‘Burdur Uluslararası Ticaret Elçileri Programı’nda sertifikalar sahiplerini buldu
BUTEP’25 programında 50 öğrenci ve firma temsilcileri eğitim süreçlerini başarıyla tamamlayarak sertifikalarını aldılar.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) ve Bucak Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde hayata geçirilen Burdur Uluslararası Ticaret Elçileri Programı (BUTEP'25) kapsamında, eğitim sürecini başarıyla tamamlayan katılımcılar için üniversite senato salonunda bir sertifika töreni düzenlendi.
Programa katılan 50 öğrenci ve firma temsilcileri eğitim süreçlerini başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı.
Törende açılış ve değerlendirme konuşmasını gerçekleştiren Burdur Gelişim Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Batuhan Medetoğlu, programın temel amacının üniversite ile yerel iş dünyası arasında uluslararası ticaret odaklı bir ağ oluşturmak olduğunu vurguladı. Medetoğlu, program kapsamında katılımcıların uluslararası ticaret belgeleri, dış ticaret müzakereleri, ticari finansmanlar gibi konularda hem teorik hem uygulamalı eğitim aldığını belirterek, firmalara gerçekleştirilen ziyaretlerin bu sürecin önemli bir parçası olduğunu dile getirdi.
Törende konuşan Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Süleyman Duran, programın özellikle yabancı öğrenciler açısından önemine dikkat çekerek, bu öğrencilerin mezuniyet sonrası Türkiye ile olan bağlarını sürdürdüğünü ve Burdur’un uluslararası tanıtımında birer elçi rolü üstlendiklerini ifade etti. Duran, "Üniversitedeki yabancı öğrenciler Burdur’un birer gönüllü temsilcisi haline geliyor. Onlarla yurtdışında karşılaştığımızda firmalarımızı sahiplenmeleri bizleri mutlu ediyor." dedi.
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik ise BUTEP’25 programının temelinin Şubat 2025’te düzenlenen bir toplantıda atıldığını belirtti. Keyik, bu programın sadece bir eğitim değil, aynı zamanda öğrenciler için bir istihdam kapısı ve ihracat için stratejik bir araç olduğunu vurguladı. “Pazarlayamadığınız, tanıtımını yapamadığınız ürünün bir anlamı yok. Bu tür çalışmalar ihracatımızı artıracak, firmalarımızın gelişimine katkı sunacaktır.” diye konuştu.
Programın kapanış konuşmasını yapan MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, üniversite olarak sadece akademik değil, ekonomik ve kültürel kalkınma anlamında da sorumluluk taşıdıklarını belirtti. Dalgar, “Uluslararası öğrencilerimizin artması ve çeşitliliğin sağlanması, Burdur’un dünya ile daha güçlü bağlar kurmasına yardımcı olacaktır. Bu program sayesinde sanayicilerimiz de küresel düşünmeye başlayacak.” ifadelerini kullandı. Dalgar ayrıca Endonezya ve Tunus gibi ülkelerde düzenlenen fuarlarda üniversitenin aktif şekilde tanıtıldığını ve uluslararasılaşma hedeflerinin kararlılıkla sürdüğünü söyledi.
Törende, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar başta olmak üzere üniversite yönetimi, Burdur, Bucak ve Gölhisar Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri, firma temsilcileri, akademisyenler ve Uluslararası Ticaret Elçileri Programı katılımcıları yer aldı. Sertifika almaya hak kazanan öğrenci ve firma temsilcilerine belgeleri takdim edilerek program sona erdi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)