Burdur Valiliği, 2026 yılı İl Genel Meclisi bütçe görüşmelerinin başladığını duyurdu. 20 gün sürecek toplantıların ilk oturumu; Vali Tülay Baydar Bilgihan, Vali Yardımcısı Ökkeş Furkan Karakurt, İl Genel Meclisi Başkanı Levent Tokmaker, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, meclis üyeleri, muhtarlar ve birim müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışta yapılan kapsamlı sunumda, 2022–2025 döneminde tamamlanan projeler ve devam eden yatırımlar hakkında bilgi paylaşıldı.
Toplantının açılışında söz alan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, kurumun son üç yılda yürüttüğü projeleri, bütçe performansını ve yeni dönem planlarını detaylı şekilde anlattı. Sunumda özellikle kırsal kalkınma, altyapı yatırımları ve eğitim tesislerine yönelik projeler öne çıktı. Ertilav, 2026 yılı planlamasında öncelikli hedefin “kaynakların verimli kullanımı ve hizmetin tabana yayılması” olduğunu belirtti.
Vali Tülay Baydar Bilgihan, yaptığı konuşmada kamu kaynaklarının etkin, verimli ve şeffaf biçimde kullanılmasının önemine dikkat çekti. Bilgihan, “Her yatırım kalemi, vatandaşın refahını artıracak şekilde değerlendirilmeli. Bütçemiz sadece rakamdan ibaret değil, hizmetin kalitesini belirleyen bir göstergedir.” ifadelerini kullandı.
Toplantının sonunda, 2026 yılı bütçe çalışmalarının Burdur’a hayırlı olmasını dileyen Vali Bilgihan, tüm kurumların ortak hedefinin ilin gelişimi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi olduğunu vurguladı. İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantıları, ay sonuna kadar sürecek oturumlarla devam edecek.




Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)