AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur'da Yeni Devlet Hastanesinde deprem izolatörlerinin yerleştirildiğini açıkladı.
Yeni Devlet Hastanesi'nin yapım detaylarından bahseden Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, "Zemin iyileştirme için deep soil mixing ( DSM kolon) L = 12 metre derinliği 80 santimetre çapında 1035 ADET KAZIK ÇAKILMIŞTI delgi yapılarak ÇİMENTO ENJEKSİYON yapılarak kolonlar oluşturulmuştur." dedi.
Bina oturumu RADYE TEMEL 1.5 metre yüksekliğinde ve üzerinde de bir metre tesisat dolgusu olduğunu belirten Milletvekili Bayram Özçelik, " -DEPREM İZALATÖRÜ 196 ADET olup öteye beriye 60 santimetre deplasman yapma özelliği vardır. İzolatörler kauçuk ve slider kayacı mesnet olarak tasarlanmıştır.
-Radiye temel olarak binanın alt kısmı tümü hareket halindedir ve binanın üst kısım sabit olarak kalıyor ve deprem şiddeti 8 olan bir depremde üst katlarda yaklaşık 4 büyüklüğünde yansır.Eğer 7 Şiddetindeki Depremde ise Üst Katlarda 3 algılanmasını sağlar. Bu sayede deprem izolasyonları 1/4 oranında minimize ederek can güvenliğinin arttırılması ve deprem hasarlarının en aza indirilmesini sağlar " ifadelerini kullandı.










Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)