Burdur

BURDUR’DAN AMERIKA’YA TEKNOLOJİ İHRACI

Burdur da elektronik cihaz üreten bir firma kuran genç girişimciler, Amerika ve Avrupa ülkelerine teknoloji ihracatı yapıyor. Ortağı Hasan Gün’le 2010 yılında bilişim teknolojileri üreten bir firma kuran elektronik teknikeri Hüseyin Kütük, tasarım ve yazılımı …

BURDUR’DAN AMERIKA’YA TEKNOLOJİ İHRACI

Burdur da elektronik cihaz üreten bir firma kuran genç girişimciler, Amerika ve Avrupa ülkelerine teknoloji ihracatı yapıyor. Ortağı Hasan Gün’le 2010 yılında bilişim teknolojileri üreten bir firma kuran elektronik teknikeri Hüseyin Kütük, tasarım ve yazılımı tamamen kendisine ait madeni para ile çalışan ticari masaüstü cep telefonu şarj cihazı üretti.

Dinlenme tesisleri ve sinema salonları gibi yerlerde görülen büyük cep telefonu şarj istasyonlarının aksine Kütük’ün ürettiği masaüstü şarj cihazları küçük ve daha kullanışlı olması bakımından Amerika ve Avrupa ülkelerinden ilgi gördü.

Test amaçlı Amerika ve Almanya’ya gönderdikleri cihazlardan olumlu dönüş alan genç girişimci ortaklar, bu ülkelerden yüklü miktarda sipariş aldı. Kütük ve ortağı Gün, ihracat için gerekli kalite standartları belgelerini tamamladıktan sonra aldıkları siparişleri bir an önce teslim etmek için kolları sıvadı.

35 yaşındaki evli ve iki çocuk babası Hüseyin Kütük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lise ve üniversite eğitimlerinin ardından çalıştığı Ankara ve İstanbul’da elektronik yazılım konusunda ileri derecede bilgi birikimine sahip olduğunu söyledi.

İki yıl önce talep üzerine küçük boyutlarda ticari masaüstü cep telefonu şarj cihazları üretmeye karar verdiklerini anlatan Kütük, ”dünyada istediğimiz kadar küçük madeni para tanıma cihazı bulamadık ve biz de yazılımcı ve elektronikçi olarak bunu kendimiz yapmaya karar verdik.” dedi.

Bir yıl süren AR-GE çalışmaları sonucu istedikleri madeni para tanıma cihazını yaptıklarını vurgulayan Kütük, üretimde başarılı olduklarını ve bu cihazlara ihtiyaç duyan firmalara satış yaptıklarını söyledi.

“Hangi para tanımlanırsa sadece o parayı kabul eder”

Ürünün piyasadaki muadili olan cihazların sadece madeni paraların boyunu algıladığını belirten Kütük, “Örneğin o cihaz- lara bir gazoz kapağı atsanız dahi cihaz çalışmaya başlıyor. Bizim yaptığımız modülün özelliği elektromanyetik olması. Madenin alaşımına ve kalınlığına göre paraları ayırıp cihaza çalışması için bilgi gönderiyor. Bu modül 1 avroyu, 20 senti birbirinden ayırabiliyor, kaliteli ve küçük bir cihaz olduğundan talep görüyor.” diye konuştu.

Kütük, ürettiği modüle hangi para tanımlanırsa sadece o parayı kabul ettiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

“4’e 5 santim ebatlarında bu kadar küçük bir madeni para tanıma cihazı dünyada üretilmediği için bizden talep ediliyor. Bu cihaza bütün madeni paraları tanımlayabilirsiniz. Şu anda test amaçlı Amerika’ya ve Almanya’ya gönderim yaptık. Testler başarılı oldu sipariş aldık. Bundan sonra ürünümüzü daha da geliştirip belgelerini tamamlayıp ihracat yapmaya başlayacağız. Avrupa Birliği ülkelerinden de talep var ancak Avrupa’ya ihracat yapabilmemiz için CE belgesini almamız gerekiyor. Bunun için de çalışmalarımız sürüyor CE belgesini de aldıktan sonra ürünümüzü Avrupa’ya ihracat yapabileceğiz.”

”İstanbul’dan Hakkari’ye kadar yurdun dört bir tarafına gidiyor”

Yurt içinde kafe ve restoran tarzı işletmelerde cihazın kullanıldığına dikkati çeken Kütük, “İstanbul’dan Hakkari’ye kadar yurdun dört bir tarafına gidiyor. Cihazımız kesinlikle kolay kolay bozulmuyor, çok basit ve kullanışlı olduğu için sorun oluşturmuyor.” ifadelerini kulandı.

Kütük, ileriye yönelik imkanlar oluştuğu takdirde yapay zeka destekli robotlar ve tarım makineleri üretmeye yönelik projelerini de hayata geçirmeyi hedeflediğini sözlerine ekledi.

Burduryenigün

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Ercengiz Mahalle ve Köy Muhtarlarıyla Kahvaltıda Buluştu!
Bölgesel

Ercengiz Mahalle ve Köy Muhtarlarıyla Kahvaltıda Buluştu!

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 35 Mahalle Muhtarı ve Merkeze bağlı köy muhtarlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıda Ercengiz, yeni dönemde muhtarlarla daha da yakın çalışacaklarını söyledi.

Bucak'ta seçim tamamlandı! Köylere hizmet götürme birliği encümenleri belli oldu
Bölgesel

Bucak'ta seçim tamamlandı! Köylere hizmet götürme birliği encümenleri belli oldu

Burdur'un Bucak ilçesinde Köylere hizmet götürme birliği encümen seçimi yapıldı. İşte encümen seçilen isimler...

Burdur ve ilçeleri dikkat! İşte 25 Nisan hava durumu
Bölgesel

Burdur ve ilçeleri dikkat! İşte 25 Nisan hava durumu

Burdur, Ağlasun, Altınyayla, Bucak, Çavdır, Çeltikçi, Gölhisar, Karamanlı, Kemer, Tefenni, Yeşilova 25 Nisan Perşembe günü hava durumu nasıl olacak? Hava sıcaklıkları düşecek mi? İşte günlük 25 Nisan hava durumu raporu

Burdur'da Muhtarlarla Buluşmalar Devam Ediyor!
Bölgesel

Burdur'da Muhtarlarla Buluşmalar Devam Ediyor!

Burdur Valisi Türker Öksüz, Muhtarların talep ve sorunlarını dinlemeye devam ediyor. Vali Türker Öksüz Köylerin ihtiyaç ve taleplerini yakından takip ediyor.

Çok kuvvetli geliyor! Burdur ve çevreleri bu saatlere dikkat!
Bölgesel

Çok kuvvetli geliyor! Burdur ve çevreleri bu saatlere dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Burdur ve çevrelerinde 25 Nisan Perşembe günü kuvvetli fırtına yaşanabileceği uyarısında bulunuldu.

Sanayi Kooperatifi Başkanı Kemal Kasap İddialara Açıklık Getirdi!
Bölgesel

Sanayi Kooperatifi Başkanı Kemal Kasap İddialara Açıklık Getirdi!

Sanayi Kooperatifi Başkanı Kemal Kasap, son günlerde sosyal medyada ve halk arasında dolaşan asılsız iddialara ilişkin bir açıklama yaptı. Kasap, yaptığı açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve kooperatifin şeffaf bir şekilde yönetildiğini vurguladı.