Burdur

Burdur İtfaiye'nin 7 yaşındaki Elifle kurdukları diyalog yürekleri ısıttı

7 yaşında ki Elif’le kurtarma esnasında yaptıkları sohbet ile yürekleri ısıtan Burdur İtfaiyesi yaşananları anlattı.

Burdur İtfaiye'nin 7 yaşındaki Elifle kurdukları diyalog yürekleri ısıttı

6 Şubat’ta meydana gelen depremi duyar duymaz bölgeye gidip 8 gün boyunca enkaz altında ki kişileri kurtarmak için mücadele eden ve 7 yaşında ki Elif’le kurtarma esnasında yaptıkları sohbet ile yürekleri ısıtan Burdur İtfaiyesi yaşananları anlattı.
6 Şubat saat 04.17 de Kahramanmaraş merkezli 10 ilde meydana gelene 7.7 şiddetinde ki depremin ardından Türkiye’nin dört bir yanından kurtarma ekipleri afet bölgesine hareket etmişti. Bu ekiplerden biri de Burdur İtfaiyesiydi. Deprem meydana geldiği andan kısa bir süre sonra afet bölgesine doğru yola çıkan ekipler Kahramanmaraş’ta görevlendirdi. Burada bir çok noktada yaptıkları çalışmalarla 15 kişiyi enkaz altından kurtaran ekipler Burdur’a geri döndü.
18 kişiden oluşan ekibiyle afet bölgesinde 8 gün boyunca aralıksız bir şekilde kurtarma operasyonları yapan Burdur İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Ballak yaşananları; “6 Şubat’ta saat 04.17’de ülkemizde meydana gelen ve geniş bir coğrafyada etkili olan 7.7 şiddetinde ki deprem sonucunda saat 5.30’da 18 personel ile biz bölgeye hareket ettik. Bölgeye ulaşan ilk ekiplerden biriydik. 8 gün boyunca farklı enkazlarda gece gündüz çalışarak 15 kişiyi sağ, 40’ın üzerinde de vefat etmiş kişiyi enkazalardan çıkardık. 11 ili etkileyen ve bunlara ilçe, belde ve köyleri de eklediğimiz zaman milyonlarca insanın etkilendiği bir felaketti. Elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalıştık. Ve yaptığımıza da inanıyorum. Bölge çok kötü durumdaydı. Biz Kahramanmaraş merkeze yönlendirildik. İlk Kahramanmaraş merkeze gittiğimiz zaman şehirde ki o kötü görüntüyü gördük. Artık ondan sonrası o olayın heyecanıyla çok fazla hatıralarda kalan şeyler değildi. Hatıramızda kalan güzellikler, çıkardığımız insanlar, hayata bağladığımız çocuklar oldu. İnşallah bu yaraları ülke olarak bir an önce sarıp tekrar hayatımızı normalleştirebiliriz.” sözleriyle anlattı.

Depremden 2 gün önce trafik kazası geçirdi, kaburgalarında ezikler vardı. Kendi acısını unutup yardıma koştu.

Depremden 2 gün önce Antalya’da trafik kazası geçiren İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Ballak kendi acısını unutup depremzedelerin yardımına koştu. “ Kazadan dolayı bölgeye gitmeme engel bir durumum olsaydı ben kahrolurdum.” diyen Ballak kaza ile ilgili olarak; “ Depremden 2 gün önce Antalya’da talihsiz bir kaza yaptım. Çok ciddi bir kazaydı. Çok şükür hayattayım ve ikinci defa o araçtan çıktığıma sevindim. Çünkü eğer kolumda ve ya bacağımda bir kırık olsaydı, bölgeye gitmemi engelleyen bir durum olsaydı ben kahrolurdum. Bu da ömrüm boyunca benim içimden çıkmazdı. Rabbime binlerce kez şükürler olsun. Sadece kaburgalarıma bir ezilme vardı. Deprem bölgesine gidip ekibimle birlikte insanların yardımına koştuk.” açıklamasını yaptı.

“Elif ile konuşan bendim, Bir ele uzanabilmek için canla başla mücadele ettik”

Kahramanmaraş’ta arama kurtarma çalışmaları sırasında 7 yaşında ki Elif Temel ile insanların yüreğini ısıtan konuşması ile tanınan Burdur İtfaiyesi Çavuş’u Ali Eryılmaz ise yaptığı açıklamada; “Depremi haber alır almaz 3 araç ve 18 personel ile buradan çıkış yaptık. Kahramanmaraş merkeze görevlendirildik. Merkeze vardığımızda olayın ne kadar büyük, ne kadar vahim olduğunu gördük. Orada bir ele dokunmak için canla başla çalıştık. Bir kız çocuğu vardı ismi Elif. Onu enkazdan çıkarmak için çok mücadele ettik. Videoya yansıyan o görüntülerde konuşan kişi bendim evet ama bütün ekip arkadaşlarım orada canla başla mücadele etti. Bir tek benim başarım değil bütün arkadaşlarımızın başarısıydı. Oradan kim ufak bir taş aldıysa Allah razı olsun onlardan.” Dedi.

“Elif bıcır bıcırdı. Onunla 2 saat muhabbet ettik.”

Elif ile ilgili sohbetinden bahseden çavuş Ali Eryılmaz; “ Elif kendisinden çok bahsetti bize. Yayınlanan çok kısa bir videomuz var fakat 2 saatten fazla bizimle sohbet etti. Bıcır bıcır çok konuşkan birisiydi zaten. Anne ve babasının diğer odada olduğunu bir tane daha kardeşinin yanında uyuduğundan bahsetti. Ama tabi onlar vefat etmiş durumdaydı. Elif’i biz o şekilde, o zorlu ortamda ona durumu anlatarak kurtardık. Orada sadece bedensel olarak değil ruhsal da bir savaş verdiğimizi de düşünüyorum ben. Çünkü Elif’i sakinleştirmek ve onu tekrar geri kalan ömründe o acıyı biraz da olsa unutması için ona yardımcı olduğumuzu düşünüyorum.” diyerek o an ki durumlarını paylaştı.
Afet bölgesinde yer alan bir diğer itfaiye eri Mehmet Erdem ise; “ Oraya vardığımızda büyük bir kaosun içine girdik. Büyük bir olay vardı orada yani insanların artık yapacak bir şeyi yoktu. Herkes birbirinden medet umuyordu. Elimizden geldiğince 8 gün boyunca insan, can kurtarmaya çalıştık.” açıklamasında bulundu.
Burdur İtfaiye personelleri enkaz altından çıkardıkları Elif Temel ile tekrar görüşebilmek için Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü ile iletişime geçtiklerini ve Elif ile telefonda bile olsa tekrar konuşmak istediklerini ilettiler.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya'da sel felaketi sonrası Burdur İtfaiyesi bölgede
Bölgesel

Antalya'da sel felaketi sonrası Burdur İtfaiyesi bölgede

Antalya'da yaşanan sel felaketi sonrası Burdur Belediyesi İtfaiye Ekipleri bölgeye giderek çalışmalara başladı. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Antalya'ya her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Sel felaketi sonrası Burdur yardıma koşuyor
Bölgesel

Sel felaketi sonrası Burdur yardıma koşuyor

Antalya'da yaşanan sel felaketi sonrasında, Burdur Belediyesi İtfaiye Ekipleri yardıma koşuyor. Başkan Ali Orkun Ercengiz, ekiplerin yola çıktığını söyledi.

Burdur’da Mahrukatçılar Sitesi’nde Yangın odunlar ve otomobil yandı
Yaşam

Burdur’da Mahrukatçılar Sitesi’nde Yangın odunlar ve otomobil yandı

Burdur’da Mahrukatçılar Sitesi’nde çıkan yangında 30 ton satışa hazır tahta parçası ile bir koyun ve bir otomobil yandı.

Burdur Çatağıl Köyünde Yangın  2 bin balya Yandı
Bölgesel

Burdur Çatağıl Köyünde Yangın 2 bin balya Yandı

Burdur ili Merkez Çatağıl Köyünde 8 Ekim 2023 pazar akşam saatlerinde çıkan yangında 2 bin balya yandı.

Burdur İtfaiye, yangından yangına koşuyor
Bölgesel

Burdur İtfaiye, yangından yangına koşuyor

Burdur Belediyesi İtfaiye ekipleri, yangından yangına koşmaya devam ediyor. İşte detaylar...

Burdur'da yoğun duman sonrası ekipler seferber oldu
3. Sayfa

Burdur'da yoğun duman sonrası ekipler seferber oldu

Burdur'da bir apartmanın bacasından yoğun duman çıkması paniğe neden oldu. Detaylar haberimizde...