Burdur / Burdur

Burdur Lisesinde Edebiyat Rüzgarı: "Sesimiz" 67. Yılında Yeniden Yankılanıyor!

Burdur’un en köklü eğitim kurumu olan Burdur Lisesi, 1950’li yıllardan günümüze uzanan edebi mirası "Sesimiz" dergisinin 4. sayısını yayımladı.

Burdur Lisesinde Edebiyat Rüzgarı: "Sesimiz" 67. Yılında Yeniden Yankılanıyor!

Burdur Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinin yoğun emekleriyle hazırlanan kültür, sanat ve edebiyat dergisi "Sesimiz", ilk olarak 1959 yılında okul gazetesi olarak yayımlanmış ve 2025 yılında 66 yıl sonra bir dergi formatı ile yeniden yayımlanmaya başlamıştı. Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Aykut Aslan ve Said Coşar’ın editörlüğünde hazırlanan dergi, geçmişle gelecek arasında edebi bir köprü kurmayı hedefliyor.

"Her Eser Bir İz Bırakır"

Dergideki sunuş yazısında bu yayının sadece bir kâğıt yığını değil, köklere sadık kalarak göğe uzanan bir dal olduğunu vurgulayan okul müdürü Ahmet Demirel, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ışığında, öğrencilerimizin kendilerini ifade etme becerilerini geliştirmeyi en kutsal görevimiz biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Zengin İçerik ve Geniş Yazar Kadrosu

9.sınıftan 12. sınıfa kadar geniş bir öğrenci grubunun yazılarıyla katkı sunduğu dergi, edebiyattan spora, çevreden, okul tarihine kadar pek çok farklı konuyu barındırıyor:

Edebiyat ve Sanat: Dergide, okul içerisinde yapılan şiir, hikâye ve kompozisyon yazma yarışmalarında dereceye giren yazılarla birlikte Türk dili ve edebiyatı derslerinde yapılan pek çok yaratıcı çalışma yer alıyor.

Başarı ve Gurur: Okulun badminton takımının Giresun’da kazandığı Türkiye beşinciliği başarısı ve çevre duyarlılığına dikkat çeken "Bidon Bizden, Nefes Hepimizden" projesi derginin öne çıkan haberleri arasında.

Vefa ve Miras: "Kimler Geldi Kimler Geçti" köşesinde, okulun 1965 yılı mezunlarının 60. yıl vefa ziyareti ve ünlü mezunlardan İbrahim Zeki Burdurlu, Sümer Ezgü ile Vali Ersin Yazıcı gibi isimlerin hatıraları yad ediliyor.

Eğitimcilerden Eserler: Okul öğretmenlerinden Said Coşar ve Sariye Yüksel’in yeni yayımlanan kitapları da tanıtımlarıyla dergide yer alıyor.

Arşivden Bugüne

Derginin bu sayısında bir sürpriz de arşiv sayfasında yer alıyor. 1959 yılında yayımlanan ilk sayıdan  bazı metinlerinin yanı sıra, derginin ilk sayısında yazısı bulunan Filiz Balköse Öngay ile yapılan özel bir söyleşinin detayları da arşiv sayfasında okurları bekliyor.

Burdur Lisesinin yaşayan tarihini yansıtan "Sesimiz", hem dijital ortamda hem de basılı olarak tüm edebiyatseverlerin ilgisine sunulmuş durumda.

Burdur Lisesinde Edebiyat Rüzgarı: "Sesimiz" 67. Yılında Yeniden Yankılanıyor!

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.