Burdur

Burdur'da Sendikalar Meydanda

SENDİKALAR "EMEĞİMİZ VE GELECEĞİMİZ İÇİN BİRLİKTEYİZ" SLOGANI İLE MEYDANA İNDİLER

Burdur'da Sendikalar Meydanda

SENDİKALAR "EMEĞİMİZ VE GELECEĞİMİZ İÇİN BİRLİKTEYİZ" SLOGANI İLE MEYDANA İNDİLER 

Sendikalar dün saat 17.30’da Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdiler. Basın açıklamasına Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu İl Başkanı ve Eğitim-iş Burdur Şube Başkanı Erkan Putgül, Genel Sağlık-İş Burdur Temsilcisi Dr. Ümit Gümüştaş, Genel Sağlık-İş Isparta Şube Özlem Çapkunoğlu, Bask Konfederasyonu İl Temsilcisi ve TEÇ-SEN Başkanı Ali Özdemir, Anadolu Sen Konfederasyonu, Çalışan-Sen Konfederasyonu, Hak-Sen Konfederasyonu, Hür-Sen Konfederasyonu, Şehit Gazi-Sen Konfederasyonu, Tüm Emekliler Sendikası ve Yurt-Sen Konfederasyonu katıldı.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu İl Başkanı ve Eğitim-İş Burdur Şube Başkanı Erkan Putgül Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda dün 17.30’da yapılan eylem sonrası yaptığı konfederasyonlarla birlikte basın açıklamasında bulundular.

Basın açıklamasında: “7’inci Dönem Toplu Sözleşme süreci 1 Ağustos itibariyle başlamıştı. Hükümetin Toplu Sözleşme görüşmelerine ilişkin ilk teklifi 2024 için yüzde 14 +yüzde 9, 2025 için ise yüzde 6+ yüzde 5 olmuştu. 17 Ağustos’ta açıklanan ve revize edilen ikinci teklif ise 2024 için yüzde 15+yüzde 10, 2025 içinse yüzde 6 + yüzde 5 şeklindedir. Kamu çalışanlarının önemli taleplerini içeren Toplu Sözleşme görüşmelerinde ön müzakere süreci tamamlanmış hükümetin ikinci teklifi 17 Ağustos’ta oranı şeklinde açıklanmıştı. Bugün itibariyle dördüncü toplantıda yeni bir teklif yapılmazsa yani anlaşma sağlanmazsa 23 Ağustos’tan itibaren Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna yetkili konfederasyon başvurma aşamasına gelecektir. 

Buradan yetkili konfederasyona ve hükümete sesleniyoruz!

Bugüne kadar 12 yıl içinde 6 kez yapılan toplu sözleşmelerde hükümet teklif olarak masaya hep kendi hedeflediği enflasyon rakamlarına dayalı maaş artışlarını koymuş ve öyle sonuçlanmıştır.  

Bir kez daha aynı tablonun yaşanacağını görüyoruz ve biliyoruz.  Bu nedenle 9 Konfederasyon bir araya gelerek bu sefalet oranlarını kabul etmiyoruz ve kamu emekçilerinin haklarını alana kadar mücadele edeceğimizin altını çiziyoruz. Bugün hükümetin açıkladığı mevcut teklifler Merkez Bankası tarafından revize edilen enflasyon hedeflerinin bile altında kalarak kendi oranlarıyla çelişmiştir. Bugünden geriye Sözde Toplu Sözleşme süreçlerine ve Hakem Heyetine baktığımızda tablo çok iyi anlaşılmaktadır. İktidar, masadaki sarı sendikanın varlığından da güç alarak sadece ama sadece yüzde 2’lik bir oynama ile kamu emekçilerinin aklıyla dalga geçmiştir. Bu masanın ve Hakem Heyeti’nin yapısını kabul etmiyoruz çünkü kamu emekçilerinin tamamını temsil etmiyor. İktidar, yandaş konfederasyon ile el ele vererek, kendi istatistik kurumunun ölçtüğü enflasyonun altında, yoksulluk sınırına dahi ulaşmayan ücretler dayatmaktadır. 4 kişilik bir aile için yoksulluk sınırının 40 bin TL’ye ulaştığı, büyükşehirlerdeki kira ortalamasının en düşük memur maaşının 3’te 2’si ettiği, temel gıda ürünlerine günlük fiyat artışları yapıldığı, vergi ve harçların her ay artırıldığı günlerden geçmekteyiz. 

Tüm taraflara, Kamu Konfederasyonları Platformu olarak; bir kez daha sesleniyoruz; Masada yıllardır vaat edilen 3600 ek gösterge yoktur.  Emeklilik iyileştirmeleri yoktur. Masada kamu emekçisinin ekonomik, sosyal, özlük haklarının adı bile yoktur! Emeğimizi yok sayamazsınız ve artık yeter diyoruz! Kamu emekçilerinin ve emeklilerin maaş zammı, yandaş sendika ile yapılan mutabakat ve TÜİK’in şaibeli enflasyon rakamları uyarınca değil, emekçilerin içinde bulunduğu derin yoksullaşma ve alım gücü kaybı dikkate alınarak yapılmak zorundadır. Kamu Konfederasyonları Platformu olarak bir kez daha taleplerimizi dile getiriyoruz; Toplu görüşmeler kapalı kapılar ardında olmamalıdır. Görüşmeler canlı yayınlanmalıdır.  AKP iktidarı ekonomik krizi yok sayan anlayışından ve TÜİK’in enflasyon hesaplarında kullandığı oranlarla kamu emekçilerine zam yapmaktan vazgeçmelidir. Kamu emekçilerinin sorunlarının yüzdelik ve ek zamlarla çözülmesi mümkün değildir!

Çağdaş Burdur

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak'ta ev yangını! Alevler yükseliyor
Bölgesel

Bucak'ta ev yangını! Alevler yükseliyor

Burdur'un Bucak ilçesinde kısa bir süre çıkan ev yangını sonrasında ekipler seferber oldu. Yangın bölgesinden alevler yükseliyor.

Karbeyaz’da Dil ve Konuşma Terapisti! Konuşma ve Dil Bozuklukları İçin Çözüm
Bölgesel

Karbeyaz’da Dil ve Konuşma Terapisti! Konuşma ve Dil Bozuklukları İçin Çözüm

Burdur'un Bucak ilçesinde hizmet veren Karbeyaz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde dil ve konuşma terapisti görev almaya başladı.

9. Burdur Tarım ve Hayvancılık Fuarı Açıldı! MAKÜ de standını açtı
Bölgesel

9. Burdur Tarım ve Hayvancılık Fuarı Açıldı! MAKÜ de standını açtı

Burdur 9. Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuar kapsamında büyük ve küçükbaş hayvanlar için çiftlik ekipmanları, genetik alanındaki son yenilikler ve yem sektöründeki gelişmeler görücüye çıktı.

Minikler Alaattin Mahallesi'nde kahvaltıda buluştu
Bölgesel

Minikler Alaattin Mahallesi'nde kahvaltıda buluştu

Burdur'un Bucak ilçesi Alaattin Mahallesinde minikler kahvaltı etkinliğinde buluştu. Detaylar haberimizde...

Burdur Antalya karayolunda refüje çıkarak direği devirdi
Bölgesel

Burdur Antalya karayolunda refüje çıkarak direği devirdi

Burdur-Antalya karayolunda seyir halindeyken sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüje çıkarak elektrik direğini deviren ticari araç sürücüsü yaralandı.

Altınyayla'da Trafik Güvenliği Farkındalığı Artıyor! Emniyet Ekipleri Okulları Geziyor!
Bölgesel

Altınyayla'da Trafik Güvenliği Farkındalığı Artıyor! Emniyet Ekipleri Okulları Geziyor!

Altınyayla İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından 26 Nisan 2024 tarihinde Şehit Kadir Eraslan Anadolu Lisesi öğrencilerine trafik eğitimi verildi. Detaylar haberimizde...