Kuraklığın en büyük kanıtlarından bir tanesi olan Burdur Gölü'ndeki çekilmelerin ardından toz bulutu ile kaplanması endişe yaratıyor.
Önemli düzeyde su kaybetmekte olan ve yüzde 45 oranında küçülmeye yaşayan Burdur Gölü'nün etrafında bulunan alanda çok büyük toz alanı ortaya çıktı. Isparta'ya sınır olan Burdur Gölü kıyılarındaki kurumanın ardından, adeta toz çölünü andıran alan sonrasında toz bulutlarını da yanında getiriyor.
Toprağın tuzlu olduğu gölün çekilen alanlarında bitki gelişimi mümkün olmazken, bu alanlarda küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin de yoğun olması nedeniyle kuvvetli rüzgarların da etkisiyle toz fırtınası oluşturduğu söyleniyor.
Burdur Barosu, Burdur Gölü mü ? Millet Bahçesi mi ? sorularına cevap vererek basın açıklamasında bulundu.
TBMM İdare Amiri CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker, Burdur Gölü kenarında yapılaşmanın önünün açılacağına dair basın açıklamasında bulundu.
Burdur Gölü kenarındaki sazlık alanın 3 ayrı bölgesinde aynı anda çıkan yangın itfaiye ve orman işletme ekipleri tarafından söndürüldü.
Kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya kalan Burdur Gölü’nde, batan güneşin suya yansıması ile güzel manzaralar oluştu.
MEHMET Akif Ersoy Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İskender Gülle, Burdur Gölü’nün S.O.S mesajı verdiğini söyledi.
BURDUR Gölü sahilinde gün batımı eşliğinde, Paramotor ve Paratrike uçuşları yapılıyor.