Burdur

Burdur'da Sahra Çölü'nden Toz Fırtınası! Hava Kalitesi Düştü!

Burdur merkez ve Bucak ilçesinde Afrika’dan gelen çöl tozları etkili oldu. Bugün itibariyle Afrika’dan gelen çöl tozları Akdeniz Bölgesi’nde etkisini göstermeye sabah saatlerinden itibaren başladı.

Burdur'da Sahra Çölü'nden Toz Fırtınası! Hava Kalitesi Düştü!

Burdur merkez ve Bucak ilçesinde Afrika’dan gelen çöl tozları etkili oldu.

Bugün itibariyle Afrika’dan gelen çöl tozları Akdeniz Bölgesi’nde etkisini göstermeye sabah saatlerinden itibaren başladı. Çöl tozları nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü ve kapalı bir havanın hakim olduğu Burdur’da çöl tozlarının etkisi havadan dron ile görüntülendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sayfasında paylaşılan haritalarda çöl tozlarının etkili olduğu bölgeler hakkında vatandaşlar bilgilendirildi. Meteoroloji verilerine göre çöl tozlarının Bölgede daha fazla olacağı öngörülüyor.

Ülkede etkili olan çöl tozları nedeniyle hava kalitesinin düşeceği bu yüzden astım ve üst solunum yolu sıkıntıları olanların bu günlerde daha dikkatli olmaları gerektiği uzmanlar tarafından vurgulandı.

Çöl tozlarının çiftçiler için herhangi bir olumsuzluk oluşturmadığı akside gelen tozların tarım ürünlerine faydalı olacağı da belirtiliyor.

Burdur'da Sahra Çölü'nden Toz Fırtınası! Hava Kalitesi Düştü!Burdur'da Sahra Çölü'nden Toz Fırtınası! Hava Kalitesi Düştü!Burdur'da Sahra Çölü'nden Toz Fırtınası! Hava Kalitesi Düştü!Burdur'da Sahra Çölü'nden Toz Fırtınası! Hava Kalitesi Düştü!Burdur'da Sahra Çölü'nden Toz Fırtınası! Hava Kalitesi Düştü!Burdur'da Sahra Çölü'nden Toz Fırtınası! Hava Kalitesi Düştü!Burdur'da Sahra Çölü'nden Toz Fırtınası! Hava Kalitesi Düştü!Burdur'da Sahra Çölü'nden Toz Fırtınası! Hava Kalitesi Düştü!Burdur'da Sahra Çölü'nden Toz Fırtınası! Hava Kalitesi Düştü!Burdur'da Sahra Çölü'nden Toz Fırtınası! Hava Kalitesi Düştü!Burdur'da Sahra Çölü'nden Toz Fırtınası! Hava Kalitesi Düştü!

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ÜZÜLDÜM
  • 1
    KIZDIM
  • 1
    ŞAŞIRDIM
  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    GÜLDÜM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    BEĞENMEDİM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur'da Fritözden Sıçrayan Yağ Alev Aldı!
Bölgesel

Burdur'da Fritözden Sıçrayan Yağ Alev Aldı!

Burdur'da bir kafede fritözden sıçrayan yağın alev alması sonucu yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi ile yangın kısa sürede söndürüldü.

Toz Bulutu Etkisini Gösterdi
Bölgesel

Toz Bulutu Etkisini Gösterdi

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde görülen toz bulutu Hatay’da da etkisini hissettirdi.

Mersin'i toz kapladı
Bölgesel

Mersin'i toz kapladı

Afrika ve Suriye üzerinden gelen toz taşınımı Mersin'i kapladı, denizde görüş mesafesini düşürdü. Gece yağan yağmurla araçların üzeri çamur lekesiyle doldu.

Adana’da toz yağdı
Bölgesel

Adana’da toz yağdı

Adana’da toz taşınımı kenti etkisi altına alırken görüş mesafesi düştü.

Kayserililerin dikkatine!  toz taşınımı beklendiği duyuruldu.
Bölgesel

Kayserililerin dikkatine! toz taşınımı beklendiği duyuruldu.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Kayseri'de yarın akşam saatlerinden itibaren toz taşınımı beklendiği duyuruldu.

Meteoroloji Uzmanı Tekin; Türkiye yeni yağışlı sistemin içine girecek
Bölgesel

Meteoroloji Uzmanı Tekin; Türkiye yeni yağışlı sistemin içine girecek

Meteoroloji Uzman Fevzi Burak Tekin, Afrika’nın kuzeyi ile Suriye üzerinden gelecek çöl tozları nedeniyle hava kalitesinde düşme ve görüş mesafesinde azalma beklendiğini belirterek, vatandaşları uyardı.