Burdur’da Cumhuriyet’in 100’üncü yılı nedeniyle ilkokul öğrencilerine öğretmen ve veliler tarafından tarihi aşılamak amacıyla yöresel ürünlerin tanıtıldığı sergi açıldı.
Cumhuriyet’in 100’üncü yılı Türkiye’nin dört bir yanında kutlanmaya başladı. Burdur’da da öğretmenler öğrenciler ile birlikte farklı etkinlikler düzenleyerek bu coşkuyu öğrencilere aşılamaya çalışıyor.
Burdur Özboyacı İlkokulu 4/C sınıfı öğretmeni Zekiye Armutcu, öğrenci velileri ile birlikte Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yılını taçlandırmak amacıyla okullarında “Milli Kültür ve Miras” konulu sergi açtı. Açılan sergide veliler tarafından hazırlanan el dokuma kilimler, ahşap beşikler, sepetler, bez bebekler, eskiden kalma tarım aletleri, bakır kaplar, yöresel kıyafetler gibi ürünler sergileniyor.
Yaptıkları bu çalışmayla öğrencilerinin tarihi kitap sayfalarından değil de yaşayarak öğrenmelerini amaçladıklarını dile getiren 4/C sınıfı öğretmeni Zekiye Armutcu, “Üç kıtaya hakim olmuş bir milletin izlerini çocuklarıma yaşatarak öğretmen amacıyla yola çıktık. Kültür ve miras ünitemizin kitaplar arasında sıkışıp kalmasını istemedik. Okul idaremizin ve değerli velilerimin de katkılarıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Cumhuriyetimizin de 100’üncü yılı olması sebebiyle bizim için çok daha anlamlı bir etkinlik oldu. Etkinliğimizin başında da geleneksel çocuk oyunlarımız da milli kültürümüzün birer parçası olduğu için çocuklara bunları hatırlatmak amacıyla yumurta taşıma yarışması, halat çekme yarışması, çuval yarışı yaptık. Böylelikle çocuklarımıza unutulmaz bir hatıra yaşatmak istedik. Bu etkinlikte emeği geçen değerli velilerime, okul idareme ve çocuklara ayrı ayrı teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Sınıf annesi Dilek Öznur Şahin ise, “Böyle bir etkinlikte öğretmenimize destek olmak istedik. Diğer veli arkadaşlar ile beraber evimizde bulunan eşyaları getirip çocuklara sergiledik. Çocuklarımız için daha kalıcı olması adına elimizden geleni yaptık” açıklamasında bulundu.








Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)