Burdur

Burdur MEM'den depremzedeler için seferberlik

Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaşanan deprem felaketinin ardından tüm imkanlarıyla depremzedelere yardım için seferber oldu.

Burdur MEM'den depremzedeler için seferberlik

Türkiye, 6 Şubat tarihinde yaşanan ve 11 ilde yıkıma sebebiyet veren deprem felaketinin yaralarını sarmak için seferber oldu. Burdur Valiliği himayelerinde bir yandan afet bölgesine yardım malzemeleri sevk edilmeye devam ederken diğer taraftan deprem bölgelerinden Burdur’a gelen ailelerin ve okul çağındaki öğrencilerin barınma, eğitim ve temel ihtiyaçları karşılanıyor, depremin psikolojik etkilerini en aza indirmek için depremzedelere Psiko-Sosyal destek sağlanıyor.

Öğrencilere ve Ailelere Psiko-Sosyal Destek Veriliyor

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından deprem bölgesinden gelen vatandaşlara ve depremden etkilenen çocuklara yaşanılan olumsuz sürecin etkilerini en kısa sürede atmaları amacıyla 54 kişilik bir ekip tarafından Psiko-Sosyal Destek veriliyor. Bunun yanı sıra Millî Eğitim Bakanlığı tarafından okulların açılmasıyla birlikte “MEB Deprem Sonrası Psiko-Sosyal Destek Eylem Planı” uygulamaya geçirildi. Bu kapsamda öğrenci, öğretmen ve velilere "Deprem Psikoeğitim Programları" başlatıldı.

Okul Çantası, Kırtasiye ve Kıyafet İhtiyaçları Karşılandı

Depremzede öğrencilerin okul çantası, kırtasiye malzemeleri ve okul kıyafetlerinin temini hayırseverlerin destekleri ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılandı.

985 Depremzede Öğrenci Okullara Yerleştirilerek Eğitimlerine Kaldıkları Yerden Devam Ediyor

"Doğal Afet Nedeniyle Nakil" seçeneği kapsamında, okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında kayıtlı afetzede öğrencilerin nakilleri, yerleşim yeri adres bilgilerine bakılmaksızın İl/İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri koordinasyonuyla okul müdürlükleri tarafından e-Okul sistemi üzerinden yapıldı. Ortaöğretim düzeyinde eğitim gören afetzede öğrencilerin ise il/ilçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları tarafından okullara yerleşmeleri sağlandı.

Burdur genelinde ise 985 depremzede öğrencinin okullara yerleştirilme ve nakil işlemleri tamamlandı. Depremzede öğrencilerin eğitimlerine kaldıkları yerden devam etmeleri amacıyla ilçelerde kurulan Eğitim Danışma Masalarında, deprem bölgesinden gelen ailelere, eğitim konusunda rehberlik ve yönlendirme çalışmaları yapıldı. Eğitim Danışma Masalarında görevli personel tarafından her bir veliye ulaşılarak süreç hakkında bilgi verildi. Afet bölgelerinden gelerek Burdur'da misafir edilen 985 öğrenci okullara yerleştirildi.

KYK 'da Anasınıfı, MAKÜ'de İlkokul ve Ortaokul Şubeleri Açıldı

Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Depremzede ailelere kayıt ve nakil konusunda yardımcı olmak amacıyla MAKÜ İstiklal Yerleşkesinde, Gölhisar ve Bucak ilçelerinde Eğitim Danışma Masaları oluşturuldu. Bu çalışmaları gerçekleştirmek amacıyla okul müdürleri ve personeller görevlendirildi.

Depremzede öğrencilerin eğitimlerine kaldıkları yerden devam etmeleri amacıyla Makü İstiklal Yerleşkesi KYK yurdunda 5 anasınıfının yanında ,Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesinde ilkokul öğrencileri için 6 , ortaokul öğrencileri için 6 şube açıldı. Açılan şubelere Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından idareci ve öğretmen görevlendirmeleri yapıldı.

Bucak ilçesinde KYK yurdunda kalan depremzede öğrenciler için Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bucak Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu bünyesinde Anasınıfı, İlkokul ve Ortaokulu şubeleri açıldı.

Gölhisar ilçesinde KYK yurdunda misafir edilen depremzede Okul Öncesi öğrencilerimiz için Ana Sınıfı Şubesi açıldı. İlkokul öğrencileri Yusufça İlkokulu, Ortaokul öğrencileri ise Havva Kadir Ural Ortaokulunda eğitim öğretimlerini sürdürüyorlar.

Öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ücretsiz Yemek ve Ulaşım İmkanlarından Faydalanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen okul öncesi ve taşımalı eğitim kapsamında bulunan öğrenciler için ücretsiz yemek uygulaması 81 ilde olduğu gibi Burdur’da da devam ediyor. Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan planlamalar çerçevesinde, depremzede öğrenciler ücretsiz yemek ve ücretsiz taşıma hizmetinden faydalanıyor.

Burdur’da Meslek Liseleri Deprem Bölgelerinin İhtiyaçları Doğrultusunda Üretimler Yapıyor

Burdur ‘da Meslek Liseleri ve Halk Eğitimi Merkezleri deprem bölgesinin öncelikli ihtiyaçları doğrultusunda üretimlerini sürdürüyor. Deprem bölgelerinde hava şartlarının soğuk olması nedeniyle ısınma ihyacının öncelikli olduğu düşünülerek Bucak Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Burdur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 256 adet soba üretilerek deprem bölgesine gönderildi. Üretime ek olarak hayırseverler tarafından 950 adet soba deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yetkililere teslim edildi.

Halk Eğitim Merkezi müdürlükleri tarafından uyku tulumu ve nevresim takımı dikimi çalışmaları başlatıldı. Bu kapsamda Halk Eğitim Merkezlerinde 1000 kişilik nevresim takımı üretimi gerçekleştirildi. Ayrıca uyku tulumu üretimleri de hız kesmeden devam ediyor.

216 Gönüllü Öğretmen ve Personel Deprem Bölgesindeki Çalışmalarda Yer Aldı

Deprem felaketinin gerçekleştiği 6 Şubat’tan bu yana, Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü 12 kişilik MEB AKUB ile 216 kişilik gönüllü öğretmen ve personelden oluşan ekipleriyle deprem bölgesinde yaraları sarmaya devam ediyor. Yapılan planlama çerçevesinde Gaziantep İlinin Islahiye ilçesine ihtiyaçlar doğrultusunda gönüllülük esasına göre öğretmen ve personel gönderilmeye devam edeceği bildirildi.

120 Bin Kişilik Kumanya, 11 Tır Su Deprem Bölgesine Ulaştırıldı

Depremin gerçekleştiği 6 Şubat 2023 tarihi itibari ile Burdur Valiliği koordinesinde hızlı bir şekilde deprem bölgesi için yardım çalışmalarına başlayan Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitimi Merkezleri, Öğretmenevleri, Meslek Liseleri aracılığı ile 120 Bin adet kumanya üretimi yaparak deprem bölgesine ulaştırdı. Öğretmenevleri, Halk Eğitim Merkezleri, Meslek Liseleri aracılığı ile gönüllü öğretmen, öğrenci ve velilerin çalışmaları sonucunda üretimi gerçekleştirilen kumanyalar, depremin ilk anından itibaren deprem bölgesindeki vatandaşlara ve arama kurtarma ekiplerine ulaştırıldı. Ayrıca Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğünün okul ve kurumlarda başlatmış olduğu çalışma ile öğretmen ve velilerin desteği ile 11 tır su hızlı bir şekilde deprem bölgesine gönderildi.

Burdur Valiliği koordinatörlüğünde AFAD tarafından bildirilen öncelikli ihtiyaç listesi doğrultusunda gıda, temizlik ve hijyen malzemeleri temin edilerek deprem bölgesine gönderildi.

Burdur MEM'den depremzedeler için seferberlikBurdur MEM'den depremzedeler için seferberlikBurdur MEM'den depremzedeler için seferberlikBurdur MEM'den depremzedeler için seferberlikBurdur MEM'den depremzedeler için seferberlikBurdur MEM'den depremzedeler için seferberlikBurdur MEM'den depremzedeler için seferberlikBurdur MEM'den depremzedeler için seferberlikBurdur MEM'den depremzedeler için seferberlik

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur'un gururu Robotex'te
Bölgesel

Burdur'un gururu Robotex'te

Burdur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, 16-20 Kasım 2023 tarihinde Estonya'da yapılacak olan Robotex yarışmasında ülkemizi temsil edecek. Öğrencilerimize başarılar diliyoruz!

Burdur İl Milli Eğitim Müdürü, Halk Eğitim Merkezi'ni inceledi
Bölgesel

Burdur İl Milli Eğitim Müdürü, Halk Eğitim Merkezi'ni inceledi

Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci, Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi'ni ziyaret ederek açılan kursları ve gerçekleştirilen çalışmaları yakından inceledi.

Müdür Özdemirci, Gazi İlkokulu idarecileri ve öğretmenleriyle bir araya geldi
Bölgesel

Müdür Özdemirci, Gazi İlkokulu idarecileri ve öğretmenleriyle bir araya geldi

Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci, Gazi İlkokulu idarecileri ve öğretmenleriyle bir araya gelerek eğitim öğretim faaliyetlerini değerlendirdi.

Muhammed Özdemirci, Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü Görevine Başladı
Bölgesel

Muhammed Özdemirci, Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü Görevine Başladı

Muhammed Özdemirci, 25 Ağustos 2023 tarihi itibariyle Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine başladı.

Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Muhammed Özdemirci atandı Muhammed Özdemirci kimdir?
Bölgesel

Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Muhammed Özdemirci atandı Muhammed Özdemirci kimdir?

Nesrin Kakırman'ın yerine Burdur İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Muhammed Özdemirci kimdir? İşte biyografisi....

Burdur'da son dakika! İl Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman Görevden Alındı
Bölgesel

Burdur'da son dakika! İl Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman Görevden Alındı

Son dakika haberine göre, Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman görevden alındı. İşte detaylar...