Sağlık Bakan Yardımcılığı görevini yürüten Hüseyin Kürşat Kırbıyık, TBMM Genel Sekreterliği’ne atandı. Yeni görevine resmen başlayan Kırbıyık, Anıtkabir ziyaretine de katıldı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yeni yasama yılının başlamasıyla birlikte kadro değişiklikleri de hız kazandı. 28’inci Yasama Yılı’nın ikinci döneminde TBMM Başkanlığına yeniden seçilen Numan Kurtulmuş’un kararıyla, Genel Sekreterlik görevine Sağlık Bakan Yardımcısı Hüseyin Kürşat Kırbıyık getirildi.
Geçtiğimiz hafta görevden alınan Talip Uzun’un yerine atanan Kırbıyık, bugün TBMM Başkanı ve Başkanlık Divanı üyeleriyle birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti.
1978 yılında Konya’nın Beyşehir ilçesinde doğan Hüseyin Kürşat Kırbıyık, eğitim hayatına Seydişehir’de başladı. 1999 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olan Kırbıyık, meslek hayatına Kaymakam vekilliğiyle adım attı.
Güneysu ve Kazımkarabekir’deki görevlerinin ardından Burdur Altınyayla ve Kahramanmaraş Nurhak ilçelerinde Kaymakamlık yaptı. Kahramanmaraş Vali Yardımcılığı ve Gölhisar Kaymakamlığı görevlerinin ardından 2013 yılında Mülkiye Müfettişi olarak atandı.
İçişleri Bakanlığı’nda 2018-2020 yılları arasında Strateji Geliştirme Başkanlığı, 2020-2022 arasında ise İller İdaresi Genel Müdürlüğü görevlerini üstlenen Kırbıyık, 2022’de Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Edirne Valisi oldu.
22 Haziran 2023’te ise Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atandı. Şimdi ise Türkiye’nin yasama organı olan TBMM’de, Genel Sekreterlik görevini yürütüyor. Evli ve iki çocuk babası olan Kırbıyık’ın yeni görevine hızlı adapte olduğu belirtiliyor.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)