Burdur / Burdur

BURDUR’DA TURİZM GELİŞİYOR

Vali Hasan Şıldak, eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte Halk Eğitimi Merkezlerinde yapılan İlimize özgü hediyelik eşyaların yer aldığı serginin açılışına katıldı.

BURDUR’DA TURİZM GELİŞİYOR

Vali Hasan Şıldak, eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte Halk Eğitimi Merkezlerinde yapılan İlimize özgü hediyelik eşyaların yer aldığı serginin açılışına katıldı.

İlimizde özellikle 2019 yılında artan turizm hareketliliği ile birlikte, Burdur’da turizmin daha da gelişmesi ve yaygınlaşması için bütün alanlarda olduğu gibi hediyelik eşya ve yöresel ürünler konusunda adımlar atılmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Vali Hasan Şıldak’ın yakından takip ettiği bu çalışmalardan biri de İş-Kur desteği ile İl Merkezi ile Yeşilova ve Ağlasun İlçelerimizdeki halk eğitim merkezlerinde açılan hediyelik eşya kursları. Bugün düzenlenen programda hediyelik eşya kurslarının yıl sonu sergisinin açılışı yapıldı.

Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi Salonunda yapılan sergi açılışına Vali Hasan Şıldak, eşi Fatma Nur Şıldak başta olmak üzere Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Serginin açılışında konuşma yapan Vali Hasan Şıldak, daha sonra kursiyerlerin yaptıkları hediyelik eşya stantlarını gezerek usta öğreticiler ve kursiyerlerden bilgi aldı.

Vali Hasan Şıldak açılışta yaptığı konuşmada, “Bugün ilimizde ilk defa bir ara dönem Halk Eğitim Sergisi açıyoruz. Halk Eğitim Merkezi İllerimizde, İlçelerimizde yıllardır yaygın eğitim kuruluşu olarak insanlarımıza, yetişkin bireylerimize okuma-yazmadan tutun meslek edindirici pek çok faaliyet konusunda destek oldu, öncülük etti ve başarılı çalışmalara imza atıldı. Bugün ise İlimizdeki, ilçelerimizdeki halk eğitim merkezlerimizde bir süredir yürütülen turizme yönelik yürütülen bir faaliyetin örneklerini görmek üzere toplandık.

Her şeyden önce 2019’u biz Burdur’da turizm yılı olarak geçirdik. Turizme yönelik her türlü göstergenin İlimiz genelinde yükselişe geçtiğini bu konudaki gösterilen çabaların, verilen emeklerin sonuç almaya başladığını, bu itibarla da artık bizim burada yaşayan insanlar olarak yerel insanlar olarak da turizme kendimizi hazırlamamız gerektiğini bu noktada adımlar atmamız gerektiğini hissettik. Buna da öncülük ediyoruz. Başta kadınlar olmak üzere üretkenliklerini, bu konuya gösterdikleri özeni, gayreti bu alanda da göstereceklerine inanıyoruz. Bunun başarılı bir süreç olacağına inanıyoruz.

Halk Eğitim Müdürlüklerimiz İş-Kur işbirliği ile hediyelik eşya üretimine yönelik bir çaba içine girdi. Özellikle Yeşilova, Ağlasun ve il merkezimizde bu faaliyetleri göstermeye başladık. Bu ilk adımlardır. Hepimizi cesaretlendirecek adımların güçlenerek geleceğini düşünüyorum. Çünkü İlimizde özellikle bu alanla ilgili boşluk var. Bunu temsil eden tabi ki bizim yöresel ürünlerimiz var ama hediyelik eşya niteliğinde çarşımıza, pazarımıza çıktığımızda elimizi şöyle uzatıp, şöyle örnek olarak alıp sunabileceğimiz ürünlere sahip olmadığımızı görüyoruz. Bunlara öncülük ediyoruz. Bu girişimin hepimizi cesaretlendirmesini ve yeni olumlu gelişmelere vesile olmasını temenni ediyorum. Emek veren kaymakamlarımıza, il milli eğitim müdürümüze, halk eğitim merkezi müdürlerimize, bütün kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. Onları tebrik ediyorum.

Aynı zamanda ilimizde kadın kooperatifçiliği konusunda da çok ciddi adımlar atıldı. Komşu il Isparta’da bunun başarılı örneklerini görüyoruz. Bizim de ilimizde artık bu girişimler olabiliyormuş, sonuçlar alabiliyormuşuz. Kendimize güvenimiz bundan sonra tamdır. Özgüvenimiz yükselmiştir. Ben bu sürece katkı veren bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun diyorum” dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Vali Hasan Şıldak'tan asayiş toplantısı
Bölgesel

Vali Hasan Şıldak'tan asayiş toplantısı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Valiliğine Atandı
Bölgesel

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Valiliğine Atandı

Resmi Gazete' de yayımlanan atama kararıyla Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ,Şanlıurfa Valiliğine atandı. İşte Hasan Şıldak'ın kariyeri ve atama detayları.

Vali Hasan Şıldak, Burdur’a Veda Etti
Bölgesel

Vali Hasan Şıldak, Burdur’a Veda Etti

Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Burdur Valiliği görevinden, Balıkesir Valiliği’ne atanan Vali Hasan Şıldak, Burdur’a veda etti.

BUTSO’DAN VALİ ŞILDAK’A VEDA PROGRAMI
Bölgesel

BUTSO’DAN VALİ ŞILDAK’A VEDA PROGRAMI

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Resmi Gazete yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Balıkesir Valiliği’ne atanan Vali Hasan Şıldak onuruna veda programı düzenledi.

Vali Hasan Şıldak, Veda ziyaretlerine devam ediyor.
Bölgesel

Vali Hasan Şıldak, Veda ziyaretlerine devam ediyor.

10 Haziran tarihli Resmi Gazete yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Burdur Valiliği görevinden Balıkesir Valiliğine atanan Vali Hasan Şıldak, veda ziyaretlerine devam ediyor.

VALİ ŞILDAK’TAN BUCAK ZİYARETİ
Bölgesel

VALİ ŞILDAK’TAN BUCAK ZİYARETİ

2 yıldır Burdur’da görev yapan, son yayımlanan kararnameyle de Balıkesir Valisi olarak atanan Vali Şıldak, kentten ayrılmadan Bucak İlçesine veda ziyaretinde bulundu.