Burdur

Burdur'da Şehit Aileleri ve Gaziler Yemekte Buluştu

Burdur Valisi Ali Arslantaş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Şehit Aileleri ve Gazilerimiz onuruna düzenlenen yemeğe katıldı.

Burdur'da Şehit Aileleri ve Gaziler Yemekte Buluştu

İl Emniyet Müdürlüğü Göl Eğitim ve Dinlenme Tesislerinde düzenlenen yemek programı öncesi Vali Arslantaş masaları gezerek, Şehit aileleri ve gaziler ile sohbet etti. Programın devamında din görevlileri tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua sonrası Vali Arslantaş tarafından konuşma yapıldı.

İlimizde bulunan Şehit ailesi, gaziler ve yakınlarının katıldığı yemekte davetlilere hitap eden Vali Arslantaş, Bu vatan uğruna canlarını ortaya koyan şehitlerimizin ve hak cenabın gazilik payesi ile yaşamayı nasip ettiği kahramanlarımızın kıymetli aileleriyle, 15 Temmuz arifesinde bir arada bulunmaktan büyük şeref duyduğunu ifade etti.

Vali Arslantaş konuşmasının devamında, “15 Temmuz, yakın tarihimizin gördüğü en alçakça teşebbüs olmanın yanında neticeleri itibariyle “olanda hayır vardır” sırrının milletçe idrak edildiği cenabı hakkın bir lütfudur.15 Temmuz, kardeşlik ruhunun, demokrasi bilincinin, bir olma kabiliyetinin milletimizin ruhunda daima var olduğunun ispatı, Geçirdiğimiz meşakkatli süreçleri yalnız birlikte aşabileceğimizin kanıtıdır.

Osmanlı imparatorluğun yıkılmasının ardından kurulan genç Türkiye Cumhuriyeti, gücünü bir miktar toplayıp devlet havsalasında mevcut cihan hakimiyeti mefkûresiyle ne zaman diğer devletler arasında sivrilmeye başlasa, kendini türlü badirelerin ortasında bulmuştur. 1960 ve 1980 tarihli askeri darbeler, 1971,1979,1997 ve 2007 yıllarındaki muhtıralar, 1961,1962,1963,1969,1971 ve nihayet 15 Temmuz 2016 tarihlerinde gerçekleşen başarısız darbe girişimleri, milletin iradesini hiçe sayarak, yönetim erkini demokrasi dışı yollarla ele geçirmek maksadıyla tertip edilen ve nihai amacı istiklalimize pranga vurmak olan alçak teşebbüslerdir.

Cumhuriyetin ilanından sonra doğrudan cephede yer aldığımız savaşlar Kore Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekâtı olsa da ülkemizin aydınlık geleceğini baltalamak isteyen şer odakları yurdumuzu her nevi bölücü terör örgütlerinin hedefi haline getirmeye çalışarak vatan topraklarında daimî bir huzursuzluk ortamı yaratmayı şiar edinmişlerdir. Ve tüm bu dahili ve harici bedhahlar karşısında Türk evladı “Düşman güçlüymüş ne gam, biz de kahramanlar bitmez.” Cümlesini kuracak derecede vatan ve mukaddesat aşkıyla dopdoludur. Kahraman ecdadın ahfadı elbette yiğitlikte atalarının gölgesinde kalacak değildir.

Bugün dahi ağır imtihanlardan geçiyoruz. Karanlık emelleri ve türlü alicengiz oyunlarıyla bu milleti bölüp parçalayıp yok etme amacı güdenlerin gah örtük gah aleni taarruzu altındayız. Anayasal devlet sistemimizi zafiyete uğratmak için var güçleri ile çalışan şer odakları, şeytanın aklına gelmeyecek usulleri tatbik etse de devletimiz ve milletimiz bu hususta tabiri caizse şerbetlidir. Babalar “vatan sağolsun” diyebilecek civan mertlikle dağ gibi durdukça, dili dualı analar otağa sahip çıktıkça evlatlar devletin namusunu ve mukaddesatını candan aziz tutmaya devam ettikçe yedi düvel bir araya gelse bize zerre zarar veremez.
 
Aldığımız her hür nefes, bu sırra mazhar Anadolu yiğitlerinin, devleti var etmek uğruna yok olmayı şeref sayan oğuz soyluların sayesindedir. Varlığını Türk varlığına armağan edenler karşısında, duyduğumuz minneti anlatmakta kelimeler kifayetsizdir. Siz şehit yakınları bize yiğitlerinizin emanetlerisiniz. Gazilerimiz ise başımızın tacıdır.
Bizlere düşen içtimai hayatın her alanında yaşamınızı kolaylaştıracak adımları atarak elimizden geldiğince devletimizin sizlere karşı olan minnettarlığını göstermektir. Devletimiz şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmayı ve gazilerimize gerekli ihtimamı göstermeyi her tür vazifeden üstün tutmaktadır ve tutmaya devam edecektir.
 
Bu düşüncelerle sözlerimi nihayete erdirirken sizlere kapımızın daima açık olduğunu bir kez daha yineliyor, hepinize sağlık, mutluluk ve huzurla dolu bir ömür temenni ediyorum. Allah’a emanet olun” dedi.
Programa başta Vali Ali Arslantaş olmak üzere Milletvekili Bayram Özçelik, Garnizon Komutanı P. Komd. Alb. Yavuz Çankaya, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Güder, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, siyasi parti il başkanları, kurum müdürler, sivil toplum kuruluşu başkanları, Şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Vali Arslantaş Gökyüzüne Turuncu Balon Bıraktı
Bölgesel

Vali Arslantaş Gökyüzüne Turuncu Balon Bıraktı

VALİ ARSLANTAŞ, HER TÜRLÜ ŞİDDETİN SON BULDUĞU GÜNLER DİLEYEREK GÖKYÜZÜNE TURUNCU BALON BIRAKTI.

Müdür Cemal Acar'dan, Ulu Çınar İbrahim amcasına duygu dolu sözler
Bölgesel

Müdür Cemal Acar'dan, Ulu Çınar İbrahim amcasına duygu dolu sözler

Burdur İl Özel İdaresi Yazı İşleri Müdürü Cemal Acar, 5 dönemdir Uğurlu Muhtarı olarak görev yapan İbrahim Mutlucan'ın muhtarlık görevini bırakmasının ardından duygularını paylaştı.

Burdur'da trafikte 30 bine yakın araç kontrol edildi
Bölgesel

Burdur'da trafikte 30 bine yakın araç kontrol edildi

Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 1-14 Nisan 2024 tarihleri arasında il genelinde trafik denetimi ve eğitim faaliyeti gerçekleştirdi. 21 Jandarma Trafik Timi ve 52 personelin katılımıyla yapılan uygulamalarda 29.939 araç ve sürücü kontrol edildi.

Bucak Mermer Sektörü İzmir'de Kendini Gösterdi! Başkan Meçikoğlu fuara katıldı
Bölgesel

Bucak Mermer Sektörü İzmir'de Kendini Gösterdi! Başkan Meçikoğlu fuara katıldı

Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu önderliğinde bir heyet, İzmir'de düzenlenen MARBLE "29. Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı"'na katıldı.

Burdur'da Sahra Çölü'nden Toz Fırtınası! Hava Kalitesi Düştü!
Bölgesel

Burdur'da Sahra Çölü'nden Toz Fırtınası! Hava Kalitesi Düştü!

Burdur merkez ve Bucak ilçesinde Afrika’dan gelen çöl tozları etkili oldu. Bugün itibariyle Afrika’dan gelen çöl tozları Akdeniz Bölgesi’nde etkisini göstermeye sabah saatlerinden itibaren başladı.

Artık Her Duyuru Cebinizde! Burdur'da Cepte Anons Uygulaması
Bölgesel

Artık Her Duyuru Cebinizde! Burdur'da Cepte Anons Uygulaması

Burdur Belediyesi, gelişen teknolojiye ayak uydurarak vatandaşlara kolaylık sağlamak ve görüntü ile gürültü kirliliğini azaltmak amacıyla "Cepte Anons" uygulamasını başlatıyor.