Burdur

Burdur depreme hazır mı? Uzman isim cevapladı

Burdur deprem riski altında olan on ilden biri. Deprem uzmanı Prof. Dr. Şakir Şahin, Burdur'un olası bir depreme hazır olmadığını söyledi. Detaylar haberimizde...

Burdur depreme hazır mı? Uzman isim cevapladı

DEPREM UZMANI PRF. DR .ŞAKİR ŞAHİN ‘’BURDUR DEPREME HAZIR DEĞİL’’

Kanal 15 ekranlarında her Cuma yayınlanan  Bilal Karasakal ve Kurşat Tuncel’in yer aldığı Burdur’un Nabzı programında bu hafta  2023 yılı Burdur değerlendirmesi yapıldı. Program içersind e deprem uzmanı  SDÜ sismoloji anabilim dalı başkanı  Prof. Dr. Şakir Şahin ve Burdur BUTSO başkanı Yusuf Keyik katıldı.

ENFLASYON DİZGİNLENMELİ

Programda 2023 ekonomik değerlendirmeyi yapan BUTSO başkanı Yusuf Keyik 2023 ihracaatçı için verimli bir yıl olmasına rağmen yapılan son asgari ücret zammı hem çalışanı hem de işvereni memnun etmediğini dile getirdi. Zammın yapılması ile etiketlerin durdurulamadığını söyleyen Keyik verilen zam aynı gün eridi. Enflasyonu bu şekilde dizginlememiz zor. Bu konuda daha kalıcı hamlelerin yapılması gerektiğini söyledi. Özellikle Burdur’da 2.OSB çalışmaları ile güçlü firmaların hızla yatırıma devam ettiğini ,yatırımların bitmesi ile Burdur’da istihdamda büyük atılım olacağını dile getirdi.

BURDUR DEPREME HAZIR DEĞİL

Programa telefonla bağlanan Şahin Burdur da olacak depremin kaçınılmaz olduğunu ve tedbirlerin alınması için illaki deprem olmasını beklememek gerek dedi. Alternatif deprem senaryolarını uygulayarak gerekli tedbirlerin mutlaka alınması gerek. Özellikle son olan Kahramanmaraş merkezli depremden ders çıkararak gerekli girişimler mutlaka yapılmalı. Bu noktada olası bir depreme Burdur hazır değil. Özellikle paydaşlar, valilik, Belediye ,STK’lar, Afad gerekli tedbirleri almalı. Naci Görür hocanın tespitlerini iyi analiz edilmesi söyleyen Şahin deprem riski altında olan on ilden birisi Burdur  Fethiye Burdur fay zon hattının en aktif olduğu bir hat olduğu unutulmamalı, Burdur'da 1914 ve1971 depremleri bunun en önemli kanıtıdır. Özellikle Yazıköy Gölhisar arasında biriken stresin mutlaka boşalacağını dile getiren Şahin.7 üzeri bir depremin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

HALK DEPEM KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRİLMELİ BİR ÇALIŞTAY ŞART,

Özellikle Burdur’da 2000 yılında zemin inceleme çalışmaları yapıldı ama devam ettirmedi. Bu çalışmanın belediyenin devam ettirmesi gereklidir dedi. Ayrıca en önemli görevin Çevre Sehircilik ve iklim il müdürlüğünün olduğunu söyleyen Şahin müdürlüğün il genelinde bina envanterini çıkarmalıdır. Binaların depreme dayanıklı olup olmadığını raporlamalıdır dedi. Halkın bilinçlenmesi bazında valilik nezlinde ve üniversite aracılığı ve AFAT İle ortaklaşa halkı bilinçlendirme alanında çalışmaların ve çalıştayların mutlaka yapılması gereklidir dedi

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur Çavdır'da Deprem
Bölgesel

Burdur Çavdır'da Deprem

Yazır Köyü Çavdır Burdur’da 29 Nisan 2024 pazartesi gece 00.33 de Deprem meydana geldi.

Burdur son dakika deprem! Burdur'da gece yarısı deprem
Bölgesel

Burdur son dakika deprem! Burdur'da gece yarısı deprem

Burdur'un Yeşilova ilçesinde gece saatlerinde deprem meydana geldi. Burdur'da deprem! Burdur'da depremin şiddeti kaç? AFAD ve Koeri'den Burdur'daki depremle ilgili detaylar burada...

Kahramanmaraş Işığında Burdur'un Deprem Kimliği Önlemler Konuşulacak
Bölgesel

Kahramanmaraş Işığında Burdur'un Deprem Kimliği Önlemler Konuşulacak

Burdur Belediyesi tarafından "Kahramanmaraş Işığında Burdur'un Deprem Kimliği" konulu panel düzenlenecek. Panelde Burdur'un depremselliği ve olası bir depreme karşı alınması gereken önlemler konuşulacak.

Uzman isim 18 ili işaret etti! Aralarında Burdur da var
Bölgesel

Uzman isim 18 ili işaret etti! Aralarında Burdur da var

Prof. Dr. Naci Görür, Burdur'un içinden geçen fay hattının üzerinde bulunması nedeniyle 7 şiddetinde bir depreme açık olduğunu belirtti. Burdur'da alınması gereken önlemler ve risk durumuyla ilgili uzmanın değerlendirmelerini öğrenmek için detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Burdur'da deprem!
Bölgesel

Burdur'da deprem!

Burdur'un Altınyayla ilçesinde 2.4 şiddetinde deprem meydana geldi. İşte detaylar...