Burdur

Burdur'da Türk Ocakları toplantısı

5. Bölge Toplantısı Burdur’da yapıldı. Öğretmen evinde düzenlenen 5. Bölge Toplantısı Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz’ün katılımıyla gerçekleşti.

Burdur'da Türk Ocakları toplantısı

Türk Ocakları 2022 Yılı 5. Bölge Toplantısı Burdur’da yapıldı. Öğretmen evinde düzenlenen 5. Bölge Toplantısı Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz’ün katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz’ün yanında Genel Sekreter Yardımcıları Esabil Eker ve Mustafa Asım Mutlu'nun hazır bulundu.
Toplantıya; Aksaray, Alanya, Antalya, Aydın, Denizli, Dinar, Eskişehir, Isparta, İzmir, Manisa, Muğla, Nazilli, Salihli, Tokat şube başkan ve yöneticileri ile Burdur şubesi gençleri katıldı. Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan bölge toplantısı, Türk Ocakları Burdur Şubesinin faaliyetlerini anlatan kısa filmin izlenmesi ile devam etti.

Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Türk Milleti dünyaya yön veren en önemli milletlerin başında gelecektir” dedi.

“Türk Ocakları, 110 yıllık milli kuruluştur”

Bölge Toplantısının ev sahipliğini yapan Türk Ocağı Burdur Şube Başkanı Himmet Büke, “İçinde bulunduğumuz son 100 yıl Türk milleti için zor bir 100 yıl olarak geçmiştir. Türk Ocakları’da Türk ocağının, Türk milletinin, Türk Devletinin son asrında daima yanında olmuş 1911-1912’den itibaren bir Sivil Toplum Örgütü olarak devletin varlığı ve bekası uğruna akabinde yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin de kuruluş mayasında her zaman devletin yanında olmuş milli bir kuruluştur. Bu kuruluşun bugün 110. yılını idrak ediyoruz. Burdur’da böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz, onurunu yaşıyoruz. Bölgedeki pek çok şube başkanımızın buraya katılımı genel başkanımızın, genel merkez yöneticilerimizin katılımı bizlere onur ve şeref vermiştir“ dedi.

Genel Başkan Mehmet Öz, Türkiye ve dünya gündemi konusunda bir konuşma yaparken daha sonra şube başkanları şube faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Genel Başkan Mehmet Öz, konuşmasında teşkilat konuları ile ülke ve dünya meseleleri üzerinde görüşlerini açıkladı.

“Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Türk Milleti dünyaya yön veren en önemli milletlerin başında gelecektir”

Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz, “Devletimizi yönetenlere ve hepimize düşen görev, bu ülkeyi güçlendirmek ve Türk milletini, Türk dünyasını daha ileri noktalara taşımak için elimizden gelen gayreti göstermektir. Ben her türlü zorluğa rağmen bu önümüzdeki seçim süreci ve sonrasında doğabilecek sıkıntılı bir geçiş sürecine rağmen şu veya bu şekilde. Çünkü bir sıkıntılı dönem yaşayacağımız, bir tartışma yaşayacağımız kesin şu anda bunun emarelerini gördük. Türkiye’nin geçmişinden getirdiği ve hâlihazırda mevcut gücüyle bütün bunları aşacak ve bu coğrafyaya damgasını vuracak o güce sahip olduğuna yürekten inanıyorum. Türk Ocakları olarak bize düşen; kendi kulvarımızda ilmi araştırmalarımızı, görüşlerimizi, çalıştaylarımızı, amellerimizi yaparak hem fikir geliştirmek hem de bunu topluma anlatmaktır. Bu gayrete destek verecek bütün şubelerimizle beraber inşallah Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Türk milleti dünyaya yön veren en önemli milletlerin başında gelecektir diye ümit ediyorum.” diye konuştu.

Hayal Girişim/burdurgazetesi

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Türk Ocakları Eskişehir Şubesi Gençlik Kolları kültür gezisinde
Yaşam

Türk Ocakları Eskişehir Şubesi Gençlik Kolları kültür gezisinde

Türk Ocakları Eskişehir Şubesi Gençlik Kolları, Sucaaddin Veli Külliyesi, Battalgazi Külliyesi, Frig Vadisi, Han Ve Sakarbaşı’na bir kültür gezisi düzenledi.

Bucak Kestel Köyü çöplüğünde yangın! Ekipler seferber oldu
Bölgesel

Bucak Kestel Köyü çöplüğünde yangın! Ekipler seferber oldu

Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Kestel Köyünde çıkan çöplük yangını sonrasında ekipler seferber oldu. Ekiplerin müdahalesi sonrası yangın söndürüldü.

Bucak'ta Muhtar Hilmi Uysal, göreve hızlı başladı
Bölgesel

Bucak'ta Muhtar Hilmi Uysal, göreve hızlı başladı

Burdur Bucak Oğuzhan Mahallesi'nde bulunan Oğuzhan Camii'nde tadilat çalışmaları başladı. Tadilat çalışmaları, mahalle muhtarı Hilmi Uysal'ın girişimleri ile gerçekleştiriliyor.

Bucak'ta 3 genç 23 Nisan'da belediye başkanı oldu
Bölgesel

Bucak'ta 3 genç 23 Nisan'da belediye başkanı oldu

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu 3 genç öğrenciye teslim etti. Detaylar haberimizde...

Bucak Belpaş Petrolleri 23 Nisan'ı Çocuklarla Coşkuyla Kutladı!
Bölgesel

Bucak Belpaş Petrolleri 23 Nisan'ı Çocuklarla Coşkuyla Kutladı!

Bucak Belediyesi BELPAŞ Petrolleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Lukoil Merkez, Moil Otogar ve Moil Şirlek istasyonlarında coşkulu etkinliklerle kutladı. Çocuklara unutulmaz bir bayram yaşatan BELPAŞ, 23 Nisan ruhunu yaşattı.

İsmail Arlı, Bucak Sanayi Kooperatifi Başkanlığına adaylığını duyurdu
Bölgesel

İsmail Arlı, Bucak Sanayi Kooperatifi Başkanlığına adaylığını duyurdu

Burdur'un Bucak ilçesinde deneyimli ve tecrübeli isim, Sanayi Esnaflarından Tamirci Necati Arlı'nın oğlu İsmail Arlı Sanayi Kooperatifine aday olduğunu duyurdu.