Burdur

Burdur'da "Zuhal-İrfan Bilgin Meta-STEAM Atölyesi" Yapılıyor!

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Burdur Şubesi ve hayırsever Bilgin & Kayabaş Aileleri'nin katkılarıyla Sakarya İlkokulu'na "Zuhal-İrfan Bilgin Meta-STEAM Atölyesi" yapılıyor. Atölye, Metaverse uygulamaları ile STEAM disiplininin bir arada uygulandığı Burdur'daki ilk atölye olma özelliğini taşıyor.

Burdur'da "Zuhal-İrfan Bilgin Meta-STEAM Atölyesi" Yapılıyor!

"ZUHAL-İRFAN BİLGİN META-STEAM ATÖLYESİ'NİN" YAPIM PROTOKOLÜ İMZALANDI

VALİ ÖKSÜZ, TYSD BURDUR ŞUBESİ VE HAYIRSEVER BİLGİN & KAYABAŞ AİLELERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Burdur Valisi Türker Öksüz, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Burdur Şubesi öncülüğünde hayırseverlerin katkılarıyla Sakarya İlkokulu bünyesine yapılacak "Zuhal-İrfan Bilgin Meta-STEAM Atölyesi'nin" protokol imza törenine katıldı.

İmzalar atıldıktan sonra yaptığı değerlendirmede, Dernek Başkanı Işık Berberoğlu'nun şahsında yönetimine ve hayırsever aileye vesile oldukları anlamlı çalışmaları ve katkıları dolayısıyla teşekkür eden Vali Öksüz, eğitime yapılan yatırımın asla zayi olmayacağını belirterek, "Bilgin & Kayabaş Aileleri Adına yapılan Meta-STEAM Atölyesi'nin okulumuza, kullanacak öğrencilerimize hayırlı olmasını diledi.

Protokol imza törenine Vali Öksüz'ün yanı sıra İl Milli Eğitimi Müdürü Muhammed Özdemirci, TYSD Burdur Şube Başkanı Işık Berberoğlu ve yönetiminden 2. Başkan Aynur Çöllü ve Muhasip Hatice Baran katıldı.

Eğitim öğretimde yenilikçi yaklaşımlar doğrultusunda kazandırılacak "Zuhal-İrfan Bilgin Meta-STEAM Atölyesi" Metaverse uygulamaları ile STEAM disiplinin bir arada uygulandığı İlimizde ki ilk atölye olma özelliğini taşıyor.

STEAM; fen, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik disiplinlerinin bütünleşik şekilde ele alındığı bir eğitim-öğretim yaklaşımıdır. STEAM Eğitimi Okul Öncesi Eğitimden, Yüksek Öğretim sürecini kapsayan disiplinler arası bir yaklaşım olarak kabul edilmiştir. STEAM eğitimi ile amaç 21.yy. becerilerini edinmiş, teknolojiyi etkin kullanabilen yenilikçi, çözüm odaklı ve iletişim becerileri gelişmiş bir nesil yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Dünya çapında birçok ülke STEAM eğitim yaklaşımını müfredatlarına entegre etmeye başlamıştır. STEAM eğitim yaklaşımının özü, problemi anlama ve çözme becerileri gelişmiş, bilimsel süreç becerilerini edinmiş olan bir nesil yetiştirmektir.

METAVERSE; kişinin sanal evrende avatarlarla etkileşime girebileceği sürükleyici bir dijital ortamı ifade eder. Metaverse, gerçek dünyadakine benzer eğitim faaliyetlerine olanak sağlayan sanal bir dünyadır. Metaverse birçok uzman tarafından internetin bir sonraki aşaması olarak tanımlanmaktadır.

Burdur'da "Zuhal-İrfan Bilgin Meta-STEAM Atölyesi" Yapılıyor!Burdur'da "Zuhal-İrfan Bilgin Meta-STEAM Atölyesi" Yapılıyor!Burdur'da "Zuhal-İrfan Bilgin Meta-STEAM Atölyesi" Yapılıyor!

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    SEVDİM
  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur ve ilçeleri dikkat! İşte 08 Mayıs hava durumu
Bölgesel

Burdur ve ilçeleri dikkat! İşte 08 Mayıs hava durumu

Burdur, Ağlasun, Altınyayla, Bucak, Çavdır, Çeltikçi, Gölhisar, Karamanlı, Kemer, Tefenni, Yeşilova 08 Mayıs Çarşamba günü hava durumu nasıl olacak? Hava sıcaklıkları düşecek mi? İşte günlük 08 Mayıs hava durumu raporu

Burdur elektrik kesintisi! 09 Mayıs Burdur elektrik kesintisi nerede yaşanacak?
Bölgesel

Burdur elektrik kesintisi! 09 Mayıs Burdur elektrik kesintisi nerede yaşanacak?

Burdur'da 09 Mayıs 2024 Çarşamba günü elektrik kesintisi var mı? Burdur ve ilçelerinde elektrikler kesilecek mi? Burdur'da yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

Antalya Burdur karayolu üzerinde orta refüje çarptı
Bölgesel

Antalya Burdur karayolu üzerinde orta refüje çarptı

Antalya Burdur karayolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında sürücü ve yolcu yaralandı. Detaylar haberimizde...

Burdur'da 77 Araç Kontrol Edildi, 66 Sürücüye Ceza Kesildi!
Bölgesel

Burdur'da 77 Araç Kontrol Edildi, 66 Sürücüye Ceza Kesildi!

Burdur İl Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri tarafından 29-30 Nisan 2024 tarihleri arasında yapılan radarlı hız denetimlerinde 77 araç kontrol edildi ve kurallara uymayan 66 sürücüye trafik cezası kesildi.

'Bu zulme son verelim, atanmayan öğretmenleri atayalım'
Bölgesel

'Bu zulme son verelim, atanmayan öğretmenleri atayalım'

Yapılacak olan öğretmen atamasının 20 bin olarak açıklanmasının ardından CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, TBMM'de açıklamada bulundu. Detaylar haberimizde...

Sınava katıl dereceye gir kaydını yaptır ödülü kap
Tanıtım

Sınava katıl dereceye gir kaydını yaptır ödülü kap

Proje İmam Hatip Ortaokulu sınavında dereceye girip okula kayıt yaptıran tüm öğrencilere toplamda 25 bin TL'lik ödül verilecektir.