Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi ve Türk Müziği Devlet Konservatuarı özel yetenek sınavları başladı.
Rektör Dalgar’ın ilk düdüğü çalması ile Spor Bilimleri Fakültesi’nde yetenek sınavları başladı. Türkiye’nin birçok ilinden gelen öğrenciler için yetenek sınavlarının başlangıcını Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar gerçekleştirdi. Rektör Dalgar, öğrencilerle tek tek ilgilenerek onlara başarı dileklerinde bulundu.
Sınav kapsamında Spor Bilimleri Fakültesi için 2 bin 555 aday ter dökerken Türk Müziği Devlet Konservatuarı için ise 218 aday birbirleriyle yarışacak.
Katılımların yoğun olduğu sınav sonrasında Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliğine 40, Antrenörlük Eğitimi programına ise 90 genç yetenekli öğrenci, MAKÜ’de öğrenim görmeye hak kazanacak.
Türk Müziği Ana Sanat Dalı, Türk Halk Oyunları Ana Sanat Dalı ve Müzik Teknolojisi Ana Bilim Dalı olmak üzere toplam 110 öğrencinin kabul edileceği Türk Müziği Devlet Konservatuvarı özel yetenek sınavları için ise toplam 218 aday başvuruda bulunarak MAKÜ ailesine katılmak için yeteneklerini sergiledi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)