Burdur

Burdur İl Müftüsü Değişti! Ali Hayri Çelik kimdir?

Ali Hayri Çelik, Mardin İl Müftülüğü görevinin ardından Burdur İl Müftülüğü'ne atanarak din hizmetlerine devam ediyor. İşte detaylar...

Burdur İl Müftüsü Değişti! Ali Hayri Çelik kimdir?

Ali Hayri Çelik, Burdur İl Müftüsü Olarak Atandı

Ali Hayri Çelik, Resmi Gazete'de yayımlanan İl Müftüleri Kararnamesi kapsamında 26 Haziran 2022 tarihinde Burdur İl Müftülüğüne atandı.

Daha önce 2020 yılından bu yana Mardin İl Müftüsü olarak görev yapmış olan Çelik, son olarak dün yayınlanan kararname ile Burdur İl Müftüsü olarak atanmıştır.

Çelik, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Burdur'da görev yapmaktan dolayı büyük bir heyecan ve mutluluk duyduğunu belirtmiştir. Akdeniz'in tarihi güzellikleri ve milli değerlerle dolu olan Burdur'da görev almanın ayrı bir anlam taşıdığını vurgulamıştır. Manevi sorumluluğu büyük olan Çelik, devlet büyüklerine teşekkür etmiş ve Rabb'in kendilerine yardım etmesini dileyerek, Burdur halkına da saygı ve hürmetlerini sundu.

Burdur Müftüsü Ali Hayri Çelik kimdir?

Erken Yaşam ve Eğitim:
Ali Hayri Çelik, 18 Aralık 1976 tarihinde Konya'da doğdu. İlköğrenimini Konya'da tamamladıktan sonra 1994 yılında Niğde İmam-Hatip Lisesi'nden başarıyla mezun oldu.

Üniversite Eğitimi ve İmam-Hatiplik Kariyeri:
1999 yılında Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından Diyarbakır İl Müftülüğü'nde İmam-Hatip olarak göreve başladı. 2003 yılında, Diyanet İşleri Başkanlığı Konya Selçuk Eğitim Merkezi'ni 10. dönem kursiyeri olarak başarıyla tamamladı.

Yüksek Lisans ve Doktora Çalışmaları:
2003 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Temel İslam Bilimleri Kelam Ana Bilim Dalı'nda yüksek lisansını tamamladı. Şu an hala İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Mezhepler Tarihi Ana Bilim Dalı'nda doktora çalışmalarına başarılı bir şekilde devam etmektedir.

Görev Aldığı İlçelerdeki Hizmetleri:
Ali Hayri Çelik, din hizmetleri alanında kapsamlı bir kariyere sahiptir. 2003 yılında Konya Yunak Vaizi olarak görev yaptıktan sonra, 27 Ekim 2005 tarihinde Erzurum'un Hınıs ilçesinde Müftü olarak atanarak 2 yıl süreyle burada hizmet verdi. Ardından, 5 Aralık 2007 tarihinde Konya'nın Derebucak İlçe Müftüsü olarak atanarak 6 yıl boyunca bu görevde bulundu.

İl Müftülükleri Dönemi:
27 Haziran 2013 tarihinde Adana'nın Pozantı İlçe Müftüsü olarak naklen atandı ve başarılı bir şekilde 3 yıl boyunca görevini sürdürdü. 12 Ocak 2017 tarihinde Sinop İl Müftüsü olarak atanan Ali Hayri Çelik, burada 3 yıl 8 ay boyunca din hizmetlerini etkin bir şekilde yönetti.

Mardin ve Burdur İl Müftülüğü:
31 Ağustos 2020 tarihi itibariyle Mardin İl Müftüsü olarak atanarak, Mardin ilinde din hizmetlerini başarıyla yürüttü. 26 Haziran 2023 tarihinde ise Burdur İl Müftüsü olarak atanarak, din hizmetlerini bu ilde de sürdürmeye başladı.

Aile Yaşamı:
Ali Hayri Çelik, evli bir birey olup dört çocuk babasıdır. Ailesiyle birlikte vakit geçirmek ve din hizmetlerine adanmış bir yaşam sürdürmektedir.

Ali Hayri Çelik, uzun ve başarılı bir kariyer boyunca din hizmetleri alanında önemli görevler üstlenmiş, akademik çalışmalarına devam etmiş ve ailesiyle birlikte anlamlı bir yaşam sürdür

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Ali Hayri Çelik Burdur Müftülüğü'nde Göreve Başladı: İşte Mesajı
Bölgesel

Ali Hayri Çelik Burdur Müftülüğü'nde Göreve Başladı: İşte Mesajı

Ali Hayri Çelik, Mardin Müftülüğü görevinden ayrılarak Burdur Müftülüğü'nde göreve başladı. İşte detaylar...

Burdur Müftülüğü 'Engelsiz' öğrencilerinden engelli kardeşlerine 'destek mesajı'
Etkinlik

Burdur Müftülüğü 'Engelsiz' öğrencilerinden engelli kardeşlerine 'destek mesajı'

Burdur Müftülüğü'nün 'Engelsiz' öğrencileri engelli kardeşlerine 'destek mesajı' yolladılar.

Bucak İşletme Fakültesi'nde Duygusal Anneler Günü Kutlaması!
Bölgesel

Bucak İşletme Fakültesi'nde Duygusal Anneler Günü Kutlaması!

Bucak İşletme Fakültesi'nde Bif Gönüllüler üyesi öğrencilerin katkılarıyla Anneler Günü kapsamında şehitlerimizin anneleri ağırlandı. Etkinlikte şehit annelerine duygusal anlar yaşatıldı ve kumlama portreleri hediye edildi.

Bucak'ta Gençlik Konseri Heyecanı! Umut Kaya geliyor
Etkinlik

Bucak'ta Gençlik Konseri Heyecanı! Umut Kaya geliyor

Bucak Belediyesi tarafından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen Gençlik Konseri'nde Umut Kaya sahne alacak. Detaylar haberimizde...

Burdur'da Çocuklar Bilim Şenliği ile Bilime Uzanıyor!
Bölgesel

Burdur'da Çocuklar Bilim Şenliği ile Bilime Uzanıyor!

Burdur İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü ev sahipliğinde 13-17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan Bilim Şenliği'nin açılışı Vali Türker Öksüz ve protokol üyeleri katılımıyla gerçekleşti.

Burdur, Isparta ve Antalya'da benzerlik! Hangi İsimler Tercih Edildi?
Bölgesel

Burdur, Isparta ve Antalya'da benzerlik! Hangi İsimler Tercih Edildi?

TÜİK, 2023 yılında bebeklere en çok verilen isimleri açıkladı. Burdur, Isparta ve Antalya'da hem erkek hem de kız bebeklerde en çok tercih edilen isim Mehmet ve Fatma oldu.