Burdur

Burdur’da Yunus Timleri Göreve Başladı

Yunuslar Görev Başında Vali Hasan Şıldak, eğitimlerini tamamlayan Yunus Ekiplerinin göreve başlaması dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.

Burdur’da Yunus Timleri Göreve Başladı

Yunuslar Görev Başında Vali Hasan Şıldak, eğitimlerini tamamlayan Yunus Ekiplerinin göreve başlaması dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.

Suç ve suçlularla daha hızlı ve etkin mucadele edilmesi amacıyla oluşturlan Motorize Yunus Ekiplerinde görev yapacak Polis Memurları için İl Emniyet Müdürlüğü tarafından açılan kursu başarıyla tamamlayan 16 personele düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde gerçekleşen programa başta Vali Hasan Şıldak olmak üzere İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Orhan Kılıç ve emniyet personeli katıldı.

İl Emniyet Müdürü Arif Çankal’ın motorize ekipler hakkında bilgi vermesi sonrası Vali Hasan Şıldak bir konuşma yaptı.

Vali Hasan Şıldak yaptığı konuşmada, “ Emniyet teşkilatımız, asayişin, güvenliğin sağlanması konusunda trafik düzeninin ve akışının sağlanması konusunda çok önemli çalışmalar yapıyor ve teknik donanımını günden güne artırıyor. Yunus timleri de bizim şehirlerimizde, İl ve İlçelerimizde asayişin temini, olayların önlenmesi bakımından en etkili kullandığımız unsurlardandır. Az sayıda motorumuz vardı ama bugün Allah’a şükür 8 motorumuzla İl merkezimizde 4, Bucak ve Yeşilova ilçelerimizde de 4’er personelimiz hizmete başlıyorlar. Tabi Bucak gelişmiş bir ilçemiz. Yeşilova İlçemizde emniyetimizin sorumluluğunda bulunan Salda Gölü çevresinde bilhassa asayişin sağlanması, trafiğin düzenlenmesi, insanlarımızın daha huzurlu tatil geçirebilmesi açısından arkadaşlarımızın hizmetlerini önemsiyoruz. Emniyetimize, İlimizdeki tüm vatandaşlarımıza bu hizmetin olumlu yansımaları olacaktır. Buradaki personelimizden de üst düzeyde her zaman olduğu gibi bir gayret ve bilinçle, aldıkları eğitimin de gereği olarak en iyi şekilde görevlerini yerine getireceklerinden eminiz. İçişleri Bakanlığımız, Emniyet Genel Müdürlüğümüz, Jandarmamız, asayiş ve trafik konusuna çok önem veriyor. Trafikte de motorize ekiplerimiz var. Yunuslar da çok önemli, şahinler var. Olay olduktan sonra da suçluların yakalanması, takibi konusunda araçlara göre hareket kabiliyeti çok daha yüksek. Buna son dönemde göreve başlayan çarşı, mahalle bekçilerimiz de eklediğimizde önleyicilik anlamında, asayiş olaylarının gerçekleşmesinin en baştan önlenmesi konusunda çok etkili unsurlar hizmet veriyor ve faydasını da görüyoruz. Motorize ekipler özellikle hırsızlıkla, uyuşturucuyla, büyük şehirlerde bilhassa kapkaçla mücadelede, yine dosta güven düşmana korku salma anlamında psikolojik olarak ta çok etkili unsurlar. Yunus ekiplerimizin çalışmalarında Burdurlu vatandaşlarımız her zaman gurur duyacak, cesaret alacak ve daha huzurlu bir ortamda yaşadığının farkına varacaktır diye düşünüyor. Görev yapacak bütün arkadaşlarımıza, Emniyet Müdürlüğümüze İlimize hayırlı olsun dileklerimle, kazasız belasız çalışmalar diliyorum” diye konuştu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Düzce’de yunusların şovu sevildi
Bölgesel

Düzce’de yunusların şovu sevildi

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde balıkçı teknesine eşlik eden yunus sürüsü görsel şölen oluşturdu.

Yunuslar araç aramasında uyuşturucu buldu
3. Sayfa

Yunuslar araç aramasında uyuşturucu buldu

Kütahya’da Motosikletli Polis Timlerince içerisinde 2 kişinin bulunduğu araçta yapılan aramada, 1.36 gram metamfetamin ele geçirildi. Araçtaki M.K. isimli şahsın uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak suçundan “aranıyor” kaydı olduğu tespit edildi.

Yunuslardan araçlara denetim
3. Sayfa

Yunuslardan araçlara denetim

Kütahya’da Motosikletli Polis Timlerince bir araçta yapılan aramada 70 adet sentetik ecza hap ele geçirildi.

Yunuslar avını yakalarken, dronda onları görüntüledi
Bölgesel

Yunuslar avını yakalarken, dronda onları görüntüledi

Antalya’nın Kemer ilçesi açıklarında yunusların palamut balığı avı, dron ile saniye saniye görüntülendi. İşte detaylar...

Bucak Ak Parti SKM'de coşku dolu kalabalık
Bölgesel

Bucak Ak Parti SKM'de coşku dolu kalabalık

İftar sonrası toplanan Bucaklılar adeta miting havasında gerçekleştirdikleri toplantılarla seçim ruhunu günden güne hissettiriyorlar.

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal'dan Ünerler ailesine teşekkür
Bölgesel

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal'dan Ünerler ailesine teşekkür

Emrullah Ünal'da iftar veren Ünerler ailesine teşekkür ederek Ramazan iftar yemeklerinin devam ettiğini belirtti.