Burdur

Burdur Protokolü’nün 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajları

Vali Hasan Şıldak’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

Burdur Protokolü’nün 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajları

Vali Hasan Şıldak’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

Aziz Milletimizin demokrasisine, bayrağına sahip çıktığı, vatanımızı işgal etmek isteyenlere karşı yeni bir destan yazdığı, karanlık geceden aydınlık güne çıktığımız 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının üzerinden 3 yıl geçti.

Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz içerisine yuvalanmış hain FETÖ/PDY terör örgütü mensupları, o gece tarihimizdeki en alçak kanlı darbe girişimini yapmaya kalkıştılar.

Devletini, Milletini, Vatanını korumak için kendilerine teslim edilen silahların, tankların, uçakların, helikopterin namlusunu kendi milletine çevirecek kadar hainliğe bulaşmış olan bu örgüt ve bunların arkasında duran, destek veren işbirlikçileri, 15 Temmuz gecesi bir kez daha anladılar ki Asil Türk Milleti İstiklali ve İstikbali uğruna canını ortaya koymaktan hiç bir zaman çekinmeyecektir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın o gece yaptığı çağrı üzerine ellerinde bayraklarıyla meydanlara, hava limanlarına koşan Aziz Milletimiz göğsünü mermilere, tanklara siper etmiş ülkesine ve demokrasisine güçlü bir şekilde sahip çıktığını haykırmıştır.

Anadolu’yu vatan edindiğimiz tarihten bu günlere kadar birçok badireler atlatan, mücadeleler veren Milletimiz, Çanakkale ve Kurutuluş Savaşı ruhu ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletini bugünlere taşırken, yıllardır terörle mücadelede ortaya koyduğumuz kararlılık ve 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız liderliğinde ortaya koyduğu iradeyle, ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunları bir kez daha bozmuştur.

Bugün bizlere düşen, tarihimizden aldığımız güçle Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak, 2023 hedeflerine taşımak için birlik beraberlik içerisinde çalışmaya devam etmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; vatan uğrunda canlarını feda eden Aziz Şehitlerimize Allah’tan rahmet, Gazilerimize acil şifalar diliyor, demokrasisine, istiklaline ve istikbaline, canı pahasına sahip çıkan, 15 Temmuz destanını yazan Aziz Milletimize en kalbi saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.

Milletvekili Bayram Özçelik’in 15 Temmuz mesajı

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, “Şüphesiz ki ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, milletimizin birlik ve beraberliğine, huzuruna yönelik yapılan bu alçakça girişimler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır” dedi.

AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Bayram Özçelik, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Özçelik, mesajında, anayasal düzeni, temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmayı hedef alan FETÖ/PDY hain terör örgütünün 15 Temmuz 2016’daki alçak darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Son Başbakanımız Binali Yıldırım’ın kararlı tutumu ve dirayeti ve Türk Milletinin demokrasiye sahip çıkmasıyla bertaraf edildiğini belirtti.

Türk milletinin, ihanet içerisindeki bu hainlere karşı,  Türk bayraklarıyla sokaklara ve meydanlara çıkarak canları pahasına silahların, tankların ve bombaların karşısında göğsünü siper ettiğini ve şehitlerin kanlarıyla sulanan kutsal vatanı, sonsuza kadar koruyacağını, milletin iradesinin herşeyin üstünde olduğunu bir kez daha tüm dünyaya kanıtladığını vurgulayan Milletvekili Özçelik, “Şüphesiz ki ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, milletimizin birlik ve beraberliğine, huzuruna yönelik yapılan bu alçakça girişimler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. 3 Yıl önce 15 Temmuz Gecesi AK Parti Burdur İl Başkanlığı Binasında arkadaşlarla toplandıktan sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine halkımızla beraber tüm teşkilatımız Cumhuriyet Meydanında tek yürek, yekvücut Kanlı Darbe Girişimine karşı duruş göstererek meydanları boş bırakmadık. Burdur Cumhuriyet Meydanında elimde mikrofonla akşamın o saatinden sabahın gün ağarıncaya kadar olan tüm bölümünde Burdurlu hemşerilerimi bilgilendirerek Hain Kanlı Darbe Girişimine karşı dik duruş gösterdik. Bugün bize düşen en önemli görev, şehitlerimizin emaneti olan bu kutsal vatan topraklarına aynı inanç ve kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast etmeye teşebbüs eden hain odaklara karşı dikkatli olmak ve mücadeleyi aynı kararlılıkla yürütmek olmalıdır. Liderimizin tam ifadesiyle; bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Bu vesileyle de Ankara Özel Harekât Daire Başkanlığı’nda şehit olan şehidimiz Akif Altay’ı ve aziz şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

CHP BURDUR MİLLETVEKİLİ DR. MEHMET GÖKER’İN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

Bundan tam üç yıl önce 15 Temmuz 2016 tarihinde Fethullahçı Terör Örgütü tarafından ülkemizdeki Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya yönelik darbe girişimi, sokaklara inen halkımız, o gece olağanüstü toplanan Meclisimiz ve demokrasiye sonuna kadar inanan Milletvekillerimiz ve tüm partilerimiz sayesinde başarısızlığa uğratılmıştır. 15 Temmuz günü teröristlere direnen ve tanklara karşı koyan vatandaşlarımız ve ordumuzun çok büyük bir kesimi demokrasiye nasıl sahip çıkılması gerektiğini tüm dünyaya göstermişlerdir. Türkiye Cumhuriyetinin kalbi demokrasiye olan bağlılıkla atmaktadır.

Söz konusu bu darbe girişimi, yalnızca 15 Temmuz gecesinden ibaret bir demokrasi karşıtı saldırı değildir. 15 Temmuza giden yolun öncesinde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ele geçirmek isteyen Fethullahçı Terör Örgütü tarafından Ergenekon ve Balyoz gibi kumpas olduğu bilinen davalar yoluyla, binlerce Atatürkçü yurtsever tutuklanarak hapislere atılmıştır. Yine Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin ordumuz başta olmak üzere birçok kamu kurumunda, hukuk sisteminde ve bürokraside yükselmesine zemin hazırlanmış, kozmik odaya girilmesine göz yumulmuş ve bu kapsamda 15 Temmuz darbe girişiminin temelleri atılmıştır.

15 Temmuz’dan alınacak bazı dersler vardır. Ülkemizin bir daha benzer girişimleri yaşamaması için artık bir an önce liyakate dayalı bir yönetim şekline geçilmesi gerekmektedir. Türkiye’nin ortak menfaatleri için her türlü ayrımcılığa ve kayırmacılığa bir an önce son vermek gerekmektedir. Bunun yolu da demokrasiye gönülden inanmaktan ve liyakate sıkı sıkıya bağlı kalmaktan geçmektedir.

15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nin üçüncü yılında demokrasi yolunda şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

AK Parti İl Başkanı Volkan Mengi’nin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

AK Parti İl Başkanı Volkan Mengi, “15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen alçak darbe girişimini milletimizin evlatları meydanlarda, sokaklarda canları pahasına, eşsiz bir destan yazarak durdurmuş, İstiklalimize ve İstikbalimize sahip çıkarak, ikinci bir Kurtuluş Savaşı mücadelesi vermiştir. Milletimizin ülkesine ve iradesine kararlı bir şekilde sahip çıkması karşısında, darbecilerin ne silahları, ne tankları, ne helikopterleri, ne uçakları işe yaramıştır.

Onların tankları topları uçakları varsa, sokaklardaki milyonlarca vatandaşımızın sarsılmaz imanları vardı. Emirleri komutanlarından almayan, millete ve devlete hizmet etmek yerine iradelerini ve beyinlerini Fethullahçı terör örgütünün başına teslim eden şer çetesi mensuplarının teşebbüsleri, milletin iradesi, tüm kurumlarıyla devletin kararlılığı karşısında başarısız olmuştur. Bu nedenle 15 Temmuz, darbeye karşı milletimizin şahlanışının simgesi haline gelmiştir. Hain darbe kalkışması sırasında şehit olan Kardeşlerimiz ve Burdurlu hemşerimiz Akif Altay kalplerimizde sonsuza kadar yaşayacaktır. Bu vesile ile ülkemizdeki birlik ve beraberliği bozmak isteyen başta FETÖ olmak üzere tüm şer odaklarını bir kez daha nefretle kınıyorum. Darbeye direnerek, bu uğurda Hakk’ın rahmetine kavuşan 251 şehidimiz ile 2626 gazimizin omuzlarında yükselen Aziz vatanımızı gerek içte gerekse dışta tüm şer odaklarına karşı kanımızın son damlasına kadar koruyacağız. Yüce Allah’tan böyle hain bir girişimin bir daha tekrarlanmamasını ümit ediyor, bu ülkeyi bize vatan yapan tüm şehitlerimize Allah’ tan rahmet, geride bıraktıkları ailelere sabır temenni ediyorum. Bu uğurda gazi olan kardeşlerimize de acil şifalar diliyor, tüm hemşerilerimize ve milletimize selamlarımı ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Burdur Belediye Başkanımız Ali Orkun Ercengiz’in 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

Bugün, 15 Temmuz 2016 tarihinde Aziz Milletimizin iradesine yönelik Fethullahçı Terör Örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen hain silahlı darbe girişiminin bozguna uğratılmasının ve dolayısıyla tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisinin yıldönümündür.

“Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! Kükremiş sel gibiyim bendimi çiğner aşarım. Yırtarım dağları enginlere sığmam taşarım” diyerek, İstiklal ruhunu damarlarındaki asil kanı ile haykırmış ve o karanlık geceyi kardeşliğin, dostluğun demokrasi ve millet bilincinin aydınlığı ile parlak bir gündüze çevirmiştir. Vatan mevzubahis ise hiçbir engel tanımayacağını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

“Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır” sözleriyle neredeyse tam 100 yıl önce Ulu Önder Atatürk’ün uyarılarına rağmen, cumhuriyet tarihinin en kanlı eylemlerini gerçekleştirmek üzere olan bu hain örgüt, devletin tüm kadrolarına sızmış ve süreç içerisinde devleti ele geçirmeye çalışmış ve bunun için gözünü kırpmadan milletimize kurşun sıkabilmiştir. Ele geçirilen hainler hesap vermeye başladığı gibi; bu hainlerle birlikte hareket edenler, kol kanat gerenler, gerek imtiyaz gerekse kaynak sağlayanlar Türk Milletine ve Türk Adaletine eninde sonunda mutlaka hesap vereceklerdir.

Devletin; şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar ile yönetilemeyeceğini söyleyen Atatürk’ün her sözünde olduğu gibi, bu sözünde de ne kadar haklı olduğunu görüp, devletin yönetiminin cumhuriyet olduğunu ve “hakimiyetin bila kaydü şart milletin” olup, asla ve kat’a milletten daha yüce irade olmadığına bir kere daha tanıklık etmiş olduk.

Bu duygu ve düşüncelerle,15 Temmuz’un yıldönümünde bizlere istiklalimizi ve istikbalimizi sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve O’nun kahraman silah arkadaşları ile 15Temmuz şehitleri başta olmak üzere bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi bir kez daha sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla yâd ediyorum.

Vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birliği, istiklali ve istikbali uğruna en değerli varlıkları olan eşlerini, çocuklarını, kardeşlerini, babalarını ve annelerini şehit veren Aziz Şehitlerimizin saygıdeğer ailelerine sonsuz minnetle şükranlarımı sunuyorum.

BTB 15 Temmuz Mesajı

“Ülkemiz; 15 Temmuz 2016 tarihinde, milletimizin birlik ve beraberliğine, demokratik düzenimize, hukukun üstünlüğüne ve milli iradeye yönelik tarihin kaydettiği en büyük ihanet girişimine, menfur bir kalkışmaya maruz kalmıştır. Yüce milletimiz, ülkemizin bölünmez bütünlüğü ile milletimizin birlik ve beraberliğinin anayasal güvencesi olan demokratik düzenimize ve milli iradeye cesaret ve kararlılıkla canını ortaya koyarak büyük bir özveriyle sahip çıkmıştır.

Geleceğimizi etkileyecek olan bu milli şuur, birlik ve beraberlik arzusu ile oluşan huzur ortamıdır. Bu vatanı bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Devletimizin bütünlüğü, bayrağımızın varlığı, ülkemizin bekası söz konusuysa gerisi teferruattır. Halkımız, 15 Temmuz gecesi yurdumuzun dört bir tarafında, tanklara, bombalara, kurşunlara göğsünü siper etmiş, bu hain girişimi vatansever güvenlik güçlerimizle birlikte canlarını vererek engellemiştir.

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü adıyla tarihe geçen bu büyük mücadelenin üçüncü yıldönümü vesilesiyle bir kez daha hayatlarını kaybeden demokrasi şehitlerimizi, aziz ve mübarek kanlarıyla üzerinde yaşadığımız toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum.”

12/07/2019 Burdur Ticaret Borsası Basın Danışmanlığı

AK PARTİ BUCAK İLÇE BAŞKANI SERDAR BESLER’DEN 15 TEMMUZ ŞEHİTLER VE DEMOKRASİ GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI

15 Temmuz 2016’daki hain kalkışmanın; Türk devletinin işgali, ülkemizin ve milletimizin bölünmesi, demokrasimizin hançerlenmesine yönelik bir ihanet ve acımasız bir terör saldırısı olduğunu unutmadık, unutmayacağız!

15 Temmuz 2016 gecesi demokrasiye pranga vurulmak istenmiş, millet iradesi Türk ve Türkiye düşmanları tarafından hain bir saldırıya uğramıştır. Türkiye’nin diz çökmesi ve millî varlığın tümden yıkılması maksadıyla Türk milleti kalbinden hançerlenmiştir. Millî iradenin tecelligâhı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bombalanması ve asker kıyafetine bürünen FETÖ mensubu canilerin vatandaşlarımıza silâh doğrultması, birer ihanet simgesi olarak tarihe geçmiştir.

Şunun özellikle bilinmesini isteriz ki hiçbir güç; demokrasiden kopuşa, silâhlı müdahaleye ve ara rejim özlemlerine dayanak teşkil edemeyecektir. Kalkışmanın önlenmesinde büyük bir motivasyon sağlayan vatandaşlarımızın cesaret ve fedakârlık timsali tutumlarının da tarihî bir nitelik taşıdığı tartışmasızdır.

FETÖ terör örgütünün hain kalkışmasına göğsünü siper eden aziz millet fertleri ile devlet töresini ve demokrasimizi ayakta tutma kararlılığı gösteren başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli ve diğer siyaset ve devlet adamlarımız sayesinde millî ruh şahlanmış, yeni bir kahramanlık destanı yazılmıştır.

Aziz Türk milleti, kenetlenip devletine, cumhuriyetine, demokrasisine, istiklâl ve istikbâline sahip çıkarak tüm dünyaya örnek olacak bir davranış sergilemiştir. Artık dünya demokrasi tarihi Türk milletinin adını anmadan yazılamayacaktır.

Her bakımdan bir dönüm noktası olan 15 Temmuz gecesi göstermiştir ki hiçbir ihanet odağı, ayağa kalkan millî ruh ve demokrasi inancımız karşısında duramayacak; Türk milleti yenilmeyecek ve hangi engel karşısına çıkarsa çıksın Türk devleti yıkılmayacaktır.

Meş’um gecede gazilik ve şehitlik mertebesine erişen kahramanları minnetle anıyor; Cenâb-ı Allah’tan şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifa ve sağlık diliyoruz.

Ak Parti Bucak İlçe Başkanı

Serdar Besler

İYİ PARTİ BUCAK İLÇE BAŞKANI SAFA SÖNMEZ’İN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez, yazılı bir açıklama yaparak 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün anlamının büyük olduğunu, darbe girişiminde bulunan hainlere Türk Milleti’nin iyi bir ders verdiğini ifade etti.

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü ile ilgili de açıklama yapan İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez, “FETÖ terör örgütü konusunda geçmişte duruşumuz, tavrımız, söylediklerimiz yani safımız belliydi. O günlerde de dilimiz döndüğünce iktidarı uyardık, ama dinlemediler. FETÖcüler, vatanseverleri saf dışı bırakıp, devletin her yerine yerleştiler ve sonraki süreçte de ne yazık ki acı olaylar yaşandı. Şehitler verdik, gazilerimiz oldu. Şimdi bu yaşananlardan ders almayanlar, yine farklı karanlık işler peşinde. Başka cemaatler FETÖ’nün yerini alıyor. Gelinen noktada biz yine uyarılarımızı yapıyoruz. Bu kapsamda hain darbe girişimi sürecine sebep olan her şeyi kınıyor, yapanları da lanetliyorum. Bu milletin iradesine kimse darbe yapamaz. Türkiye Cumhuriyetine ve değerlerine kimse darbe yapamaz. Bu anlayışta olanlara bu millet yaşadıkları her yeri dar eder, cevabını verir” ifadelerini kullandı.

Başkan Safa Sönmez, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, milletimizin vatan hainlerine karşı, ülkesine, devletine ve milli iradesine sahip çıktığı destandır. O karanlık gecede kahramanca mücadele verirken Şehit düşen vatan evlatlarımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz” dedi.

SAFA SÖNMEZ  İYİ PARTİ BUCAK İLÇE BAŞKANI  

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

MAKÜ'de 15 Temmuz'un Işığıyla Demokrasi ve Milli Birlik programı
Bölgesel

MAKÜ'de 15 Temmuz'un Işığıyla Demokrasi ve Milli Birlik programı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı düzenledi. Programda konferanslar ve sergiler yer aldı.

Şehit Ömer Halisdemir’in kız kardeşinden Burdur'da duygulandıran sözler
Bölgesel

Şehit Ömer Halisdemir’in kız kardeşinden Burdur'da duygulandıran sözler

Burdur'da 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü anma programında duygusal konuşmalar ve gösterilerle şehitler anıldı.

Bucak, 15 Temmuz'da tek yürek oldu
Etkinlik

Bucak, 15 Temmuz'da tek yürek oldu

Burdur'un Bucak ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında program düzenlendi.

Burdur, 15 Temmuz'u unutmadı
Bölgesel

Burdur, 15 Temmuz'u unutmadı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Burdur'da coşkuyla kutlandı. Vali Arslantaş, anma programında şehit ailelerini ziyaret etti ve konuşma yaptı.

Burdur'da 15 Temmuz şehitlerine ziyaret
Etkinlik

Burdur'da 15 Temmuz şehitlerine ziyaret

Burdur Valisi Ali Arslantaş, 15 Temmuz Şehitlerini ziyaret ederek ailelere ve kabirlere saygı gösterdi.

Antalya'da şehitler mezarı başında anıldı
Bölgesel

Antalya'da şehitler mezarı başında anıldı

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı ve şehit ailelerine baş sağlığı diledi.