Burdur / Burdur

Burdur İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararları Açıklandı

Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 23. Maddesine göre 04.11.2020 Çarşamba günü saat 11.00da Vali V. Mehmet YILDIZ başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından aşağıdaki kararlar alınmıştır.

Burdur İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararları Açıklandı

Koranavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme sosyal izolasyonu temin fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmektedir.

Bilindiği üzere Covid19 salgını tüm ülkelerde etkisini göstermeye devam etmekte ve

vaka sayılarında ciddi artışlar yaşanmaktadır. Özellikle Avrupa kıtasında salgının seyrinde bir yükselme görülmekte olup kişilerin toplu olarak bir araya gelmelerini önlemeye yönelik birçok Avrupa ülkesinde tedbir kararları alınmakta ve kamuoyu ile paylaşılmaktadır.

Ülkemizde de içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler belirlenmektedir.

Bu kapsamda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 nci ve 72 nci maddeleri uyarınca

1. Sağlık Bakanlığı Covid19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi ile ilgili Genelgelerimizde belirlenen kural ve önlemler doğrultusunda yürütülen denetim faaliyetlerinin vatandaşlarımızın kalabalık şekilde bulunabildiği pazaryeri market otogar toplu ulaşım aracı cadde/sokak park ve bahçeler alışveriş merkezleri gibi yerlerde yoğunlaşmasının sağlanması bu doğrultuda önümüzdeki 10 günlük süreçte konu bazlı denetimlere ağırlık verilmesine

2. Aşağıdaki işyerlerinin en geç saat 22:00de kapanmalarının sağlanmasına

Evlere paket servis ve gel al şeklindeki uygulamalar hariç olmak üzere lokanta restoran pastane kafe kafeterya gibi yeme içme yerleri içkili/içkisiz ayrımı olmaksızın

- Kahvehane kıraathane ve çay ocakları

- Berber kuaför güzellik merkezi gibi işyerleri

- Nikah/Düğün salonları

- Halı sahalar ve spor salonları

İnternet kafeler/salonlar ve elektronik oyun yerleri bilardo salonları ve lunaparklar

Tiyatro sinema ve konser salonları

Yüzme havuzu hamam kaplıca sauna vb. yerler

3. 26.08.2020 tarih ve 2020/11 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere tüm özel sektör sanayi tesisleri dahil kuruluşlarında uzaktan ve/veya dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemlerinden azami düzeyde faydalanılmasının sağlanmasına

4.Vatandaşlarımızın bu süreçte kalabalık ortamlardan uzak durmaları zorunlu haller dışında hane halkı dışındaki kişilerle temas edilmemesi ve ev ziyaretlerinden kaçınmaları konularında bilgilendirici/bilinçlendirici faaliyetlere ağırlık verilmesine

Konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek uygulamanın yukarıda belirtilen çerçevede eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanmasına tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesine aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına

Oy birliğiyle karar verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

http://www. burdur.gov.tr/04112020-tarih-ve-119-sayili-il-hifzissihha-kurulu-karari

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak eski kaymakamı, Vali yardımcısı Mehmet Yıldız, Gönen'e atandı
Bölgesel

Bucak eski kaymakamı, Vali yardımcısı Mehmet Yıldız, Gönen'e atandı

Isparta Gönen ilçe Kaymakamı, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile değişti. Burdur Vali Yardımcısı Mustafa Yıldız, Gönen Kaymakamı olarak atandı.

“Bir Eğitim Rüzgarı Essin İstiyoruz”
Etkinlik

“Bir Eğitim Rüzgarı Essin İstiyoruz”

Vali Hasan Şıldak ve eşi Fatma Nur Şıldak, Mehmet Yıldızlı İlkokulu’nda düzenlenen 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası kutlama programına katıldılar.

Muhtar Adayı Ali Uğurtay, Konak Mahallesi için vaatlerini sıraladı
Bölgesel

Muhtar Adayı Ali Uğurtay, Konak Mahallesi için vaatlerini sıraladı

Muhtar Adayı Ali Uğurtay, Konak Mahallesi için vaatlerini sıraladı - Burdur'un Bucak ilçesinde seçim çalışmalarıyla herkesin beğenisini kazanan Konak Mahallesi Muhtar Adayı Ali Uğurtay, vaatlerini sıraladı.

Uzman doktor Nur Banu Tatar Başaran, Bucak Devlet Hastanesinde göreve başladı
Bölgesel

Uzman doktor Nur Banu Tatar Başaran, Bucak Devlet Hastanesinde göreve başladı

Uzman doktor Nur Banu Tatar Başaran, Bucak Devlet Hastanesinde göreve başladı - Burdur'un Bucak ilçesinde,Uzman doktor Nur Banu Tatar Başaran hasta kabulüne başladı.

Burdur'da ambulansla araç çarpıştı!
Bölgesel

Burdur'da ambulansla araç çarpıştı!

Burdur'da meydana gelen kazada ambulans ve hafif ticari araç çarpıştı. Kazada herhangi bir yaralanma olmazken, araçlarda maddi hasar oluştu.

Sefa Altun, Bucak Devlet Hastanesinde göreve başladı
Bölgesel

Sefa Altun, Bucak Devlet Hastanesinde göreve başladı

Sefa Altun, Bucak Devlet Hastanesinde göreve başladı - Burdur'un Bucak ilçesinde, Bucaklı doktor Sefa Altun hasta kabulüne başladı.