyor.

"Bu geleneği sürdürmek istiyoruz"

Köy sakinlerinden İbrahim Yılmaz, organizasyonun önemine değinerek, "Çamköy'ümüz Burdur'un örnek köylerinden birisidir. İlk defa bu sene köyümüzde hep birlikte iftar yemeği düzenliyoruz. Bunu geleneksel hale getirmek istiyoruz. İnşallah köyümüze hayırlı olur" dedi. Bekir Korucu ise (80), "Muhtarımız organizesinde bu iftar etkinliğimiz başladı. Bizler de elimizden geldiğince yardım ediyoruz. Çok güzel bir ortam oluşturduk, inşallah bu şekilde devam edecek" ifadelerini kullandı.

Turafiye Özen de (73), köyde ilk kez böyle bir iftar organizasyonu yapıldığını belirterek, "Çok güzel oldu. Yardım edenlerin isimlerini paylaşmadan etkinliğimizi sürdürüyoruz. Diğer köylere de tavsiye ediyorum" dedi. Köy Muhtarı Seyhan Özen ise, "Köyümüzde ilk kez böyle bir organizasyon düzenledik ve 29 gün boyunca devam ettirme kararı aldık. Köylümüzün desteğiyle imece usulü bir iftar gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.

Her gün farklı menü hazırlanıyor

İftar yemeklerini hazırlayan aşçı Ersan Aksoy da, organizasyonun titizlikle yürütüldüğünü vurgulayarak, "Bu sene Çamköy'de Ramazan ayı boyunca iftar yemekleri yapıyoruz. Bir gün öncesinden hazırlıklara başlayarak, iftar saatine yetişecek şekilde yemeklerimizi pişiriyoruz. Her gün 300 ile 500 kişilik yemek çıkartıyoruz ve menülerimiz sürekli değişiyor. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Çamköy'de Ramazan boyunca sürecek olan imece usulü iftar organizasyonu, köy halkı ve misafirler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Burdur'da Ramazan geleneği Her gün 500 kişi aynı sofradaBurdur'da Ramazan geleneği Her gün 500 kişi aynı sofradaBurdur'da Ramazan geleneği Her gün 500 kişi aynı sofradaBurdur'da Ramazan geleneği Her gün 500 kişi aynı sofradaBurdur'da Ramazan geleneği Her gün 500 kişi aynı sofrada

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.